Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για τον Ανδρέα Παπανδρέου: Ήταν πάντα πρωτοπόρος

andreas

Το Κίνημα σε ανακοίνωσή του για τα 22 χρόνια από τον θάνατό του επισημαίνει ότι ο Ανδρέας ήταν πάντα πρωτοπόρος και ποτέ δεν είναι την Ελλάδα μικρή και εσωστρεφή

Το εγκώμιο του Ανδρέα Παπανδρέου πλέκει το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 22 ετών από το θάνατο του αείμνηστου πολιτικού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος, επικεφαλής του οποίου είναι ο γιος του εκλιπόντος πολιτικού, Γιώργος Παπανδρέου, ο Ανδρέας ήταν πάντα πρωτοπόρος και ποτέ δεν είναι την Ελλάδα μικρή και εσωστρεφή, πιστεύοντας στις δυνάμεις και τη δυνατότητά της να σφυρηλατεί συμμαχίες για μία δυναμική παρουσία στον δύσκολο διεθνή χώρο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Για τον Ανδρέα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πάντα πρωτοπόρος.

Ποτέ δεν είδε την Ελλάδα μικρή, εσωστρεφή, να επιδιώκει απλά την σκέπη κάποιου ισχυρού. Πίστευε στην Ελλάδα, στις δυνάμεις της και στην δυνατότητά της να σφυρηλατεί πολυμερείς συμμαχίες για δυναμική παρουσία σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Πίστευε στον Ελληνισμό και άγγιζε την ψυχή των μη-προνομιούχων πολιτών που είχαν για δεκαετίες ολόκληρες μείνει στο περιθώριο.
Πάλεψε για το δικό τους ζωτικό χώρο και δικαιώματα.

Το σύνθημα του «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» παρέπεμπε στις δύσκολες σελίδες της Ιστορίας, από τον αυταρχισμό της μετεμφυλιακής Ελλάδας ως και τη χούντα. Την πολιτική εξάρτηση της χώρας μας στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Τις πελατειακές κρατικές δομές που εμπέδωσε η δεξιά και μας ταλαιπωρούν ακόμα.

Ιστορικά γεγονότα που , δυστυχώς, περιμένουν ακόμα μία απενοχοποιημένη συζήτηση στη χώρα.

Η λέξη «αλλαγή» παρέπεμπε και σε μια Ελλάδα που πίστευε στον εαυτό της, που καλλιεργούσε την πρόοδο και τα πλεονεκτήματα της, που εξασφάλιζε την ισότητα και το δίκαιο όλων μπροστά στον νόμο.

Ο Ανδρέας πίστευε πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή των πολιτών. Η «αλλαγή» προϋπέθετε την «συμμετοχή».

Μπόρεσε να εκφράσει την προοδευτική παράταξη και να θέσει τέρμα στην μονοπώληση της εξουσίας από τις συντηρητικές δυνάμεις, γιατί είχε μια πολύ σαφή κοινωνική ατζέντα με απτά αποτελέσματα Ακόμα και όταν δεν πέτυχε να υλοποιήσει κάτι που ήθελε, η κατεύθυνση ήταν σαφής.

Έκανε μεγάλα βήματα για ένα κράτος πρόνοιας, που μέχρι τότε ήταν ανεπαρκές.

Ένωσε τον ελληνικό λαό αναγνωρίζοντας την Εθνική Αντίςταση και βάζοντας τέλος στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Για το γυναικείο κίνημα θα είναι πάντα αυτός που στήριξε τις γυναικείες φωνές στην Ελλάδα, για το πιο προοδευτικό οικογενειακό δίκαιο.

Σε μια εποχή που υπάρχει ανάγκη για μια μεγάλη και δυνατή κεντροαριστερά παράταξη και με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, το 2019, ας ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος για την ιστορία και τις προοπτικές του προοδευτικού κινήματος στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Απίστευτοι...

Μα αυτά για τον Αντρέα τα λένε στα σοβαρά ή απλώς φιλοδοξούν να γίνουν σεναριογράφοι σπαρταριστών κωμωδιών στο Χόλιγουντ; Ύμνους για τον Αντρέα που υπερχρέωσε τις μελλοντικές γενιές για χάρη της ψηφοθηρίας και που δημιούργησε μιμητές του στη δημαγωγία (Κώστας Καραμανλής, Τσίπρας); Αυτός που εξαφάνισε την αξιοκρατία στο δημόσιο, διέλυσε τους θεσμούς και την ανεξαρτησία τους (κόμματα και Βουλή ως προεδρικές δικτατορίες με επιβολή μέσω διαγραφών, σύγχυση εξουσιών που ξεκίνησε από τότε) και έδωσε συντάξεις στις 35χρονες και σε άτομα χωρίς εισφορές, που έκανε ανείπωτες σπατάλες, διπλασίασε το δημόσιο, έφερε τα μπαλκόνια, τα ταξίματα και την ψηφοθηρια ως πρακτική, και τα χρέη-ψηφοθηρία με δανεισμό από τις επόμενες γενιές; Μα είναι στα σοβαρά τους;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΔΕΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΕΡΧΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛ ΠΟΤ ,ΤΟΝ ΜΑΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ.?

Μ,ΠΑΣΟΚ

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΔΕΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΜΕΓΑΛΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΣ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΑΞΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΠΕΡΧΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟ.ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Στέφανος

Από τούς μεγαλύτερους αλήτες όλων τών εποχών. Τού δόθηκαν έκ μέρους τών Τραπεζών Ρόθτσιλντ τό ποσόν τών 100 εκατομυρίων δολαρίων προκειμένου 1ον) Νά ιδρύσει τό μπατσόκ πού κατέστρεψε τήν Ελλάδα καί 2ον) Νά αποβιομηχανοποιήσει τήν Ελλάδα πρός όφελος όλων τών μή Ελληνικών Εταιρειών. Επέτυχε απόλυτα καί τούς 2 στόχους !

@

Πρωτοπόρος στην κατάπτωση ηθών, στο χάιδεμα των συνδικαληστών, στην κλεψιά του δημοσίου και στα..."δωράκια" ημετέρων, στον υπέρμετρο δανεισμό, στο βόλεμα κάθε πρασινοφρουρού και σε τόσα άλλα που μας κατάντησαν σήμερα εδώ.......

Pit

Πρωτοπόρος στο λαϊκισμό και στη διαφθορά ήταν ο Αντρεας.

Ο Κανόνας

Ο μέγας αρχιτέκτονας και εργολάβος της χρεοκοπίας.Λαοπλάνος, δημαγωγός ,λαοκόλακας.

ΓΙΩΡΓΗΣ

O Aντρεας ηταν ο μοιραιος ανθρωπος για τη Χωρα, ενας γιαλατζι καθηγητης που δεν μπορουσε να χαλιναγωγησει τα παθη του τα οποια και τον εσπρωξαν μαλλον προωρα στο θανατο,ενας ανθρωπος των Αμερικανων, που ολο εδιωχνε τις βασεις, και ολο τις στερεωνε περισσοτερο,που διχασε των ελληνικο Λαο μεχρι και πρασινα και γαλαζια νεκροταφεια και ανεδειξε πιο πατριωτες δηθεν τους φυγοστρατους και τους νεροκουβαλητες των μετοπισθεν αριστερους της δηθεν εθνικης αντιστασης, απο τους ηρωες στρατιωτες που αντιμετωπισαν τους εχθρους επι των συνορων της Πατριδας! Η 10ετια που κυβερνησε ηταν η κρισιμη χαμενη 10ετια που επρεπε και μπορουσαμε να βγουμε μπροστα, αλλα εμεις τοτε ακριβως, μειναμε πισω και μας ξεπερασε και η''κουτση Μαρια''! Εσπειρε οσο μπορουσε το σπορο της διαφθορας στο χαρακτηρα των Ελληνων και τους προετοιμασε για την τιμωρια τους με μνημονια απο τη δικαιη και ορθολογικη σκεψη των Ευρωπαιων,διελυσε την Παιδεια κλπ κλπ Βεβαια, τοτε ο κοσμος ηταν ακομη διπολικος, υπηρχε ακομη ο Ψυχρος Πολεμος,ειχε ακομη τη δραχμη για παλιομοδιτικα λαικιστικα παιγνιδια, να σου κλεβει πολλα και να σου διδει ελαχιστα, και στο φιναλε δεν πουλησε εθνικα εδαφη! Αντιθετα, ο Τσιπρας περαν απο ολα αυτα τα ελαττωματα του Αντρεα, εχει και την ενδοτικοτητα στα εθνικα θεματα! Γι αυτο ο Αλεξης ειναι μακραν ο χειροτερος πολιτικος που περασε ποτε απο την Ελλαδα!

Για

Τον βουδα της ραφηνας εχουμε τιποτε ρε?Αυτον που χρεωκοπησε την χωρα παιζοντας πλει στεισον?[

Χρόνης Τσιριγωτης

Μακάρι και οι συνεχιστές του μεγάλου ηγέτη να ακολουθούσαν τα βήματα του κοιτοντας τα συμφέροντα της πατρίδας και όχι τις προσωπικες τους επιδιώξεις και διαδρομές. Όπως είχε πει ο αείμνηστος Κατσιφάρας εάν δεν υπήρχε ο Αντρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας. Κρίμα που ριμαξανε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και τώρα εξαφάνισαν τον πράσινο ήλιο. Έμβλημα που αναγγενησε την Ελλάδα αλλά και τους κύριους που τώρα δακριζουν για τον Αντρέα. Αφήστε να πει ο κόσμος κάτι διότι εσείς τον τιμήσατε μετά θάνατον με την αλλαγή ονόματος και συμβόλου . Τώρα αργά για δάκρυα ...

st

Έχεις απόλυτα δίκιο και αν ο κόσμος έπαιρνε την υπόθεση του ΠΑΣΟΚ στα χέρια του, δεν θα βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Δυστυχώς δεν τον άφησαν τον κόσμο και ο γιός του, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, δεν γνώριζε τι εστί ΠΑΣΟΚ. Όταν ανέλαβε την ηγεσία άκουγε αυτούς που του έλεγαν αλαξέτα όλα και τους άλλαξε σε όλα τα φώτα, επειδή νόμιζε οτι αυτοί αποτελούσαν το Κίνημα. Αυτοί όμως είχαν έλθει σαν αλεξιπτωτιστές και κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα ιστορικά στελέχη και μέλη να τα αγνοήσει ο Γιώργος και να τα αφήσει στο περιθώριο και κατάλαβε τι ΠΑΣΟΚ παρέλαβε όταν δεν έβρισκε άνθρωπο να πει τον πόνο του, για την κατάσταση της χώρας που παρέλαβε από τη Ν.Δ., γιατί όλοι οι καιροσκόποι εξαφανίσθηκαν, αφού πρώτα προσπάθησαν να του φορτώσουν και την κατάσταση αυτή, αποβλέποντας να ξαναπάρουν στα χέρια τους το μαγαζί γωνία, που λέγονταν ΠΑΣΟΚ.

Φτυθι

Αποδίδουν τις πελατειακές κρατικές δομές στη ....δεξιά αυτοί που είχαν σε ομηρεία χιλιάδες εκτάκτων.Όταν ο Παυλόπουλος προσπαθούσε να θέσει αυστηρότερα κριτήρια ,ώστε να περιορίσει τον αριθμό ούρλιαζαν μαζί με τα κανάλια και μετά τον κατηγορούσαν για διορισμούς!!Παράνοια!!

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Ο Αντρέας ήταν πάντα Έλληνας ! Σε αντίθεση με τον γιο του και το σινάφι του, που με χαρά παραχωρούσαν και θέλουν να παραχωρούν τα πάντα στους ξένους, όπως Σκόπια, Τουρκία.

Ρε πατριώτη...

Αυτός που κατέστρεψε την Ελλάδα με το δημόσιο τα δάνεια το Τσοβόλα δώστα όλα... αυτός ήταν πάντα Έλληνας;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4783900

«Η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην έχει κανείς αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Στις 26 Μαΐου ψηφίζετε για Δήμαρχο όποιον θέλετε» - Για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Από Κουρουμπλή, Κουντουρά και Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος»

49
tsipras_omilia_art

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

10
kinal_synedriasi

Δευτέρη θητεία στη θέση του γραμματέα για τον Χριστοδουλάκη - Καμίνης, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος και  Όθωνας οι πρώτοι στο Πολιτικό Συμβούλιο. Γεννηματά: Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί

112
prosfyges_anaxwrisi_art

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσε τους 60 μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα από εχθές «να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία» - Τελικά συμφώνησαν και αποχώρησαν

279