Κίνημα Αλλαγής για Ποτάμι: «Case closed... που θα έλεγε και ο Αλέξης»

kinima-allagis

Αγωνία και στα δύο επιτελεία για τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το διαζύγιο - Πολιτικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ηγετικού τους προφίλ σχεδιάζουν Γεννηματά και Θεοδωράκης

«Case closed... που θα έλεγε και ο Αλέξης»! Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση ηγετικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη συμπυκνώνει τη στρατηγική της επόμενης μέρας. Μετά τις χθεσινές εκατέρωθεν «διευκρινήσεις» και τα δύο κόμματα είναι υποχρεωμένα να στρέψουν το βλέμμα στο μέλλον. Πρώτο κρίσιμο τεστ και για τα δύο επιτελεία θα είναι οι δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν το διαζύγιο.

Οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά είναι αισιόδοξοι. Εκτιμούν ότι με τη στάση του στο Σκοπιανό εξέφρασαν τη βάση της παράταξης και δεν ανησυχούν για φαινόμενα αποσυσπείρωσης. Άλλωστε, εκτιμούν ότι η εκλογική συνεισφορά του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής δεν ήταν μεγάλη.

Αντίθετα, στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη υπάρχει αγωνία. Στη Σεβαστουπόλεως αντιλαμβάνονται ότι αν οι δημοσκοπήσεις δείξουν το Ποτάμι χαμηλά, τότε ο χρόνος που κερδήθηκε με την απόφαση της Κυριακής θα στενέψει απότομα. Η ζύμωση για τα επόμενα βήματα θα φουντώσει. Και οι φυγόκεντρες τάσεις θα ενισχυθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σπύρος Δανέλλης άφησε χθες ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο διάλυσης του Ποταμιού. Με τον Μανώλη Όθωνα να επισημαίνει με νόημα ότι το πρόβλημα του Ποταμιού δεν ήταν οι διαφωνίες με το Κίνημα Αλλαγής αλλά οι πολλές συμφωνίες με την κυβέρνηση!

Στο πλαίσιο αυτό, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης σχεδιάζουν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα τους επιτρέψουν να ενισχύσουν τη θέση τους στο πολιτικό παιχνίδι.

Στη Χαριλάου Τρικούπη συγκαλούν τη Δευτέρα την Εκτελεστική Επιτροπή, προκειμένου να καταγράψουν παρόντες και απόντες. Ο Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος αποχώρησε από το Ποτάμι θα είναι εκεί. Δημήτρης Τσιόδρας, Γιάννης Μεϊμάρογλου και Λίνα Παπαδάκη, όμως, θα αφήσουν τις θέσεις τους κενές και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα αποφασίσει τα πρόσωπα που θα τις συμπληρώσουν.

Βάρος στη Βουλή και στην ανασυγκρότηση της κομματικής βάσης θα ρίξει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Για την ώρα, βέβαια, ο πρόεδρος του Ποταμιού έχει προγραμματίσει μία σειρά εμφανίσεων σε ΜΜΕ, ώστε να εξηγήσει την απόφασή του.

Ταυτόχρονα τοποθετούνται και τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα. «Ο στόχος ενός ισχυρού αυτόνομου φορέα της κεντροαριστεράς ικανού να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς δεν υπηρετείται από την απουσία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη χθεσινή απόφαση της ΔΗΜΑΡ. Προστίθεται, όμως, ότι το Κίνημα Αλλαγής «οφείλει να κινηθεί με αντίληψη πλουραλισμού και ενότητας... μόνο θα αποκτήσει νέα ακροατήρια και πολυσυλλεκτική ικανότητα».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (8)

sg26

Βάρος σε τι θα δώσει ο Σταύρακας; στην ανασυγκρότηση της εκλογικής βάσης; Ε ρε γέλια... θα προσπαθήσει το 0.08% να το κάνει 0.1% δηλαδή; Εμ βέβαια, τότε θα καυχιέται ότι θα έχει 25% αύξηση της εκλογικής του δύναμης... ναστε καλά ρε παιδιά!!! με κάνατε και γέλασα...

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΜΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΠΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΝΟΔΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.

Καλά τώρα...

Δεν πειράζει, μεγάλο ΠΑΣΟΚ, κοιμήσου ήσυχος και άσε τις εξηγήσεις...Σε λίγο θα μας πεις ότι η Φωφάρα θα φτάσει το 20% όπως είπε ο οδοντίατρος από τη Ρουμανία που νομίζει ότι είναι ο διάδοχός της. Γελάνε και τα τσιμέντα.

Κατάντια ... μαύρο χάλι των παλαιοΠΑΣΟΚΩΝ

Αδιάβαστοι, φυλακόβιοι, ανεπαρκέστατοι αφισοκολλητές που μας ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ επαιτούν την προσοχή μας ... και με θράσος την ψήφο μας ... ΜΑΥΡΟ, ΦΟΥΜΟ στους αδιάβαστους

dim

Μόνο θλίψη προκαλούν όλοι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να συσπειρωθούν μήπως και μαζέψουν ένα ποσοστό της τάξης του 7% και ούτε αυτό δεν μπορούν να πετύχουν.Η πλήρης απαξίωση του πολιτικού κόσμου και της πολιτικής.Βλέπεις όμως ότι η πολιτική έχει γίνει ένα πολύ κερδοφόρο επάγγελμα (χωρίς βεβαίως να έχει ουδεμία επαφή με την κοινωνία) και ουδείς τολμά να το αφήσει.Εδώ ο Λεβέντης κατάφερε μετά από εκατό χρόνια να μπει στη Βουλή,δεν μπορούν οι άλλοι?Θεωρώ ότι η Φώφη είναι σε αυτή τη θέση για να κλείσει ένδοξα το κεφάλαιο του ΠΑΣΟΚ (δεν εξηγείται αλλιώς η παραμονή) ενώ ο Θεοδωράκης απέτυχε οικτρά να πείσει (για οτιδήποτε) και να συγκεντρώσει ψηφοφόρους.Βλέπεις όμως αξιοπεριέργως κανείς δεν τα παρατάει (είναι κάτι σαν τον Κυριάκο όπου η ΝΔ χρειάζεται άλλο κεφάλι ή το λιγότερο άλλον image maker και όμως όλα αυτά τα χρόνια απλά τα ίδια και τα ίδια, σχεδόν βαρετά).Ούτε η Φώφη φεύγει ούτε ο Θεοδωράκης ώστε να τοποθετηθεί ένα νέο πρόσωπο (θα μου πεις στο ΠΑΣΟΚ έγιναν ολόκληρες εκλογές γιαυτό, εδώ γελάμε).Αν υπήρχε έστω ένας πολιτικός που να βάζει πάνω από την καρέκλα του το συμφέρον της χώρας,θα είχαν,τουλάχιστον οι δυο τους,συγχωνευτεί με τη ΝΔ (άντε μετά θα βάζαμε και τον Κουβέλη..).Και στις καταστροφικές εκλογές, αν είχαν κάνει το ίδιο, δεν θα υπήρχε αριστερά και φούμαρα.Άρα τοποθέτησαν πάνω από το καλό του τόπου την καρέκλα τους (που κατά τις τότε δηλώσεις τους ερχόταν η καταστροφή), όντας ανίκανοι να συννενοηθούν.Με ένα άτολμο, αδύναμο και απαθή Μητσοτάκη και όλους αυτούς σε αποσύνθεση, με συγχωρείτε που θα σας το πω,αλλά,με την εύνοια των ξένων,βλέπω τον Τσίπρα για αυτοδυναμία. Και οι τρεις μαζί απέναντι στο προφίλ που έχει χτίσει ο Τσίπρας (και μόνο ο Τσίπρας),παρόλες τις μλκίες που έχει κάνει (που μόνο μλκίες έχει κάνει),δεν μπορούν να σταθούν.Εδώ καλά καλά με ολόκληρο Μακεδονικό και τα ποσοστά είναι τα ίδια (όταν διάβασα "άνοιξε και άλλο η ψαλίδα" για 12,5 μονάδες πραγματικά στεναχωρήθηκα!Αν βλέπεις καθαρά και μη κομματικοποιημένα, αυτά που σου γράφω είναι αυτονόητα.Και επειδή ο κόσμος σκούζει ότι το κίνημα αλλαγής δημιουργήθηκε για διαγραφή χρεών του ΠΑΣΟΚ καλό είναι τα ΜΜΕ να ρίξετε λίγο φως στην υπόθεση.Και επειδή οι τωρινοί πρέπει να φύγουν, για μένα έχουν υποχρέωση όλοι αυτοί να συμπορευτούν,να στηρίξουν τον Μητσοτάκη από τώρα αλλά και ο Μητσοτάκης να τοποθετείται πολύ πιο δυναμικά.Αυτή τη στιγμή είναι προκλητικός διότι είναι σαν να κάθεται να περιμένει στην ουρά τη σειρά του.Ο δε Άδωνης από γάβγισμα νιαούρισμα (έχει μπει κάτι ενδιάμεσα?)

Θάνος

Ανάθεμα και αν κατάλαβα! Μπορείτε να το επαναλάβετε;

Βόρεια Πασοκία

Η Κιμ Γιονγκ Φωφ εκτελεί όσους δεν τις κάνουν.

ΞΞΞ

Η Φώφη δεν ξέρει να τρομάζει. Αν δεν ήταν ο νεποτισμός λόγω του πατέρα της θα δούλευε στο γκισέ καμιάς ΔΕΚΟ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavrgogloumain

Κατόπιν αιτήματος της ΝΔ, αύριο θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου - Ο υπουργός Παιδείας έκανε αποδεκτές δύο εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες, οι οποίες ζητούν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιο Πελοποννήσου

11
dimoskopisi_arthro

Με αναγωγή επί των εγκύρων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του Σκάι η ΝΔ παίρνει 31% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ - Με  9,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής

118
tsipras_5

«Ο Κώστας Αρβανίτης μοιάζει με τον Ντάισελμπλουμ, αλλά θα το ξεπεράσουμε» - «Κανείς δεν είναι τέλειος» είπε για τον Πέτρο Κόκκαλη - «Ξέχασε» την Κουντουρά και έκλεισε την παρουσίαση λέγοντας: «Έχουμε την dream team»

47
gennimata_parousiasi

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος - Δείτε τα 42 ονόματα - «Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε, είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές» είπε η κυρία Γεννηματά

68
mitsot0

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha - «Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει τώρα εθνικές εκλογές» - Η ΝΔ θα κάνει διεθνή εκστρατεία για την «real Μακεδονία» - Αν ο κ. Μαρινάκης είχε πει για εμένα αυτά που είπε για την κυβέρνηση θα είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά αυτοί δεν τολμούν καν να απαντήσουν στις καταγγελίες

85