Κίνημα Αλλαγής για Ποτάμι: «Case closed... που θα έλεγε και ο Αλέξης»

Κίνημα Αλλαγής για Ποτάμι: «Case closed... που θα έλεγε και ο Αλέξης»

Αγωνία και στα δύο επιτελεία για τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το διαζύγιο - Πολιτικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ηγετικού τους προφίλ σχεδιάζουν Γεννηματά και Θεοδωράκης

kinima-allagis
«Case closed... που θα έλεγε και ο Αλέξης»! Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση ηγετικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη συμπυκνώνει τη στρατηγική της επόμενης μέρας. Μετά τις χθεσινές εκατέρωθεν «διευκρινήσεις» και τα δύο κόμματα είναι υποχρεωμένα να στρέψουν το βλέμμα στο μέλλον. Πρώτο κρίσιμο τεστ και για τα δύο επιτελεία θα είναι οι δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν το διαζύγιο.

Οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά είναι αισιόδοξοι. Εκτιμούν ότι με τη στάση του στο Σκοπιανό εξέφρασαν τη βάση της παράταξης και δεν ανησυχούν για φαινόμενα αποσυσπείρωσης. Άλλωστε, εκτιμούν ότι η εκλογική συνεισφορά του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής δεν ήταν μεγάλη.

Αντίθετα, στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη υπάρχει αγωνία. Στη Σεβαστουπόλεως αντιλαμβάνονται ότι αν οι δημοσκοπήσεις δείξουν το Ποτάμι χαμηλά, τότε ο χρόνος που κερδήθηκε με την απόφαση της Κυριακής θα στενέψει απότομα. Η ζύμωση για τα επόμενα βήματα θα φουντώσει. Και οι φυγόκεντρες τάσεις θα ενισχυθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σπύρος Δανέλλης άφησε χθες ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο διάλυσης του Ποταμιού. Με τον Μανώλη Όθωνα να επισημαίνει με νόημα ότι το πρόβλημα του Ποταμιού δεν ήταν οι διαφωνίες με το Κίνημα Αλλαγής αλλά οι πολλές συμφωνίες με την κυβέρνηση!

Στο πλαίσιο αυτό, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης σχεδιάζουν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα τους επιτρέψουν να ενισχύσουν τη θέση τους στο πολιτικό παιχνίδι.

Στη Χαριλάου Τρικούπη συγκαλούν τη Δευτέρα την Εκτελεστική Επιτροπή, προκειμένου να καταγράψουν παρόντες και απόντες. Ο Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος αποχώρησε από το Ποτάμι θα είναι εκεί. Δημήτρης Τσιόδρας, Γιάννης Μεϊμάρογλου και Λίνα Παπαδάκη, όμως, θα αφήσουν τις θέσεις τους κενές και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα αποφασίσει τα πρόσωπα που θα τις συμπληρώσουν.

Βάρος στη Βουλή και στην ανασυγκρότηση της κομματικής βάσης θα ρίξει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Για την ώρα, βέβαια, ο πρόεδρος του Ποταμιού έχει προγραμματίσει μία σειρά εμφανίσεων σε ΜΜΕ, ώστε να εξηγήσει την απόφασή του.

Ταυτόχρονα τοποθετούνται και τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα. «Ο στόχος ενός ισχυρού αυτόνομου φορέα της κεντροαριστεράς ικανού να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς δεν υπηρετείται από την απουσία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη χθεσινή απόφαση της ΔΗΜΑΡ. Προστίθεται, όμως, ότι το Κίνημα Αλλαγής «οφείλει να κινηθεί με αντίληψη πλουραλισμού και ενότητας... μόνο θα αποκτήσει νέα ακροατήρια και πολυσυλλεκτική ικανότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης