ΝΔ προς Τσίπρα: «Όσα συμβαίνουν στις ταινίες του Χόλιγουντ σπανίως επιβεβαιώνονται στην πραγματική ζωή»

ΝΔ προς Τσίπρα: «Όσα συμβαίνουν στις ταινίες του Χόλιγουντ σπανίως επιβεβαιώνονται στην πραγματική ζωή»

Με χλευαστική διάθεση αντιμετωπίζουν στην Πειραιώς τις θεωρίες συνωμοσίας που εκπορεύονται από το Μαξίμου για ανάμειξη της ΝΔ στα διαλυτικά φαινόμενα που παρατηρούνται στους ΑΝΕΛ

anea-dimokrateia-grafeia
Συστάσεις προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του «να βλέπουν…. λιγότερο Χόλιγουντ, διότι όσα συμβαίνουν στις ταινίες σπανίως επιβεβαιώνονται στην πραγματική ζωή» απευθύνουν από το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αφορμή αφενός την παραπομπή σε ταινία που έκανε από το Λονδίνο ο κ. Τσίπρας για να δείξει ότι η κυβέρνησή του δεν κινδυνεύει από το συνεχιζόμενο φυλλορρόημα των ΑΝΕΛ και αφετέρου τις θεωρίες συνωμοσίας που επιστρατεύθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου ως αντίδραση στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη, συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζουν με διάθεση χλευασμού την όλη υπόθεση και κυρίως την προσπάθεια ανάμειξης της Πειραιώς στη μείωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που στηρίζει την κυβέρνηση.

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί τις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύονται μεταξύ του βουλευτή και των ΑΝΕΛ και προσπαθεί -όπως όλοι οι Έλληνες- να καταλάβει τι συμβαίνει», σχολιάζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς. Διότι, όπως επισημαίνουν, «όσα τραγελαφικά περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ περί “αιώνιων όρκων πίστης” που φέρεται να έχει δώσει ο βουλευτής παρουσία του κ. Καμμένο και του κ. Τσίπρα μάλλον παραπέμπουν σε σέχτα και σίγουρα πάντως όχι σε πολιτικά κόμματα».

Παραπέμποντας στη γνωστή ρήση σύμφωνα με την οποία «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», γαλάζιοι επιτελείς εκφράζουν την άποψη ότι «η πολύ θλίψη τούς οδηγεί στην παράνοια, προφανώς γιατί βλέπουν τον κίνδυνο να χάσουν τις καρέκλες τους». Κάνουν λόγο για «αλλοπρόσαλλες διαρροές του Μαξίμου που βλέπουν παντού συνωμότες και εχθρούς». Και τονίζουν ότι «τέτοιες αντιδράσεις παρατηρούνται μόνον όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό βλέποντας το τέλος της να πλησιάζει».

Η «κωλοτούμπα» με τους 180

Ως δείγμα του πανικού επισημαίνουν την «κωλοτούμπα» που υποχρεώθηκε να κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος άφησε ξαφνικά ανοιχτό το ενδεχόμενo να γίνει η επικύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό με 180 ψήφους, όπως έχει ζητήσει ο κ. Καμμένος από τον κ. Τσίπρα. «Πριν από μόλις έξι μέρες ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε ότι δεν τίθεται θέμα 180 ψήφων και μάλιστα παρουσία όλων των πολιτικών συντακτών» σημειώνουν.

Οι ίδιοι, προσθέτουν, «όχι μόνον απέκλειαν το ενδεχόμενο να φέρουν τη συμφωνία με 180, αλλά το αιτιολόγησαν και βάσει του Συντάγματος. Και τώρα ξαφνικά το ξανασκέφτονται γιατί φοβούνται μήπως τα κουκιά δεν βγαίνουν και δεν βρεθούν και οι πρόθυμοι που δήλωνε βέβαιος ο κ. Τζανακόπουλος ότι θα βρεθούν».

Κλείσιμο
Στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι απολύτως κατηγορηματικοί και σε όλους τους τόνους διακηρύσσουν ότι θα καταψηφίσουν στο σύνολό της τη συμφωνία «είτε χρειάζεται 151 για να κυρωθεί, είτε 180, είτε ακόμη και 300 βουλευτές να ζητήσουν ψάχνοντας να βρουν συνενόχους». Γι΄ αυτό απευθυνόμενοι στην κυβερνητική ηγεσία αναφέρουν ότι «αντί να εφευρίσκουν εχθρούς και συνωμότες θα καλύτερα οι ένοικοι του Μαξίμου να βγουν λίγο στο δρόμο και να συνομιλήσουν με τους πολίτες, μήπως και συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι οι αποφάσεις τους βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης