Κικίλιας: Δεν θα επιτρέψουμε να μεταφραστεί ο πατριωτισμός των Ελλήνων σε ακραίο εθνικισμό

kiki_001

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανεύθυνη γιατί «έφερε μία πολύ κακή συμφωνία, που δημιουργεί αρνητικά δεδομένα και απομείωση της εθνικής ισχύος»

«Η κυβέρνηση έχει ανοίξει όλα τα εθνικά θέματα, όλα τα εθνικά μέτωπα, δυστυχώς, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων» υπογράμμισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι πλησιάζουμε τις 120 μέρες που οι δύο στρατιωτικοί μας είναι έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, με την τουρκική προκλητικότητα να εντείνεται στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ ενώ στην Αλβανία ξαφνικά οι τσάμηδες εγείρουν αξιώσεις. Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για μυστική διπλωματία, εκφράζοντας την ευχή να μη λύσει τα θέματα με την Αλβανία όπως έλυσε και το Μακεδονικό.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανεύθυνη γιατί «έφερε μία πολύ κακή συμφωνία, που δημιουργεί αρνητικά δεδομένα και απομείωση της εθνικής ισχύος και με την οποία έχει αποδεχθεί ήδη με την υπογραφή του κ. Τσίπρα μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα, μακεδονική γλώσσα και που το άρθρο 4 αναφέρει ρητά ότι όταν οι διαδικασίες στο γειτονικό κράτος προχωρήσουν ντε φάκτο πρέπει να έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να κυρωθεί».

Για τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι «τα ίδια τα στελέχη των ΑΝΕΛ, ο πρώην βουλευτής τους και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κ. Καμμένος, ο αντιπρόεδρός τους κ. Σγουρίδης, με δηλώσεις τους τα τελευταία 24ωρα ουσιαστικά εξέθεσαν την κυβερνητική πλειοψηφία ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιος οπορτουνιστής στη χώρα που να "κρεμάει στα μανταλάκια" τα εθνικά θέματα, στα οποία η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη, προκειμένου να κοπούν οι συντάξεις που έχουν ήδη υπογράψει πέντε μήνες αργότερα ή να πάρουμε κάτι καλύτερο για το χρέος. Κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία τέτοια επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία».

Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Α' Αθήνας τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άμεσος και καθαρός. Έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι μία κακή συμφωνία, μη επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην ψηφιστεί. Το απέδειξε ήδη η Νέα Δημοκρατία με την πρόταση μομφής. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μη ζημιωθεί η χώρα. Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν την ευθύνη της συμφωνίας αυτής, ο κ. Καμμένος στήριξε την κυβέρνηση και έδωσε το στυλό στους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά να την υπογράψουν στις Πρέσπες. Δεν μπορεί να εγκαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση που την αντιπαλεύει, για αυτούς που την υπέγραψαν και περιμένουμε να δούμε με τι ανταλλάγματα».

Σχετικά με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Κικίλιας προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει να αποδεχθεί το να ξαναπλημμυρίσει η χώρα μας με πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έχουν ήδη περάσει με συγκεκριμένες συμφωνίες και βρίσκονται σε βορειοευρωπαϊκές χώρες και για το οποιοδήποτε αντάλλαγμα, συμφωνία ή πίεση να ξαναγυρίσουν στη χώρα μας. Βλέπουμε ότι όλοι σκληραίνουν τη στάση τους, αντιλαμβανόμενοι ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας, της αντοχής των κοινωνιών και του ανθρωπισμού. Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών, επειδή ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένος βολεύονται για να μείνουν λίγο παραπάνω στην εξουσία».

Ερωτηθείς για τους προπηλακισμούς κυβερνητικών στελεχών, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι «Τσίπρας και Καμμένος σέρφαραν στο κύμα του λαϊκισμού και υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού και βρέθηκαν στην εξουσία με όλη αυτήν τη ζημιά που κάνουν στη χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία τής ελληνικής κοινωνίας διαμαρτύρεται δικαίως γιατί η κυβέρνηση εκχώρησε τη Μακεδονία. Γιατί κάποιοι άλλοι τώρα ονομάζονται Μακεδόνες και έχουν δικαίωμα να λένε ότι ομιλούν τη μακεδονική γλώσσα και λένε μπροστά στον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι είναι το μακεδονικό έθνος… Δηλαδή, υπάρχει Βόρεια Μακεδονία και εμείς έχουμε τη Νότια Μακεδονία; Και από τη στιγμή που υπάρχει μακεδονικό έθνος, αυτοί μπορούν κάποια στιγμή στο μέλλον να διεκδικήσουν να ενωθούν με τη Νότια Μακεδονία; Άρα, πώς αίρεται ο αλυτρωτισμός τους;».

«Η ΝΔ καταλαβαίνει την αγανάκτηση του κόσμου, αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες, τον πληγωμένο εγωισμό και την υπερηφάνεια για τα εθνικά θέματα. Ουδέποτε, όμως, στήριξε ή ενίσχυσε ακραίες καταστάσεις. Ακραίες συμπεριφορές, χειροδικία, προπηλακισμοί ή οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως καταδικαστέες από εμάς. Ως πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως, που υπερασπίστηκα την τάξη και την ασφάλεια σε πολύ δύσκολες εποχές, δεν θα νομιμοποιήσω πολιτικά τέτοιες ενέργειες. Σε καμία περίπτωση όμως, τα λαϊκά κινήματα, η ευαισθησία και ο πατριωτισμός των Ελλήνων δεν θα μεταφραστούν σε ακραίο εθνικισμό όπως θέλει ο κ. Τζανακόπουλος» κατέληξε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Γιώργος

Δεν είσαι ΕΣΥ αυτός που θα επιτρέψει η θα απαγορεύσει τα προσωπικά όρια του καθενός. Εσύ είσαι ένα τίποτα μπροστά στο σύνολο. Αυτό μπορεί να το κάνεις μόνο περιοδικά και για λίγο, ΟΤΑΝ και ΑΝ βρίσκεσαι στην εξουσία και μάλιστα βιαιοπραγώντας στην ατομική θέληση και ελευθερία. Ο μόνος που μπορεί να επιτρέψει η ν' απαγορεύσει κάτι είναι το ίδιο το άτομο στον εαυτό του. Δεν εξαρτάται από σένα μηδαμινέ πολιτικάντη. Τα τυχόντα επιτεύγματα η τα λάθη και τα σφάλματα που θα κάνεις, θα οδηγήσουν το άτομο να κρίνει τι θα είναι. Δεν θα το αποφασίσεις ΕΣΥ. Δεν θα μου πεις εσύ εμένα ποιος είναι ο πατριωτισμός που θα μου επιτρέψεις η θα μου απαγορεύσεις. Θα το κρίνω ΕΓΩ. Εσύ είσαι μια σαπουνόφουσκα που κάποτε θα σκάσει. Αυτά κάνουν αυτά τα άθλια υποκείμενα που βρίσκονται τώρα στην εξουσία. Απαγορεύουν, εναντίον της θέλησης και του ατόμου και του συνόλου. Όλοι ξέρουμε τι τύχη θα έχουν. Την ίδια τύχη θα έχεις και εσύ αν κάνεις τα ίδια με άλλη μεθοδολογία. Νομίζεις πως κάποιος είσαι ανόητε. Η αλαζονεία σου φαίνεται από τώρα να ξέρεις. Η την μαζεύεις εγκαίρως η σε παίρνει και σε σηκώνει.

Μεγάλε

Την άδεια σου περιμέναμε.Τώρα θα σας πάρει και θα σας σηκώσει όλους.

τοσο γλυκεια ειναι η εξουσια ρε κικιλια και συ?

δηλαδη τι θα βαλετε στον πατριωτισμο, ορια? θα τον μετρατε με το μετρο? ασε μας ρε κικιλια! που σταματαει το μετρο? εκει που αρχιζει η ψηφος στη χα? ειστε λιγο αηδιαστικοι ολοι σας με τις ψηφους? το χετε παραχε@ει? μηπως να αλλαξει το συστημα λιγακι και οι αμοιβες και τα προνομια σας?

αφηστε επιτελους τα αριστεριστικα

εκει στη νεα δμοκρατια Κοιταξτε να πολεμησετε για το μακεδονικο ο εχθρος ειναι η ακροαριστερα και οχι οι πατριωτες

Κωατας

Μια απλη ερωτηση για Π.Καμμενο Εσυ σαν υπουργος αμυνης σε τι ενεργειες προεβης στον Πρωθυπουργο ωστε να μην προβει στην υπογραφη της συμφωνιας?συγκεκριμενα γεγονοτα παρακαλω Να καμω μια προβλεψη Η συμφωνια περναει στην Βουλη με τι ψηφους του ποταμιου Οι ΑΝΕΛ καταψηφιζουν Ο συριζα ζητει ψηφο εμπιστοσυνης Οι ΑΝΕΛ την δινουν και ολα κρατουν την καρεκλα τους Τελεια ξεφτιλα του ανθρωπινου ειδους ασε που και το εκλογικο σωμα σε μονιμη παρακμη μπορει και να τους ανταμειψει

"ΠΟΛΥ "ΚΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΑΠΟΚΑΛΕ....

...το ΧΑΠΑΤΟ την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ξεβρακωμενου τσολακογλου, που παρεδωσε την Μακεδονια ΜΑΣ στους βουλγαροφωνους μαφιοζους του καταρρεοντος κατασκευασματος του Τιτο. Σταματειστε ρε να αντιμετωπιζετε τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ με το γαντι γιατι προκαλειτε τον κοσμο και τον στρεφετε στην χρυσαυγιτικη συμμορια... Οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ δεν αντιμετωπιζονται με πολιτικαλκορεκτιλα και το "με το σεις και με το σας"... Εδω μιλαμε για ξεδιαντροπους εθελοδουλους ΑΛΗΤΕΣ που καταστρεφουν ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ την χωρα κι εσεις --ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-- κοιμαστε ορθιοι.

ΔΕ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΓΙΑ ΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΔΕ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ 17-6-18 ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΔΕ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΙΚΙΛΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΙΔΡΩΤΑ

ΚΙΚΙΛΙΑ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ...

...κι εσεις και το ΠΑΣΟΚ την πολιτικαλκορεκτιλα και καλεστε τον κοσμο να βγει στους δρομους και να γκρεμισει την προδοτικη συμμορια του ξεβρακωμενου τσολακογλου πριν σας παρουν τα σωβρακα τα χρυσαυγουλα? Δηλαδη τι αλλο περιμενετε να ξεπουλησουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ για να τους αντιμετωπισετε οπως τους αρμοζει: σαν εθελοδουλους δοσιλογους, που ξεπουλανε την ΠΑΤΡΙΔΑ για να κρατηθουνε βιδωμενοι στις καρεκλες τους, εκτελωντας τις εντολες των "τοκογλυφων". ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕ....

απαντηση

αγορινα ετοιμασου εχει γκει παρειντ στην Θεσσαλονικη, να πεις στον κουλης να σε στειλει αντιπρόσωπο......

ΚΙΚΙΛΙΑ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ

ΙΣΧΥΕΙ Ή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΤΣΙΠΡΟΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 17-6-18; ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ Ή ΟΧΙ; ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΤΣΙΠΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ή ΟΧΙ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katr

«Το γεγονός ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού είναι μια σημαντική εξέλιξη» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης - Στις 12 Απριλίου οι συνομιλίες  

mitsotakis_elk_1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ ανέφερε ότι «στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει» - Ικανοποίηση για την αναστολή συμμετοχής του Όρμπαν στο ΕΛΚ 

4
koumoutsakos2

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε τη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Τούρκο ομόλογό του – Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανοίγει «επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά θέματα»

ND_GRAFEIA

«Όταν στο μυαλό σου “ξακουστή” ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία» σχολιάζει η ΝΔ – Χαρακτηρίζει ανήκουστα όσα είπε ο Νίκος Παππάς

20