Μητσοτάκης σε Σολτς: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα

mitsotakis-verolino

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε από το Βερολίνο τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Το σχέδιο του το οποίο περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει η Ελλάδα «να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα» παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βερολίνο όπου ταξίδεψε για να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον κ. Σολτς ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Και σε αυτό το πλαίσιο προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, στον περιορισμό του κόστους στις εισφορές και στη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και στις συναντήσεις που είχε με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων στόχος του σχεδίου του κόμματός του είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους. Γι΄ αυτό και κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη ωριαία συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι με τον κ. Σολτς δεν συζήτησαν για το παρελθόν αλλά για το μέλλον: «Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω. Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Αναφερόμενος στο ελληνικό δημόσιο χρέος, επεσήμανε ότι «όποια ρύθμιση και αν δώσουμε δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων». Και διαβεβαίωσε ότι «αυτή την προοπτική, αυτήν την ελπίδα διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα προέβλεπε συνάντηση και με τον προερχόμενο από το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα της Βαυαρίας υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, αλλά, λόγω της αντιπαράθεσης που έχει ο τελευταίος με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τη μεταναστευτική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, το τετ α τετ των δύο ανδρών ματαιώθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δημήτρης

Ο εικονιζόμενος δεν είναι ο υπουργός οικονομικών Όλαφ Σόλτς αλλά δευτερεύουσας σημασίας μέλος των φιλελευθέρων, μιας ασήμαντης μειοψηφίας, που με χίλια ζόρια μπήκε στο κοινοβούλιο. Οι ομοϊδεάτες του Κυριάκου δεν τυγχάνουν μεγάλης εκτίμησης και αποδοχής τόσο στις διακρατικές επαφές όσο και στην κοινωνία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

voul-olome

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να κατατεθεί το επίσημο Συνταγματικό κείμενο των Σκοπίων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πρόσφατες αλλαγές που ψήφισε η γειτονική χώρα συνάδουν με την Συμφωνία των Πρεσπών

1
kyyriakos-vbouli1

Η ΝΔ θα την καταθέσει αν δεν εμφανιστεί το κείμενο του τροποποιημένου συντάγματος των Σκοπίων - Στόχος να παρεμποδιστεί η κύρωση της Συμφωνίας που η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη και 154 ψήφους

7
tsipras_at

Τι αναφέρει για γλώσσα, υπηκοότητα, «μακεδονικό λαό» και «μακεδονικό έθνος» - Γιατί εγείρεται ζήτημα νομιμότητας της Συνταγματικής Αναθεώρησης των Σκοπίων και γιατί το άρθρο 36 παραβιάζει την Συμφωνία των Πρεσπών - Πέντε χρόνια θα χρειαστούν για την αλλαγή ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία» - Παραμένει το ζήτημα μακεδονικών μειονοτήτων

17
4486317

Για... προσκόμματα στην υλοποίησή της συμφωνίας, όσον αφορά τα βιβλία ιστορίας και τα αγάλματα στα Σκόπια κάνει λόγο αυστριακός καθηγητής που μιλά στη γερμανική υπηρεσία - «Εάν κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της διαδικασίας» σημειώνει

2