Στα άκρα οι σχέσεις Τσίπρα-Γεννηματά για το Σκοπιανό και τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Στα άκρα οι σχέσεις Τσίπρα-Γεννηματά για το Σκοπιανό και τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Άγρια κόντρα μετά την επίθεση του πρωθυπουργού στην κ. Γεννηματά με την στήριξη του προέδρου του PES, Σεργκέι Στάνισεφ - Γεννηματά : Δεν δέχομαι υποδείξεις, ο Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής» - ΝΔ: Εκτίθεται ο Τσίπρας

tsipras-gennimata
Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και το κοινό μέτωπο του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βούλγαρο πρόεδρο του PES Σεργκέι Στάνισεφ κατά της Φώφης Γεννηματά, ήταν η αιτία να «ανάψουν τα αίματα» στο εσωτερικό της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν ήταν παρούσα στη Σύνοδο.

Ο κ. Τσίπρας «ψήλωσε» ακούγοντας τα συγχαρητήρια των συμμετεχόντων για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισαν «ιστορικό επίτευγμα που κάνει περήφανες όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης» και αποφάσισε να επιτεθεί τόσο στην κ. Γεννηματά, όσο και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Κλείσαμε λογαριασμούς του παρελθόντος» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, και την κ. Γεννηματά, ότι έχουν συγκροτήσει «ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού».

«Οι αποτυχημένοι διαχειριστές του παρελθόντος, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ακολούθησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ, ο οποίος εξέφρασε την έντονη διαφωνία του PES με τη στάση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής η οποία δεν έδωσε το «παρών» στη σημερινή Σύνοδο. Να θυμίσουμε ότι η κόντρα Στάνισεφ-Γεννηματά ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, όταν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, του είχε μεταφέρει ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των Σοσιαλιστών για το Σκοπιανό, προσθέτοντας ότι δεν δέχεται υποδείξεις.

Γεννηματά: Δεν δέχομαι υποδείξεις

Η κυβερνητική διαρροή για τις δηλώσεις Τσίπρα ενόχλησε την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, με το γραφείο Τύπου του κόμματος, να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στον Πρωθυπουργό και διαμηνύει στους "ευρωσυντρόφους" της, ότι δεν δέχεται υποδείξεις.

Κλείσιμο
"Το Μαξίμου βγάζει non paper κατά της κ. Γεννηματά, για να καλύψει το paper Tσίπρα. Τη συνέντευξη του στους FT όπου είπε ναι σε όλα στην κ.Μέρκελ και για το προσφυγικό, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας.

Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια του για την κ. Γεννηματά στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών , είναι σαφές ότι τον ενόχλησε η στάση της, ότι δεν δέχεται υποδείξεις, κάτι που στο PES γνωρίζουν από την ίδια.

Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του.

Όταν μιλά για εθνικισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του, τον συγκυβερνήτη του, κ.Καμμένο.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις των δύο έχουν φτάσει πλέον στα άκρα.


ΝΔ: Εκτίθεται ο Τσίπρας - Για μακεδονική εθνότητα μίλησε πάλι ο Ζάεφ

Ανακοινωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε συνέχεια των δηλώσεων Τσίπρα από τις Βρυξέλλες.

«Ο κ. Τσίπρας κάθε μέρα που περνά εκτίθεται όλο και περισσότερο απέναντι στους Έλληνες: Την ώρα που χαρακτήριζε σήμερα στις Βρυξέλλες “δημαγωγούς” όσους αντιτάχθηκαν στη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες, ο κ. Ζάεφ πανηγύριζε για την “πλήρη και διεθνώς πλέον αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα” των συμπατριωτών του.

Ας συνειδητοποιήσει έστω και τώρα ο κ. Τσίπρας ότι η συμφωνία που υπέγραψε είναι επιζήμια για την χώρα. Γι' αυτό και έχει απέναντί του τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης