Καϊλή: Ελληνοποιήσεις- κερκόπορτα για την ΕΕ

evak

Έρχονται ευρωπαϊκοί  έλεγχοι για την επίσπευση των διαδικασιών για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

 Καταπέλτη συνιστά για την Ελληνική Κυβέρνηση η απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου για την δικαιοσύνη, τους καταναλωτές και την ισότητα των φύλων κ. Jourová, στο θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας που έφερε στην ΕΕ με ερώτησή της, η επικεφαλής Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Προοδευτικής Συμμαχίας  των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών  (ΠΑΣΟΚ / Ελιά) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Εύα Καϊλή. 
Η κυρία Καϊλή, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των ενεργειών της Ελληνικής Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, ζήτησε από την Επιτροπή ενημέρωση για την στρατηγική εναρμόνισης και ελέγχου των διαδικασιών απόδοσης της Ευρωπαϊκής ταυτότητας, στο πλαίσιο διαφύλαξης και προστασίας που οφείλει να παρέχει ως θεματοφύλακας της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
 
Στην απάντησή της η κυρία Jourová υπογραμμίζει ότι ναι μεν τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν χρήση του προνομίου τους να χορηγούν ιθαγένεια, διασφαλίζοντας όμως ότι λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων για την ασφάλεια, κι εφαρμόζοντας αυστηρά κριτήρια για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, καθώς η ιθαγένεια της ΕΕ αποτελεί πύλη εισόδου στην εσωτερική αγορά.
 
Ως εκ τούτων, η Επιτροπή αναλαμβάνει δράση και με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι το 2018 θα εκπονήσει έκθεση σχετικά με τα εθνικά συστήματα που χορηγούν την ιθαγένεια της ΕΕ σε επενδυτές, όπου θα περιγράφονται οι ενέργειες της στον τομέα αυτόν, η ισχύουσα εθνική νομοθεσία και πρακτικές, και θα παρέχει καθοδήγηση για τα κράτη μέλη, καταλήγει η κ. Jourová.
 
Ακολουθούν τα κείμενα της ερώτησης και της απάντησης:
 
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης...
Με δεδομένα τα άλυτα ζητήματα που έχουν προκύψει από το συνεχιζόμενο κύμα μετανάστευσης που δέχεται η Ευρώπη και την προσπάθεια συλλογικής επίλυσής τους προς όφελος της ΕΕ και των πολιτών της, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας προβαίνει σε ενέργειες για την απλούστευση και επίσπευση της διαδικασίας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες θα έχουν μελλοντικά συνέπειες σε όλο το δημογραφικό φάσμα της Ένωσης, ενώ την ίδια ώρα καθυστερεί και αδυνατεί να υποδεχθεί με ασφάλεια ακόμη και τα ασυνόδευτα παιδιά.
Ερωτάται λοιπόν η Επιτροπή:
Θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή ταυτότητα των πολιτών της ΕΕ επιτρέποντας τη θεσμοθέτηση από το ελληνικό κράτος απλουστευμένων διαδικασιών απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, και σε μειωμένο μάλιστα χρόνο, με τον κίνδυνο να προκληθούν ανεπανόρθωτα λάθη;
Ως θεματοφύλακας της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, πώς προτίθεται να το διαφυλάξει και να το προστατεύσει από τις συνέπειες έμμεσου, και σε ένα σημαντικό βαθμό, ανεξέλεγκτου «ανοίγματος» της ευρωπαϊκής κοινωνίας;
Ποια είναι η στρατηγική εναρμόνισης και ελέγχου των διαδικασιών απόδοσης EU ID, όταν η κάθε χώρα μπορεί να αλλάξει, κατά το δοκούν και προς το συμφέρον της, τις διαδικασίες αυτές;
Η απάντηση της κυρίας Jourová...
 
Σύμφωνα με πάγια νομολογία του Δικαστηρίου της ΕΕ, εναπόκειται σε κάθε κράτος μέλος, τηρουμένου βεβαίως του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καθορίζει τις προϋποθέσεις κτήσης και απώλειας της ιθαγένειάς του.[1]
 
Η ιθαγένεια της ΕΕ αποτελεί πύλη εισόδου στην εσωτερική αγορά. Εάν ένα κράτος μέλος δεν εφαρμόζει τους απαραίτητους ελέγχους για θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας, αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για όλα τα κράτη μέλη. Τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν χρήση του προνομίου τους να χορηγούν ιθαγένεια σύμφωνα με το διεθνές και το ενωσιακό δίκαιο και σε πνεύμα καλόπιστης συνεργασίας με τα άλλα κράτη μέλη. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων για την ασφάλεια. Πρέπει επίσης να εφαρμόζουν αυστηρά κριτήρια για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς.
 
Η Επιτροπή παρακολουθεί τα συστήματα ιθαγένειας επενδυτών και την εφαρμογή τους. Στην έκθεση του 2017 για την ιθαγένεια της EE[2], η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το 2018 θα εκπονήσει έκθεση σχετικά με τα εθνικά συστήματα που χορηγούν την ιθαγένεια της ΕΕ σε επενδυτές, η οποία θα περιγράφει τη δράση που έχει αναλάβει στον τομέα αυτόν, την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και πρακτικές, και θα παρέχει καθοδήγηση για τα κράτη μέλη.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

ε πεστο ντε

εμ το φερνετε απο εδω το φερνετε απο εκει! πειτε στα ισα οτι θέλετε να κανετε ολους τους μεταναστες ελληνες για να ψηφιζουν! λεω και εγω προς τι τετοια βιασυνη

Παλιοκομματικός και η Αλήθεια

Τα ίδια έκανε το κλεφτο ΠΑΣΟΚ το 2000 με δήθεν Ρωσσοπόντιους Γεωργιανούς Ουσμπέκους, Ρομά, κλπ που δεν ξέρανε Καθόλου Ελληνικά και που είναι η Ελλάδα. Το 2002, 3 και μετά, κλήθηκαν να υπηρετήσουν ως τριμηνήτες και αποκάλυψαν διαμαρτυρόμενοι, ότι ήλθαν το 2000 να ψηφήσουν με 10.000 δρχ, ως αμοιβή, με δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο, αλλά δεν τους είχαν πει ότι θα υπηρετήσουν κιόλας.

ψέματα λες

αυτοί ήταν ομογενείς Ελληνικής καταγωγής άσχετα αν δεν μιλούσαν ελληνικά,υπάρχουν συλλογοι ομογενων και διασταυρώνουν τα στοιχεία ,απλώς μέσα στα βάθη του χρόνου έγιναν μικτοί γάμοι με Ρώσσους Ρωσίδες καυκασιους, κλπ και έγινα κάποιες επιμιξίες όπως ο ακενοτουμπο,οι ομογενείς που αναφέρει ήλθαν εδώ εν μέσω εμδικιν πολέμων αλλαγών καθεστώτων,γενοκτονιων και φυλετικων εκαθαρισεων,που ακολούθησε την πτώση του κουμουνιμου και τη διάλυση της σοβιετικής Ένωσης και αν δεν τους έφερναν εδώ θα τους σκότωναν ολους κατά κεφαλήν εξθαρισει και τους εμφιλιους και η μεταφορά έγινε με λεφτά του ΟΗΕ της ευρωπαϊκής Ένωσης και των πρώην σοβιετικών κρατών που επωφελήθηκαν από την αναχώρηση τους για να τους αρπάξουν τις περιουσίες και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες,οι ροσοποντιοι πήγαν όλοι σε οικισμούς που έφτιαξε ο Ανδρεας σε περιοχές στρατηγικής σημασίας περιοχές της χώρας στη βόρεια Ελλάδα σε περιοχές που οργιάζει η προπαγάνδα των Τούρκων με ότι σηναινει αυτό για την εθνική άμυνα.Οι ροσοποντιοι ήταν φτωχοί άνθρωποι και έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους στον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ που τους έσωσε ψηφιζοντας τον ,δεν ήταν της μεσαίας τάξης φιλελεύθεροι,η ΝΔ ενοχλήθηκε που πήρε αυτές τις ψήφους ο Ανδρέας αλλά είναι ψέματα ότι δεν είναι ελληνικής καταγωγής και οτι είναι ρωσσοι μαφιόζοι που εκκηνοοοιηθηκαν παράνομα ,έχω ακούσει πολλά δεξιά λαμόγια να γυρνάνε και να κάνουν σαν τα κλαμενα μνια ότι έχασαν λεει τις τις εκλογές από τον Ανδρεα από ελληνοποιήσεις μαημου για να κρύψουν ότι στην πραγματικότητα τους μίσησε ο λαός για τη σκτοπολιτικη τους και τις λαμογιες τους.Ειναι Έλληνες Πόντιοι και πιο Έλληνες από ας και όχι ρωσσοι μαφιόζοι.Εγινε μετά έλεγχος πιστοποιητικών μια οσοι ελάχιστοι εκαναν μαημουδιες με ελληνοποιήσεις πιάστηκαν όλοι.Και δεν έγιναν παράνομες ελληνοποιήσεις μόνο επί ΠΑΣΟΚ.Κατι ρωσοι αρχιμαφιοζοι με τεράστιες βικες στην παραλιακή,πχ Αλεξάντερ σολονικ,κ.λπ,κλπ ελληνοποιηθηκαν και μετά την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ

ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΗ ΝΑΖΙΣΤΑΡΑ.

Παλιός, Φρούραρχος Κιλκς

Έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα, Τους έδιναν και ψηφοδέλτιο και τους συνόδευαν στο εκλογικό κέντρο. Ελληνοποιήθηκε ένα μέρος της Μαφίας του πάλε ποτέ Σοβιέτ.

F.

Όλο και περισσότερο συμπαθώ την Κα Καϊλή η οποια εκτος απο αναμφίβολα ομορφη γινεται ολοένα και πιο αξια στην εκπροσώπηση της Ελλάδας.

Πως είναι

δυνατόν να υπάρχει καν η δυνατότητα να πάρει ένας "επενδυτής" την ιθαγένεια μιας χώρας???? Γιατί να το θέλει, γιατί να το κάνειαυτό ένας σοβαρός επενδυτής? Θα τρελαθούμε τελείως?????

Ότι αντιδράσεις

Και αν υπαρχουν,η παγκοσμιοποίηση θα πραγματοποιηθεί .Το σίδερο με τον αργιλωδες πηλό ,ποτε δεν θα μπορέσουν να δέσουν.Ποτε δεν θα γίνουν σώμα !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

14
4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

34
223

«Παρακολουθούμε έναν Αττίλα νούμερο 3 στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα - Παρακολουθούμε την, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προώθηση εποικισμού της Αμμοχώστου» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ από την Κύπρο

1