Τσίπρας από Λονδίνο: Να αξιοποιηθεί το μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας

alessss

Yπογράμμισε ότι «η πρόσφατη λύση για το χρέος επισφραγίζει το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας για την Ελλάδα

Να αξιοποιηθεί τώρα το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας για να στηριχθεί η δυναμική ανάκαμψη της χώρας, κάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το Σίτι του Λονδίνου.

Από την έδρα ενός από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης, απευθυνόμενος σε σημαίνοντα στελέχη της επενδυτικής-χρηματοπιστωτικής κοινότητας του Σίτι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι «η πρόσφατη λύση για το χρέος επισφραγίζει το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας για την Ελλάδα, ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας». Όπως σημείωσε, «η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή και βιώσιμη έξοδο στις αγορές».

aledc

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε, με τοποθέτησή του, σε περίπου 120 εκπροσώπους της επενδυτικής κοινότητας, με τους οποίους στη συνέχεια συζήτησε απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση σε πιο στενό κύκλο συμμετεχόντων.

Με τα θερμότερα λόγια, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής του Σίτι, Τομ Σλέι, καλωσόρισε εκ μέρους του Σίτι τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την έναρξη της κλειστής συνάντησης και αναφέρθηκε εισαγωγικά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, κυρίως στις προοπτικές που ανοίγονται το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σλέι υποδέχτηκε τον κ. Τσίπρα με την επισήμανση ότι έχει ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα του, για το τρίμηνο, μεγαλύτερο από αυτόν της Μ. Βρετανίας, ενώ τον... ευχαρίστησε για το γεγονός ότι έφερε λίγο από τον καιρό της Νότιας Ευρώπης και στην Αγγλία, όπου αυτές τις μέρες επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις παρεμβάσεις που έχουν όσον αφορά την ενίσχυση και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και μεγάλων ξένων επενδύσεων στη χώρα και καθιστούν την Ελλάδα φιλική. Τόνισε τα κίνητρα που προβλέπει ο αναπτυξιακός νόμος, όπως το σταθερό φορολογικό πλαίσιο για 12 χρόνια. Ακόμη, αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών. Έκανε λόγο για μία σειρά από τομείς της ελληνικής οικονομίας (εξαγωγές, μεταποίηση, τουρισμός, βιομηχανία) που παρουσιάζουν ανοδική πορεία.

Για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι τράπεζες έχουν περάσει με πολύ μεγάλη ευκολία και επιτυχία τα stress tests και είναι έτοιμες, πλέον, να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη. Στο ίδιο πλαίσιο μίλησε για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι νέοι επιστήμονες, είναι το σημαντικό στοιχείο στο οποιο θέλει να επενδύσει η χώρα.

Ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε ότι «στόχος μας είναι μία Ελλάδα που θα έχει μία σύγχρονη και δυναμική οικονομία σε ένα περιβάλλον κοινωνικής δικαιοσύνης» για να σημειώσει ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε τη σημασία των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο πρωθυπουργός είπε ότι κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα θα πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά στην πράξη αυτό που συνέβη ειναι πρωτοφανές, καθώς, όπως εξήγησε, από το 2016 και μετά όχι μόνο τους πιάνει, αλλά πετυχαίνει και υπεραπόδοση. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «η δημοσιονομική σταθερότητα είναι σημαντική, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το σκέλος των κοινωνικών πολιτικών». Και γι' αυτόν τον λόγο ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού χώρου που θα εχει η χώρα τα επόμενα χρόνια θα αξιοποιηθεί και για την άσκηση κοινωνικών πολιτικών, καθώς και για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της συζητήσης έγινε αναφορά και στη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, σε σχέση με τη σημασία της ως προς το έδαφος που διαμορφώνει και τις αυξημένες δυνατότητες, πλέον, για συνανάπτυξη, ευημερία και επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των Βαλκανίων.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Judy

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΑΓΓΛΙΑ.ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΑΚΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ.ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΒΡΕ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΑ ΣΤΡΟΥΜΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΧΑΣΕΙ ΣΤΟΝ Β.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΛΑ ΔΟΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΛΗΣΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ?? ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΙΤΙ. ΠΟΙΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΊΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Efstathios Efstathios

Θέλεις να χάσεις τα χρήματα σου και τον ύπνο σου. Το φάρμακο η πρώτη φορά αριστερά!!! Το κάνουν καλύτερα από τους προηγούμενους.

Ζωάδι

Έμαθε και τη λέξη μομόντουμ ο τρίχας ρε,😂😂😂😂

καλοοοο

μιλησε ο κομμανταντε και χλωμιασαν οι φιλελεδες

@

Τρεξτε ολοι τωρα να επενδυσετε.. στη χωρα της απεργιας του 5θημερου και του φραπε..

Bill Gates

I 'M RUNNING LIKE THE WIND!!! TRALALI, TRALALO, TRALALILARILALO! GREAT OPPORTUNITY!!!

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ!!! Δεν πρέπει να χαθεί ΤΈΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΊΑ!!! ΤΡΈΞΤΕ ΟΛΟΙ!!! Εμένα ο φίλος μου ο HASAN μου είπε ότι δεν θα αφήσει αυτην την ΕΥΚΑΙΡΊΑ ανεκμετάλλευτη!!! ΒΆΛΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΧΕΡΆΚΙ!!!

Γκοου μπακ Μέρκελ

μομεντουμ..., του μάθανε δύο λεξούλες και τις παπαγαλιζει ασταμάτητα!

διακοπευων

ασε μας ρε μπαγλαμα που εμαθες και το μομεντουμ

XAXAXAXAXA

Να 'σαι καλά Αλέκση, γελάσαμε πάλι... Το σκέφτεσαι για κωμικός? Θα κάνεις διεθνή καριέρα !! Εύκολο, μια γραβάτα χρειάζεσαι μόνο, θα την βάζεις και θα την βγάζεις και θα οικονομήσεις.... γιατί με τα πραγματικά επαγγέλματα ένα θεματάκι το είχες.... αλλά ας είναι συγχωρεμένος ο μπαμπάς και η χούντα, έτσι Αλέκση? Δεν σας χάλασαν χατίρι ποτέ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsip0

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης στον Κεραμεικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι δέχθηκε εισηγήσεις προκειμένου να γίνουν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές τις οποίες όμως απέρριψε

1
kouroumplis

«Ας υποτάξουμε το υπερτροφικό μας εγώ, στο μέτρο της συλλογικής προσπάθειας. Να βγει η πατρίδα από αυτή την κρίση όρθια, χωρίς να αφήσει πίσω της κοινωνικά νεκροταφεία» ήταν η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, από την Αρεόπολη

3
omilia_kwsta_simiti

Ομιλία-παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου

9