Μοσκοβισί στη Βουλή: Καμία άλλη κυβέρνηση δεν ψήφισε 450 μεταρρυθμίσεις μόνο στο 3ο Μνημόνιο

moskobisi-bouli

«Δεν έχουμε φετίχ με τη λιτότητα αλλά δεν θέλουμε να παραστρατήσει πάλι η Ελλάδα» ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος, προσθέτοντας ότι «υπάρχει απόσταση να καλυφθεί» με το πρόγραμμα μεταμνημονιακής επιτήρησης»

Με καρότο και… μαστίγιο εμφανίστηκε ο κ. Πιέρ Μοσκοβισί στην ελληνική Βουλή καθώς επανέλαβε τις πανηγυρικές δηλώσεις περι εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, υπογράμμισε ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα απόσταση με επιτήρηση και οικονομικά μέτρα που πρέπει να καλυφθεί. Ο ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις επισήμανε πως οι εταίροι θα μεριμνήσουν ώστε να εφαρμοστούν όλες οι μεταρρυθμίσεις «οικονομικής φύσεως που έχετε υιοθετήσει» κλείνοντας επι της ουσίας κάθε παράθυρο μη εφαρμογής των ψηφισμένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περικοπών στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

«Υπάρχει απόσταση να καλυφθεί. Σας καλώ να είστε σώφρονες και επιφυλακτικοί, όχι γιατί έχουμε φετίχ με την λιτότητα αλλά για να αποφύγουμε να παραστρατήσει και πάλι η Ελλάδα» τόνισε σε άλλο σημείο για να προσθέσει στην συνέχεια ότι το πρόγραμμα μεταμνημονιακής επιτήρησης δεν αποτελεί τέταρτο μνημόνιο αλλά «το κάναμε για να καθησυχάσουμε τις αγορές».

Επιχειρώντας δε να κολακεύσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέφερε «450 μεταρρυθμίσεις ψηφίσατε μόνο στο 3ο πρόγραμμα. Καμία κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να νομοθετήσει τέτοια μέτρα».

«Η διαδικασία στην Ελλάδα ήταν πιο χρονοβόρα από ότι άλλες χώρες και το χρέος σας παραμένει πιο υψηλό. Γι αυτό αποφασίσαμε μαζί για μια μεταμνημονιακή εποπτεία. Το κάνουμε για να καθησυχάσουμε τους επενδυτές. Δεν είναι τέταρτο μνημόνιο και τέταρτο πρόγραμμα. Δεν θα ξανά έρθει τρόικα εδώ» είπε ο ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών της πλειοψηφίας. Ωστόσο, οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν άκουσαν τον κ. Μοσκοβισί να μιλά για ενδεχόμενη μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις και το αφορολόγητο, απεναντίας εισέπραξαν παραινέσεις για τήρηση των δεσμεύσεων. «Μαζί θα μεριμνούμε ώστε οι μεταρρυθμίσεις να ολοκληρωθούν. Για παράδειγμα κτηματολόγιο, ιδιωτικοποιήσεις, και διάφορα άλλα μέτρα που έχετε υιοθετήσει οικονομικής φύσεως σε σχέση με τα 15 δις ευρώ. Είναι η Ευρωπαϊκή επιτροπή που θα κάνει την εποπτεία που είναι σύμμαχός σας».

tsak-mosk


«Εχω έρθει πολλές φορές στην χώρα σας που αγαπώ πολύ. Η σημερινή επίσκεψη έχει εξέχουσα σημασία καθώς γίνεται σε ένα σημείο καμπής για την Ελλάδα και την ΕΕ. Μετά από 8 δύσκολα χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στην αυτονομία των αγορών, επιστρέφει στην κανονικότητα. Ο Αύγουστος είναι η επίσημη ημερομηνία εξόδου απο τα μνημόνια και ετοιμάζουμε με τον Ευκλείδη το σχέδιο για την μεταβατική περίοδο προς το μέλλον. Όλα αυτά θα γίνουν με νηφαλιότητα. Ξέρω ότι αυτά τα 8 χρόνια ήταν δύσκολα κυρίως για την μεσαία και κατώτερη τάξη» είπε ο κ. Μοσκοβισί ανοίγοντας την τοποθέτησή του για να συνεχίσει «Η ιστορία έχει εκατοντάδες δις ευρώ προς την Ελλάδα αλλά και 1,5 εκατ. και πλέον ελλήνων που έχουν βιώσει δύσκολα και 10 εκατ. έλληνες που είδαν να κόβονται συντάξεις, μισθοί, να χάνουν τα σπίτια τους και οι νέοι να φεύγουν εξωτερικό. Καταστηματάρχες που αναγκάστηκαν να κλείσουν καταστήματά τους. Με αυτές τις σκέψεις πρέπει να προγραμματίσουνε το μέλλον για να είναι καλύτερες οι συνθήκες Δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις που πήρατε. Ψηφίσατε 450 μεταρρυθμίσεις μόνο στο 3 πρόγραμμα. Καμία κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να νομοθετήσει τέτοια μέτρα».

Αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία του eurogroup είπε «στάθηκε στο ύψος των φιλοδοξιών και των αναγκών. Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και δυσκολίες. Είναι απαραίτητη η συμφωνία για καθησυχασμό αγορών. Η συμφωνία περιλαμβάνει 2 μέτρα σημαντικά: 10ετή περίοδο χάριτος, παράταση μέχρι 2033 της υποχρέωσης για πληρωμή των τόκων. Τα μέτρα θα κάνουν εξοικονόμηση 42 δις ευρώ για τοκοχρεολύσια. Επιστρέφουν στα ταμεία τα κέρδη που οι κεντρικές τράπεζες είχαν από το ελληνικό χρέος. Τα έσοδα από το ελληνικό χρέος θα επιστραφούν στον ελληνικό λαό. Είναι επίδειξη αλληλεγγύης» ενώ τόνισε «πολιτικά και τεχνικά ήταν αδύνατο να είχαμε αναδιάρθρωση αλλά η Ελλάδα δεν πληρώνει τόκους έως το 2033. Εχουμε 10 χρόνια ανάπαυλας. Δεν θα κοιμηθούμε αυτά τα 10 χρόνια αλλά θα αντιμετωπίσουμε για κοινωνική δικαιοσύνη».

Pacta sunt servanda η απάντησή του για τις περικοπές στις συντάξεις

Κατά την δευτερολογία του και επιχειρώντας να απαντήσει στο αν υπάρχει η πιθανότητα μη εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις και στο αφορολόγητο είπε «Pacta sunt servanda. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Αλλά το Pacta sunt servanda είναι μια πολυσχιδής έννοια. Με την Ελλάδα θα εξετάζουμε κάθε εξάμηνο τον προϋπολογισμό της κα μαζί θα βλέπουμε πως τηρούνται οι δεσμεύσεις».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η επιτυχία του τέλους των μνημονίων ανήκει σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις εκτός από τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη. «Συνεργάστηκα καλα με όλους τους πρωθυπουργούς και υπουργούς οικονομικών. Συνεργάστηκα πολύ καλά με Σαμαρά, Χαρδούελη, Τσίπρα και Τσακαλώτο. Δεν μπορώ να πώ το ίδιο για τον κ. Βαρουφάκη. Σήμερα είναι πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα. Γυρνά μια νέα σελίδα. Να έχετε εμπιστοσύνη στην συμφωνία. Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα θα βγει με δυνατότητες στις αγορές» και σε άλλο σημείο τόνισε «Ακουσα χειροκροτήματα και αντιδράσεις όταν είπα ότι δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο. Το εννοώ. Δεν ήξερα ότι είναι ζήτημα εσωτερικής αντιπαλότητας. Δεν θα είναι τετάρτο Μνημόνιο γιατί δεν έχουμε τρόικα. Μπορεί να είναι πιο ενισχυμένη εποπτεία γιατί είναι πιο περίπλοκη η κατάσταση αλλά δεν σημαίνει ότι είναι 4ο μνημόνιο»

ΣΧΟΛΙΑ (45)

απνευστί

Οι αγαγόντες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την υπ ΄αυτών κατακεκλεμμένην Ελλάδα εις επαχθέστατα και κατηραμένα μνημόνια, άτινα εις πενίαν αφόρητον κατέστησαν τον ελληνικόν λαόν , ου δύνανται παραδεχθήναι ότι Μέγας Αλέξης απεδέσμευσε οριστικώς και αμετακλήτως την χώραν ημών εκ των επαχθεστάτων μνημονίων, εις α οι επάρατοι εδεδέκεσαν χερσί και ποσί τον κατακεκλεμμένον και εξηπατημένον πλειστάκις υπ αυτών λαόν , όστις απαλλαγείς οριστικώς από μνημόνια επαράτων και δια στόματος Μοσκοβισί επιβεβαιωθείσα η απαλλαγή εξ αυτών ελληνικού λαού, σύμπας βοά από την σήμερον: Ave! Magne Alex!!!! Ave! maxime dux!!! Και Κούλης ο τάλας ονειρώττει εισέτι 4ο μνημόνιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ω! της απελπισίας αυτού και των συν αυτώ μεγαλείο!!!!!!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Πολυλογα,Αριστεροι μας εβαλαν στα μνημονια το 2010 και Αριστεροι μας κρατανε στα μνημονια το 2018 Μονο που τοτε τους λεγανε και πασοκους και τωρα συριζανεληδες.Οι ιδιοι ειναι,αλλα μεταλλασσονται σαν τα καρκινικα κυτταρα μεχρι να χτυπησουν τη Χωρα! Η ΝΔ παντα ηταν για αναπτυξη και για ανασυγκροτηση της Χωρας απο τις καταστροφες που προξενουν παντα Αριστεροι!

Ερνεστο

ΧΑΧΑΧΑ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"....ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!!!!!

Aγύριγο κεφάλι

Η Ελλάδα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αναγνωρίζεται από όλους τους ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ Ξένους ως προοδεύουσα Χώρα και όχι όπως ήταν επί εποχής ...ΔΕΞΙΑΣ!__________ (Της ...offshore!..).

ΓΙΩΡΓΗΣ

Και εγω λεω μπραβο στο κυλακι μου οταν του πεταξω δηθεν ενα κοκαλο και παει και μου το φερνει! Ετσι και οι ''ξενοι'', αναγνωριζουν τους συριζανεληδες ως χρησιμους ηλιθιους, αλλα δεν τους εμπιστευονται για να επενδυσουν τα λεφτα τους στη Χωρα. Εδω που τα λεμε,ουτε οι ιδιοι οι Συριζανεληδες δεν εμπιστευονται τον Τσιπρα τους και γι αυτο πρωτοκλασατα στελεχη και υπουργοι του εχουν βγαλει τα χρηματα τους Εξω Αλλά και απλοι ψηφοφοροι του δεν του εμπιστευονται ουτε περιπτερο να ανοιξουν! Και αυτοι ακομη για να κινηθουν περιμενουν . . .τον Μ η τ σ ο τ α κ η !!

Λογικός

Εντατικοποίηση της συνεργασίας και εμπορικές σχέσεις με τους Κινέζους κομμουνιστές που έχουν τα φράγκα γιατί με τα μπατίρια επενδυτές του Κούλη που μπλέξαμε δεν πρόκειται να δούμε προκοπή.

GEORGEGR

σιγά ρε φίλε για καινούργιο μας το λες αφού δεν βρήκατε άλλους βλάκες να λένε ναι σε όλα ήταν η χαρά σας όταν οι περιβόητοι επαναστάτες σας αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα εμείς να κλαίμε την μοίρα μας που είχαμε την ατυχία ορισμένοι να ψηφίσουν αυτού τους ψεύτες και ανίκανους που δεν λένε να βάλουν μυαλό ακόμη και σήμερα συναγωνίζονται ποιος θα πει τα καλύτερα ψέματα σε μας τους βλάχους (κατ' αυτούς ) Έχετε δηλαδή την εντύπωση ότι πετύχατε με την Ελλάδα ναι πετύχατε ένα απλό που δεν ήθελε και πολύ γνώση και φιλοσοφία να το πετύχετε φτωχοποιησατε τα 2/3 των Ελλήνων και αποτέλεσμα μηδέν

Go back

Go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης.......

Ανθέλληνες που το παίζουν

Ανθέλληνες που το παίζουν Έλληνες όλοι όσοι κράζουν την έξοδο από τα μνημόνια... Τόση δυστυχία για την απελευθέρωση της Χώρας?

Αφού γιαυτό τον εμφανίσατε

Γιαυτόν τον λόγο δεν το εμφανίσατε? Επειδή ο προηγούμενος σας έκανε το 90% και είχε πρόβλημα για το υπόλοιπο 10% και δεν σας το έκανε. Επαιξε το θέατρο του ο άλεξ δήθεν πατριώτης...βγήκε...τα ψήφισε όλα...και έτσι θα σβήσει εν μια νυκτί.....Να μου πεις θα βγεί ο άλλος ο λάκης? όχι....όχι μόνος του....αλλά έχετε καταφέρει και έχετε φτιάξει αρκετά δεκανίκια...

ο

Οι ξενόδουλοι αριστεροί τα υπογράφουν όλα αλλα απο πραγματικά αποτελέσματα μηδέν,μόνο κομματικό στρατό κοιτάν να κάνουν.Με τέτοιους τριτοκοσμικούς λογικό να μη σου βγάζουν το λουράκι οι Ευρωπαίοι κι αμα θες εσύ ν αυτοκτονείς δικαίωμα σου σου λεν.Άλλωστε καθόλου δεν τους χαλάει, όσο πιο πολύ εξευτελίζεται η χώρα τόσο πιο φτηνά την αγοράζουν αυτοί.Φάτε αριστερά.

@#$

Καμμια άλλη κυβέρνηση δεν είχε το θράσος να σκίσει έτσι τον λαό της με αντάλλαγμα...... λίγα μηνιάτικα.... Δεν λες όμως πως φτάσαμε στο 3ο μνημόνιο.....

allou

ρώτα τόν Βαρουφάκη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eliza

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ κατέθεσε νέα κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν ζητώντας άμεση, ρητή και κατηγορηματική ευρωπαϊκή αντίδραση στην αποσταθεροποιητική στάση της Τουρκίας

1
serafim

Κατηγορηματική διάψευση του Μητροπολίτη Πειραιώς για δημοσίευμα που τον εμφανίζει ως μετέχοντα σε «γαλάζια επιχείρηση» για να μην προχωρήσει η συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας

14
simitis_fofi_2

Η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα και δεν έγιναν δηλώσεις - «Εύχομαι την επόμενη φορά να συναντηθούμε για πιο ευχάριστα πράγματα» είπε ο Κώστας Σημίτης υποδεχόμενος στο γραφείο του την Φώφη Γεννηματά

32
ierwnimos_mitsotakis_arthro

«Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής - Σπυράκη: Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο

22