Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση για την κύρωση της συμφωνίας «υποχρέωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίσει… «πολιτικό απατεώνα» - Έπεται συνέχεια στα συλλαλητήρια μετά τη σκυτάλη που πήραν από τις Σέρρες και τα Χανιά η Καστοριά και η Κατερίνη

mitsotakis
Αμείωτος μαίνεται ο πόλεμος που πυροδότησε η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό, καθώς ο χρόνος από «σύμμαχο» της που τον ήθελε η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι αντίπαλος της.

Σε πείσμα των προσδοκιών του Μεγάρου Μαξίμου που ευελπιστούσε ότι η κοινή γνώμη θα αποδεχθεί τα τετελεσμένα της υπογραφής, πληθαίνουν οι αντιδράσεις των κομμάτων και των πολιτών που εκφράζουν ην αντίθεσή τους στη συμφωνία.

Το κλίμα είναι βαρύ για τους κυβερνητικούς εταίρους σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα επικρατεί μεγάλος αναβρασμός, καθώς σε διάφορες πόλεις οργανώνονται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Μετά τις διαμαρτυρίες στις Σέρρες και στα Χανιά, σειρά πήραν η Καστοριά και η Κατερίνη, όπου εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν με δυναμικό αλλά ειρηνικό τρόπο. Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο θα συμβεί τις επόμενες ημέρες σε πολλές ακόμη πόλεις στις οποίες οργανώσεις και σύλλογοι καθώς και μεμονωμένοι πολίτες ζητούν να μην εφαρμοστεί η συμφωνία.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει και η αξιωματική αντιπολίτευση που ξεκαθαρίζει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία που υποχρεούνται να πάνε για επικύρωση στη Βουλή οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Εντείνουν, έτσι, την πίεση προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες που εκτίθενται από την αντιφατική θέση τους περί έγκρισης από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι είτε χρειαστούν 151 βουλευτές για την κύρωση της συμφωνίας, είτε 180, το κόμμα του θα καταψηφίσει αυτήν την «κακή», όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία. Όπως ανέφερε, η συμφωνία ξυπνάει ήδη τους εθνικισμούς στη γειτονική χώρα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απεμπόλησε το πλεονέκτημα που απέκτησε η χώρα στο Βουκουρέστι.

«Μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ, έχει ήδη αρχίσει και παράγει αποτελέσματα», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν μεγάλο εκνευρισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο που είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί από την Κουμουνδούρου οξεία ανακοίνωση με την οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίστηκε «πολιτικός απατεώνας»!
«Εάν πράγματι πιστεύει αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ας δηλώσει ότι δεν θα εφαρμόσει- αν ο ίδιος γίνει ποτέ πρωθυπουργός- τη συμφωνία που θα ψηφιστεί στη Βουλή, υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Και συμπλήρωσε: «Όλα τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές για εσωτερική κατανάλωση από έναν πολιτικό απατεώνα».

Κλείσιμο
Με τη σειρά της η Πειραιώς δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του κυβερνώντος κόμματος: «Δύο είναι οι πολιτικοί απατεώνες και τους γνωρίζουν όλοι οι πολίτες: Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος», αντέδρασε το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Και οι δυο τρέμουν πια με την οργή που έχουν προκαλέσει στους πολίτες, γι’ αυτό και καθυστερούν όσο μπορούν τις εκλογές», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Αν τολμούν ας τις κάνουν εδώ και τώρα, για να αποφασίσει ο λαός ποιος θα διαχειριστεί όλα τα προβλήματα που αφήνουν πίσω τους».

Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο έντονη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης