Νίκος Παππάς:  Τα μέτρα του 2019 και του 2020 έχουν μηδενικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό

nikoaspasp

«Η Ελλάδα έχει κερδίσει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα 15 χρόνια.Η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας θα συνεχιστεί», ανέφερε ο υπουργός

«Η Ελλάδα έχει κερδίσει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, όπου θα ξανασυζητήσουμε την αναστολή πληρωμών για τα δάνεια του EFSF, την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών κλπ, και όλο αυτό το πακέτο είναι σημαντική ελάφρυνση που αποτυπώνεται», είπε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι κάθε αναδιάρθρωση του χρέους είναι εργαλείο για μεγαλύτερη ελευθερία στην άσκηση πολιτικής και επισήμανε ότι το προηγούμενο πακέτο του PSI είχε έρθει με μεγάλη λιτότητα που απέτρεπε την ανάπτυξη. «Αν το ίδιο πακέτο ερχόταν με 10 δισ. λιτότητα δεν θα το δεχόμασταν», «η Ελλάδα θα το απέρριπτε» τόνισε.

Ο Ν. Παππάς είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν κριτική όσοι μίλαγαν για μεγαλύτερα πλεονάσματα, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του 2015, ανέφερε ότι εκείνες τις διαπραγματεύσεις δεν τις έκανε ο Βαρουφάκης αλλά η ελληνική κυβέρνηση η οποία όταν έφτασε στα όρια στράφηκε στον ελληνικό λαό.

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα, ο Ν. Παππάς είπε ότι «το 2,2% είναι χαμηλότερο από το 2,6%, αν πηγαίναμε με τους κανόνες της ΕΕ» σημειώνοντας ότι και στα μνημόνια να μην είχε μπει η χώρα, με βάση το χρέος οι υποχρεώσεις για τα πλεονάσματα θα ήταν μεγαλύτερες.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μιλώντας για τα θετικά της συμφωνίας, είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ανοίξει 180 κέντρα πρωτοβάθμιας Υγείας, «κάτι που ούτως ή άλλως έπρεπε να γίνει», και έκανε λόγο για μια καινούργια σελίδα- την οποία έχουν δει όλα τα ξένα ΜΜΕ, αλλά όχι κάποια εγχώρια». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί τρομερές κριτικές, οι οποίες «είναι θεμιτές όταν όμως δεν εμπεριέχουν ανακρίβειες».

Ο Ν. Παππάς είπε ότι όταν μιλάμε για θέμα μέτρων πρέπει να σκεφτόμαστε και τα αντίμετρα, προσθέτοντας ότι τα μέτρα του 2019 και του 2020 έχουν μηδενικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να απεμπολήσει το χαρτί ότι είναι η πλευρά η οποία τήρησε τα συμφωνηθέντα» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ λέγοντας ότι η αντιπολίτευση ζητούσε να υπογράψουν πριν κερδίσουν τα αντίμετρα, κάτι το οποίο θα σήμαινε περαιτέρω συμπίεση του προϋπολογισμού.Σε ό,τι αφορά στον κατώτατο μισθό, ο Ν. Παππάς είπε πως θεωρεί καλό και για την οικονομία και για τον κόσμο της εργασίας να υπάρξει αύξησή του, «και αυτό είναι κάτι που πρέπει να τονιστεί συνολικά» και ζήτησε «όλοι με καθαρές κουβέντες να πάρουν θέση αν θέλουν ή όχι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός».

Τόνισε ακόμη ότι ήδη πιάνονται τα πλεονάσματα, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει μερίδα των φορολογουμένων που έχει δυσανάλογα επιβαρυνθεί, και σημείωσε ότι η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας θα συνεχιστεί και θα υπάρξει η δυνατότητα να μοιραστεί εκ νέου το κοινωνικό μέρισμα.

Επίσης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για μια συμφωνία που δίνει μεγαλύτερους βαθμούς άσκησης πολιτικής ενώ κάλεσε την Κεντρική Τράπεζα να πάρει θέση, διότι -όπως σημείωσε- «ο κ. Στουρνάρας μίλαγε για προληπτική γραμμή στήριξης».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι στο μέλλον υπάρχει το ενδεχόμενο διεκδίκησης για μείωση του πλεονάσματα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση συμφώνησε μικρότερα πλεονάσματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Υπάρχουν κάποιοι που πολιτεύονται με οικονομικό πρόγραμμα το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί δίχως εξωτερικούς καταναγκασμούς και τώρα έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους» σημείωσε ο Ν. Παππάς.

Απαντώντας για την ενδεχόμενη πώληση της ΕΥΔΑΠ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι από εκεί που είχαμε το ΤΑΙΠΕΔ με 50 δισ. ταμείο, τώρα φτιάχνεται ένα υπερταμείο στο οποίο μιλάμε για αξιοποίηση και όχι πώληση, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης. «Αν υπήρχε άλλη κυβέρνηση απλώς θα πούλαγαν την ΕΥΔΑΠ» τόνισε.

Μιλώντας για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο Ν. Παππάς είπε ότι υπάρχει ρητά στη συμφωνία ότι η γλώσσα τους ανήκει στις νότιες σλαβικές γλώσσες, σημειώνοντας ότι όλος ο κόσμος τούς έχει χαρακτηρίσει μακεδόνες σλαβικής προέλευσης, κάτι το οποίο ήταν και η πάγια θέση της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια. Προσέθεσε ότι για χρόνια η Ελλάδα είχε φοβική εξωτερική πολιτική την οποία ούτε οι ηγεσίες της πίστευαν, και υπογράμμισε ότι έχουν κλείσει τα ζητήματα αλυτρωτισμού. «Η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο» συνέχισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι κάποιοι υποκριτές θα έπρεπε να βγουν πρώτοι και να πουν την αλήθεια στον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια. «Αν νομίζουν ότι κάνουν επένδυση στο πολιτικό τους μέλλον θα διαψευσθούν. Η χώρα είχε γραμμή Βουκουρεστίου και με αυτή κέρδισε. Η Ελλάδα είχε πάγια πολιτική θέση και κάποιους πολιτικάντηδες οι οποίοι το 1990 έκαναν πολιτική καριέρα» τόνισε ο Ν. Παππάς, ζητώντας την αρμόζουσα σοβαρότητα για έναν τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που τηρεί το διεθνές δίκαιο» επανέλαβε ο Ν. Παππάς σημειώνοντας ότι αυτό είναι το μεγάλο της όπλο στην εξωτερική της πολιτική. Και προσέθεσε ότι η χώρα έχει κάθε λόγο να λύσει τα προβλήματα με τους γείτονές της, και να μην αφήσει τυχόν διείσδυση της Τουρκίας.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι πρέπει να εκλείψουν δημοσιεύματα που μιλούν για δήθεν υπερόπλα της Τουρκίας, ενώ δεν αναφέρουν τίποτα για την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την όποια ηγεσία προκύψει από τις σημερινές τουρκικές εκλογές, επιθυμώντας πάντα την ηρεμία.

Τέλος, απαντώντας για το θέμα διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας το οποίο κυριαρχεί σε μερίδα των σημερινών εφημερίδων, ο Ν. Παππάς είπε ότι με την ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει να γίνει πιο λειτουργική αυτή η σχέση, προσθέτοντας ότι η μισθοδοσία των ιερέων θα συνεχιστεί. Επίσης, είπε ότι ο πρωθυπουργός εγκαίρως άνοιξε το ζήτημα και θα πάμε στις απαραίτητες θεσμικές τομές που χρειάζεται η Ελλάδα μετά την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Φαίδων

Το διδακτορικό του στην Αγγλία, το οποίο το πήρε το 2013 κ όχι το 2008, είχε θεμα-ερευνα αν το δημογραφικό της Ελλάδας μπορεί να λυθεί από τους λαθρομετανάστες, και η απάντηση βέβαια όπως θα περιμένατε είναι ΝΑΙ. Η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένη, δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Κομσομόλσκαγια πράβντα

Ταβάριτς Παππά άλλαξε λίγο τη δοσολογία σανού, θα ψοφήσουν τα ζωντανά...

ΝΙΚΟΣ

Το απόλυτο τίποτα συνεχίζει την πώληση σανού. Η ώρα που θα κάτσει στο σκαμνί για τα ταξιδάκια με τον ειδικό στις offshore στην Βενεζουέλα έρχεται.

Ρε μας πήραν πρέφα

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι μας αρέσουν τα ψέματα και τα σόου και μας έχουν φλομώσει στον σανό .Σου πίνουν το αίμα με το καλαμάκι και σου λένε μην ανησυχείς,δεν είναι αυτό που βλέπεις και νιώθεις αλλά μια προσαρμοστική αναδιάταξη του πλάσματος σου .Τωρα να μην ανησυχούμε γιατί μας βγάζουν από την κρίση σιγά σιγά σε βάθος 15-30χρονων αρκεί να τους Ψηφίζουμε .Ασε μας ρε παπάρα

stp

Μηδενικό στον προϋπολογισμό , αρνητικό στην τσέπη μας, άρα θετικό στα δημόσια ταμεία για να διορίζεις Καρανικες.

ΟΞΦΟΡΔ

ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΧΕΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Φανή

Όχι απόλυτο τίποτα, γκαρσόνι στην Αγγλία ήταν.

ππ

Η έπαρση αυτού του τύπου με εξοργίζει. Απαράδεκτος άνθρωπος. Για πολιτικός δεν το συζητάμε

Θάνος

Θα συνεχιστεί η ανάπτυξη, γιατί έρχονται οι κανονικοί.

Άγγελος

Αυτό το παραμύθι για μεγαλύτερα πλεονάσματα, για τα οποία δεσμεύθηκαν οι προηγούμενοι, δεν μας λές ρε λεχρίτη, σε ποια συμφωνία αναφέρεται;; Γραπτά μπορείτε να μας το δείξετε;;; Παπαριές στον αέρα μπορεί να λέει ο καθένας. Ντοκουμέντα θέουμε και όχι έπεα πτερόεντα. Εσείς γιατί ενώ σας ζητούσαν πλεόνασμα 2 δις. αφαιμάξατε απο τον λαό 7 δις;; τα οποία σας γύρισαν και μπούμερανγκ κατά την συζήτηση για το χρέος. Δώσατε ένα χαρτί στους Γερμανούς, οι οποίοι από τότε άλλαξαν στάση και προσανατολίστηκαν στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας ότι ‘’αφού τα καταφέρνετε συνεχίστε με αυτό το ρυθμό’’ άρα με τη λιτότητα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4756297

Η Αθήνα αναμένεται να ζητήσει για μία ακόμη φορά την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι το περιστατικό πρωτίστως υπονομεύει την ασφάλεια των εμπλεκομένων και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

3