Μοσκοβισί: Οι δεσμεύσεις για συντάξεις, αφορολόγητο πρέπει να γίνουν σεβαστές

moscovisi-tsak-1

Έχουμε τους μηχανισμούς να το διασφαλίσουμε προειδοποιεί ο Πιερ Μοσκοβισί

Μήνυμα ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και συγχαρητήρια στέλνει ο Πιερ Μοσκοβισί λίγο πριν ξεκινήσει τις επαφές του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν ανησυχούμε αλλά οι δεσμεύσεις στη μεταπρογραμματική περίοδο θα πρέπει να τηρηθούν. Είναι κρίσιμο από την πλευρά της Ελλάδας να κινηθεί στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής με τους φιλόδοξους μεταρρυθμιστικούς στόχους και σε υπεύθυνο δημοσιονομικό δρόμο, και από τη δική μας πλευρά, η ενισχυμένη εποπτεία, η οποία θα παρακολουθεί την πορεία των μεταρρυθμίσεων» δηλώνει στα ΝΕΑ ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές υποθέσεις.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο ο κ. Μοσκοβισί απαντά ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές και θεωρώ ότι θα γίνουν. Έχουμε τους μηχανισμούς να το διασφαλίσουμε. Έχουμε το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας που προβλέπει δεσμεύσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και από τις δύο πλευρές».

Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί «η κατάσταση είναι απαιτητική για την Ελλάδα. Οι δεσμεύσεις και οι υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να υλοποιηθούν από την τωρινή κυβέρνηση, την επόμενη, τη μεθεπόμενη και από αυτήν που θα ακολουθήσει μετά».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ποιο θα είναι το μήνυμα του στους πολιτικούς που θα συναντήσει στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος απαντά «εμπιστοσύνη και δουλειά». «Δεν θέλω να αναμειχθώ στην εσωτερική πολιτική, δεν στηρίζω την κυβέρνηση. Αναγνωρίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ισχυρός ηγέτης, έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά, είναι προσωπικός φίλος αλλά έχω δουλέψει στο παρελθόν και με τον κ. Σαμαρά και θα δουλέψω μελλοντικά με την επόμενη κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Στέφανος

Τέτοια ραγιάδικα προβλήματα μόνον ή Χρυσή Αυγή μπορεί νά λύσει !

Ουτε οι Ευρωπαίοι θέλουν τον Τσίπρα...

Αφού τον έστυψαν τον Τσίπρα και τον ξεφτύλισαν, θα τον πετάξουν σαν στυμένη λεμονόκουπα... Τα έχει ξεπουλήσει όλα ο προδότης.... Μοσκοβισί: "έχω δουλέψει στο παρελθόν και με τον κ. Σαμαρά και θα δουλέψω μελλοντικά με την επόμενη κυβέρνηση"... Ακόμα και ο Μοσκοβισί ξέρει οτι σε λίγους μήνες θα εξαφανισθεί ο Τσίπρας... Τωρα ο Μοσκοβισί θελει να καλοπιάσει τον Κυριάκο, τον νεο Π/Θ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης