Γεννηματά: Είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

4500253

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής   Φώφη Γεννηματά τόνισε: «H στρατηγική μας στηρίζεται στον διακριτό και αυτόνομο λόγο και ρόλο» 

«Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής με θέμα «Αλλάζουμε το κράτος - Δυναμώνουμε την αυτοδιοίκηση».

«Εμείς ενώνουμε, εκφράζουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για την μεγάλη και ισχυρή Κεντροαριστερά. Προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν και κάθε μέρα γίνονται και περισσότεροι διακήρυξε, απαντώντας και στην αποχώρηση του Ποταμιού.

«Θέλουμε ενίσχυση της επιρροής μας και των δυνάμεων μας στη Βουλή, στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στην Ευρωβουλή- γιατί εξαρτώνται πολλά από την Ευρώπη των Περιφερειών και των Πόλεων- για να τον κάνουμε πράξη» συνέχισε η Φώφη Γεννηματά και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον χώρο της Αυτοδιοίκησης:

«Η Κυβέρνηση λειτουργεί με την άκρως συντηρητική αντίληψη που θέλει την Αυτοδιοίκηση, μακρύ χέρι του Κεντρικού Κράτους. Τώρα φέρνει μια νέα νομοθετική παρέμβαση. Με κύριο στόχο την αλλαγή του συστήματος εκλογής των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων. Επιχειρούν να παίξουν παιχνίδια με τη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Αισθάνονται την ήττα προ των πυλών».

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως το κόμμα της είναι έτοιμο να συζητήσει προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα. «Όμως με ένα απαράβατο όρο: ότι θα εξασφαλιστεί παράλληλα με την μεγαλύτερη αναλογικότητα και η «κυβερνησιμότητα», η δυνατότητα άσκησης Διοίκησης και λήψης αποφάσεων στις Περιφέρειες και στους Δήμους» προσέθεσε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε 7 προτάσεις για την αυτοδιοίκηση και το σύγχρονο κράτος:

1. Το κράτος πρόνοιας οικοδομείται στο σύνολο του στο πλησιέστερο στον πολίτη επίπεδο, στους Δήμους όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Όλες οι δομές πρόνοιας όπως και όλες οι προνοιακές πολιτικές όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πρέπει να περάσουν στους Δήμους με όλους τους απαραίτητους πόρους. Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων πρωτοβάθμιας Υγείας προς Δήμους.

2. Οι περιφέρειες είναι υπεύθυνες για τον περιφερειακό σχεδιασμό και όχι για να υλοποιούν τα ρουσφέτια των υπουργών μέσω των ΠΕΠ.

3. Τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης περνάνε στο σύνολο τους στις περιφέρειες και τους δήμους που με βάση τις πραγματικές ανάγκες εκπονούν περιφερειακά και τοπικά σχέδια απασχόλησης και κατάρτισης.

4. Το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης (Π.Α.Α), αποκεντρώνεται σε δυο φάσεις σε ποσοστό 80% έτσι ώστε να γίνει μαζί με τα ΠΕΠ εργαλείο αναγέννησης της υπαίθρου.

5. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπαίνουν δυναμικά μπροστά στην προσπάθεια για την εξάλειψη του ψηφιακού χάσματος που μας χωρίζει από τις χώρες της ΕΕ. Μετάβαση στις «Έξυπνες πόλεις».

6. Η Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο στην Εκπαίδευση.

7. Νέος σχεδιασμός της Καταστατικής θέσης των Αιρετών, ώστε να μην δημιουργούνται αντικίνητρα για την ευρύτερη δική τους συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Πίνδαρος

Μας ανήκει το 40% του λαού που ανήκει στη Δημοκρατική Παράταξη και που λόγω της κρίσης ψήφισαν καλικάντζαρους .

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΦΩΦΗ ΣΦΙΚΤΑ . ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΩΤΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΨΟΥΝ ΤΟ Α Η ΤΟ Β.ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ.ΔΥΝΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.

Εσείς

άντε πνιγείτε που διαμαρτύρεσθε κιόλας.

Τι....

...λες βρε κοριτσάκι μου? Σε λωτοφάγους απευθύνεσαι? Αγωνίζεσαι να πείσεις ότι δεν θα είσαι τσόντα του Κούλη ή δεκανίκι του Τσιπραλέξη? Δεν υπέγραψες το 1ο μνημόνιο μόνη σου και το 2ο με συγκυβερνήτη το Σαμαρά? Δεν είσαι ολίγιστη, είσαι φαιδρή...

@

Ναι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gen01

«Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έλαβε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας», δήλωσε η προεδρος του ΚΙΝΑΛ

cache_728x3000_Analog_medium_657032_76511_1522019

«Θα κατακτήσουμε το κάστρο από μέσα, μην το ξεχνάτε», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική του ομιλία στη Πρόυσα αναφερόμενος στη διπλωματία, την οικονομία και τις επικείμενες δημοτικές εκλογές