Βίτσας: Δεν πρόκειται να κατασκευαστούν επιπλέον Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών

VITSAS

Θετικό για την Ελλάδα το ισοζύγιο της συμφωνίας με Γερμανία - Ισπανία υποστηρίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Θετικό για την Ελλάδα το ισοζύγιο της συμφωνίας με Γερμανία - Ισπανία, τόνισε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ενώ είπε ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν νέα ελεγχόμενα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στο Sputnik μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο κ. Βίτσας απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα κατασκευαστεί τελικά στη χώρα μας Κέντρο Ελεγχόμενης Υποδοχής είπε: «Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κατασκευαστούν επιπλέον Κέντρα Υποδοχής. Η συζήτηση αφορούσε κατά κύριο λόγο τους πρόσφυγες και μετανάστες ή καλύτερα τους αιτούντες άσυλο από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής που φτάνουν στην κεντρική και δυτική Μεσόγειο». Όπως συμπλήρωσε στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν «πέντε κέντρα υποδοχής στα νησιά και ένα έκτο στον Έβρο οπότε και δεν υπάρχει κανένας λόγος». Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό αυτά τα κέντρα υποδοχής να είναι κλειστά. Αυτά τα κέντρα υποδοχής πρέπει να είναι με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Βίτσας σε ερώτηση για το αν «αντέχει η Ελλάδα επιστροφές αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία» και για το αν «έχουν βάση οι ανησυχίες που εκφράζονται για κύμα επιστροφής προσφύγων στη χώρας μας» είπε ότι δεν είναι σωστό να αποκόβεται ένα μόνο ζήτημα από μια συνολική συμφωνία. «Στο σύνολο της συμφωνίας το ισοζύγιο ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γερμανία, είναι θετικό για την Ελλάδα. Γιατί το βασικό ζήτημα είναι να απελευθερώνονται οι επανενώσεις οικογενειών από την Ελλάδα προς τη Γερμανία». Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε πως η συμφωνία είναι σημαντική και για έναν άλλο λόγο, γιατί «δυο μεγάλες χώρες, που είναι η Γερμανία και η Ισπανία, συμβάλουν μαζί με την Ελλάδα στη λογική ότι πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού σε μια ευρωπαϊκή πολιτική και όχι σε μια μονομερή πολιτική που σημαίνει κλείσιμο συνόρων».

Στην ερώτηση αν «Μετά την απόφαση για εκταμίευση της ευρωπαϊκής δόσης προς την Άγκυρα θεωρείτε ότι η Τουρκία θα δεχθεί και πάλι επανεισδοχές προσφύγων από την χώρα μας;» ο κ. Βίτσας απάντησε: «Πρόσφυγες από τη χώρα στη λογική της κοινής δήλωσης με την ΕΕ, η Τουρκία δέχεται και τώρα, αυτό δεν έχει σταματήσει. Εκείνο που έχει σταματήσει είναι η διμερής συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία που κατά κύριο λόγο αφορά τον Έβρο. Στην απόφαση του συμβουλίου αναφέρεται ρητά ότι πρέπει η Τουρκία να ξεκινήσει ξανά αυτή τη διαδικασία. Τώρα που κάπως ομαλοποιείται και η πολιτική ζωή της Τουρκίας με την έννοια ότι θα έχει μια νέα κυβέρνηση θα έρθούμε και σε επαφή και σε επίπεδο ΕΕ αλλά και σε επίπεδο Ελλάδας, για να δούμε πως μπορεί ταχύτατα να προχωρήσει και να αρθεί αυτή η δήλωση που είχε κάνει προηγούμενα ο κ. Τσαβούσογλου».

Σχετικά με τις επικρίσεις της ΝΔ πως η κυβέρνηση απέρριψε τρεις φορές δική της πρόταση για διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές, ο κ. Βίτσας είπε ότι «η ΝΔ ψάχνει να βρει το κακό όταν είναι καλό». Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, είπε ότι η κυβέρνηση χωρίς πολιτικάντικους χειρισμούς και σε συνεννόηση με τους εταίρους στην Ευρώπη εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη βελτίωση της κατάστασης τα νησιά.

«Η Ελλάδα πλέον είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, για τη λύση ζητημάτων που ανάμεσά τους είναι και χρονίζοντα εθνικά μας ζητήματα» κατέληξε ο κ. Βίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Κατερίνα

Συνεχίζετε να μας χρυσώνετε το χάπι, άσχετοι αλήτες! Τι νομίζετε πως είμαστε, ανόητοι σαν εσάς; Λέτε και κάνετε ό,τι σας έρθει στο άδειο σας κεφάλι, γελοιοποιείτε τον ταλαίπωρο ελληνικό λαό και τη χώρα του και τολμάτε να κάνετε και βλακώδεις δηλώσεις!!! Η ώρα της κρίσεως έρχεται και θα φύγετε άρον- άτον, απατεώνες.

Φτάνει πιά!

Σταματήστε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας! Δεν είμαστε ηλίθιοι! Προσπαθείτε πάντα να μας πείσετε ότι το κακό που μας κάνετε είναι για το καλό μας! Ε, δε μασάμε πιά! Ό,τι και να λέτε, δε σας πιστεύει πια κανένας!

ΝΙΚΟΣ

Επειδή αυτοί είναι ικανοί να φτιάξουν hot spot στην Ακρόπολη, μην δίνετε καμιά σημασία σε ότι λένε. Αλλωστε τα έφαγαν τα ψωμιά τους. Σε λίγο καιρό θα απαλλαγούμε από την βρωμερή παρουσία τους.

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

Είμαι ο μόνος που δεν τον πιστεύω ή υπάρχουν και άλλοι;

Τώρα

«Η Ελλάδα πλέον είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια>. Αυτά που λές ούτε και εσύ τα πιστεύεις, τα λες μόνο για να λες ότι είπες κάτι. Πουλημένοι προδότες.

Μάλιστα

Άρα: Όλοι όσοι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ανοιχτά σύνορα, όπως διαλαλούσαν (αυτό και το σκοπιανό, οι μόνες "δεσμεύσεις" που τήρησαν, όλα τα άλλα ήταν ψέματα) να χαρίσετε τα σπίτια σας στους μετανάστες. Εσείς τους φέρατε, με την ψήφο σας. Οι υπόλοιποι δεν χρωστάμε τίποτα. Α, τον ΕΝΦΙΑ όμως, μέχρι να τον καταργήσετε, εσείς θα τον πληρώνετε, όχι οι μετανάστες...

Δεν διαβάζω καν

Αρνούμαι να ξοδέψω 1 λεπτό από τη ζωή μου για να διαβάζω δικαιολογίες για τις αποτυχίες και ψέματα για το τι θα κάνουν. Είναι απλό: Αποτυγχάνουν γιατί δεν εργάζονται αρκετά και με ενδιαφέρον για το λαό και στο τέλος θα κάνουν ο,τι προκυψει! ή οπως τους κάτσει!

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΙΤΣΑ, ΒΙΤΣΑ (ΛΕΠΤΗ ΒΕΡΓΑ) ΠΟΥ ΘΕΛΗΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΗΣ.

Χ

Ψέματα ως συνήθως.Ήδη έχουν δοθεί τα φύλλα πορείας στους αστυνομικούς που θα επανδρώσουν τα Χοτ σποτ της Μυτιλήνης της Σάμου και της Χίου.Γνωρίζω αστυνομικό που πηγαίνει μετάθεση τώρα σε υπό ίδρυση Χοτ σποτ και μου το είπε.Θα φάμε καλά.Θα πηξουμε στο ισλάμ.Ετοιμαστείτε και για τζαμιά.Όλα βάσει προγράμματος.Αρκεί να μην πέσει ο αναρχικός πρωθυπουργός που την ώρα που όλοι οι ηγέτες έδιναν μάχη για να αποτρέψουν τον εποικισμό των χωρών τους από μουσουλμάνους ο νταουλιέρης τουίταρε για την ηριανα και κάποιον Περικλή.

Προφήτης

Οι πρόσφυγες που θα επιστρέφουν από την Γερμανία ,θα πηγαίνουν στο κέντρο υποδοχής που μπήκαν ή θα λιαζονται στο Σύνταγμα;

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@Προφήτης.Για το νέο χοτ σποτ συντάγματος δεν έχεις ακουστά;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης