Τόσκας σε ΝΔ: Nα πάρει πιο σαφή θέση στην αποκήρυξη της βίας

Τόσκας σε ΝΔ: Nα πάρει πιο σαφή θέση στην αποκήρυξη της βίας

«Το εθνικό συμφέρον είναι να προχωρήσει η συμφωνία και να μην γίνονται πράξεις βίας κατά όσων έχουν διαφορετική άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά

toskas
Τι κι αν ο κ. Νίκος Τόσκας έχει χαρακτηρίσει τον Ρουβικωνα ως «ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει» και έχει κατηγορηθεί πως επί ημερών του οι αρχές επιδεικνύουν επιλεκτική συμπεριφορά σε φαινόμενα ανομίας από αντιεξουσιαστές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι αυτή που δεν αποκηρύσσει την βία με αφορμή τις επιθέσεις που δέχονται κυβερνητικά στελέχη λόγω της συμφωνίας με τα «Σκόπια».

«Καλό είναι να πάρει πιο σαφή θέση στην αποκήρυξη της βίας η ΝΔ που την είδαμε να συμπράττει με την ΧΑ. Το εθνικό συμφέρον είναι να προχωρήσει η συμφωνία και να μην γίνονται πράξεις βίας κατά όσων έχουν διαφορετική άποψη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για την έξαρση ανομίας στα Εξάρχεια ανέφερε «Διαβάζω ότι διαμαρτύρεστε για τους προπηλακισμούς που δέχονται στελέχη της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα. Καλώς τα παιδιά. Συμπράξατε με την ΧΑ και προπηλακίζατε από τις πλατείες των αγανακτισμένων, ο συγκυβερνήτης καλούσε σε λιντσάρισμα, εσείς εκθρέψατε το τέρας. Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την βία . Δεν υπάρχει καλή και κακή βία δεν μπορούν να μπαίνουν υποσημειώσεις όπως εσείς κάνατε». Επίσης η κυρία Ευη Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε « ακούσαμε με έκπληξη την κυβέρνηση να καταδικάζει την βία επειδή στρέφεται κατά στελεχών της. Υπήρξε αγαστή συνύπαρξη στις πλατείες των αγανακτισμένων του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ. Εμείς ως ΔΗΣΥ καταδικάζουμε την βία και σήμερα και τότε. Αλλά αν θέλει ο Κοντονής να χτυπήσει τους Χιτλερικούς και τους φασίστες να επισπεύσει την δίκη της ΧΑ».

Αναφορικά με την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός υποστήριξε ότι την τελευταία τριετία η σχέση μεταξύ βαριάς εγκληματικότητας και μικροεγκληματικότητας έχει αντιστραφεί σε σχέση με το παρελθόν καθώς το 0% των περιστατικών αφορούν μικροεγκληματικότητα και το 30% βαριά περιστατικά.

Επίσης, υποστήριξε πως οι συλλήψεις στα Εξάρχεια έχουν αυξηθεί κατά 28,3% ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί οι επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών, δημόσια κτίρια, τράπεζες κ.α.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης