Αβραμόπουλος: Συνεργασία με τα Δυτικά Βαλκάνια για την παράτυπη μετανάστευση

avr19

Ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία τρία χρόνια - «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις χώρες που υποδέχονται τους μετανάστες», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών Υποθέσεων των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Βούλγαρος υπουργός κ. Ράντεβ και ο Αυστριακός υπουργός κ. Κικλ που εκπροσωπούν την τρέχουσα και την προσεχή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, είχε ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.

«Πήρα την πρωτοβουλία να προσκαλέσω τους υπουργούς σήμερα στις Βρυξέλλες λόγω των πρόσφατων μεταναστευτικών εξελίξεων στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και επειδή η συγκυρία είναι ευνοϊκή για να προχωρήσουμε σε έναν απολογισμό της κοινής δράσης μας γενικότερα στους τομείς της μετανάστευσης, της προστασίας των συνόρων και της ασφάλειας.

Χτίζοντας πάνω στη Στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Διάσκεψη της Σόφιας, και ενόψει της επικείμενης Συνάντησης Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων τον Οκτώβριο στα Τίρανα, η ΕΕ και οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων συνεργάζονται και συνδιαλέγονται διαρκώς, σε όλα τα επίπεδα.

Καταρχάς, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν συναντηθήκαμε σήμερα για να συζητήσουμε μια κατάσταση κρίσης. Γιατί η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που βρισκόμασταν πριν από τρία χρόνια. Μέχρι στιγμής, η συνεργασία μας τόσο σε πολιτικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο έχει αποφέρει πολύ συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα.

Όντως, έχουμε παρατηρήσει τελευταία κάποιες αυξήσεις στις διασυνοριακές διελεύσεις σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τόσο τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όσο και την Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Παρότι οι αριθμοί αυτοί δεν αποτελούν, προς το παρόν, λόγο ανησυχίας, στόχος μας σήμερα ήταν να διατηρήσουμε και να εντείνουμε τις συλλογικές προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε επιβάρυνση της κατάστασης.

Όλοι οι εταίροι μας στα Δυτικά Βαλκάνια αναγνωρίζουν τη σημασία της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μας για την αντιμετώπιση των κινδύνων της παράτυπης μετανάστευσης προκειμένου να διαχειρισθούμε οργανωμένα τη μετανάστευση, αλλά και για να διατηρηθεί και να διασφαλισθεί η κινητικότητα χωρίς την υποχρέωση θεώρησης.

Βρισκόμαστε εδώ για να παρέχουμε στήριξη στις χώρες αυτές. Από την πλευρά τους, έχουν δεσμευθεί να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού τους ερχόμενους μήνες με σκοπό, αφενός, να καταστεί πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος, η καταγραφή και η ανταλλαγή πληροφοριών για τις μεταναστευτικές ροές, και αφετέρου να ενισχυθεί η συνεργασία για τη διαχείριση των συνόρων, να εντατικοποιηθούν οι επιστροφές και επανεισδοχές, αλλά και να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες εξάρθρωσης των δικτύων διακινητών και εγκληματιών. Μέσω των τακτικών τηλεδιασκέψεών μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ένα σημαντικό μέρος της συζήτησής μας επικεντρώθηκε στο ζήτημα της συνεργασίας μας στον τομέα της ασφάλειας και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου των ξένων μαχητών τρομοκρατών, της πρόληψης του βίαιου εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης, αλλά και της εντατικοποίησης της μάχης κατά της εμπορίας όπλων και ναρκωτικών», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος μετά το πέρας της Διάσκεψης με τους υπουργούς Εσωτερικών Υποθέσεων των Δυτικών Βαλκανίων, της τρέχουσας Βουλγαρικής και της επικείμενης Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΙΑΣΩΝ

Αντί να δίνουν κίνητρα στις ελληνικές οικογένειες να γεννούν περισσότερα παιδιά αυξάνουν τον πληθυσμό με εκατομμύρια λαθρομεταναστών συγκεκριμένου θρησκεύματος με φονταμενταλιστικά στοιχεία με κουλτούρα που είναι αδύνατο να αφομοιωθούν στην ελληνική πραγματικότητα. Ευτυχώς στη Ευρώπη πνέει πιο καθαρός άνεμος Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία,Τσεχία και λόγω αναμενόμενης κυβίστισης Μέρκελ προς την ρεάλπολιτίκ και η Γερμανία. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι η Γαλλία δεν δέχεται πια ότι φέρνουν οι δικές τησ ΜΚΟ. Μένει η Νότια Βαλκανική (Ελλάδα)και η Τσιπρομακεδονία( Β.Μακεδονία ΠΓΔΜ).

Ελενηβρ

Με τον Αβραμοπουλο σε θεση οπως αυτη και με τη συνοχη της ΝΔ σε ζητηματα που αφορουν τους μεταναστεςσιγουρα θα υπαρξουν αποτελεσματα θετικα καθως και με τη συνεργασια των Δυτικων χωρων και με αυστηρα μετρα επιτηρησης της ασφαλειας πανω απο ολα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

amyras-giwrgos-708

Η διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού συνεπάγεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής