Πάιατ για ΠΓΔΜ: Στόχος η ένταξη τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ – «Αιχμές» για την άδεια στον Κουφοντίνα

27101405_EV_MITSOTAKIS_AEMRIKANOS_PRESBHS_02112016_223_limghandler

Ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Μάθιου Νίμιτς - Αναφερόμενος στην άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα είπε ότι  «όλοι θα θυμούνται ότι αυτοί οι Αμερικανοί οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τη 17Ν άφησαν πίσω συζύγους, παιδιά που ζουν καθημερινά με τον πόνο αυτών των πράξεων»

Την ισχυρή δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, επανέλαβε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την ομιλία του στο Greek Investment RoadShow 2018, στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε νωρίτερα σήμερα από τον Μάθιου Νίμιτς, για τη συμφωνία και δήλωσε ικανοποιημένος από την αισιόδοξη αίσθηση του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών πως η κυβέρνηση στα Σκόπια ενδιαφέρεται να προχωρήσει ταχέως στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρέσβης επανέλαβε την αναφορά της ομιλίας του, για τη μεγάλη διαφορά στην Ελλάδα, τη χρονιά που πέρασε.

«Ήταν μια μεγάλη χρονιά για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Αναγνωρίζουμε ότι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να βοηθήσουμε στη διατήρηση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Κι όπως είπα στη συζήτηση που είχαμε στο πάνελ με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χαρίτση, πολλά εξαρτώνται από τις αποφάσεις που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και η συνεχής επίδειξη της δέσμευσης της στις μεταρρυθμίσεις».

Ο Τζέφρι Πάγιατ σημείωσε ότι το μήνυμα της δικής του παρουσίας στο Greek Investment RoadShow είναι να δείξει την ισχυρή αμερικανική υποστήριξη για την ανάδυση της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.

Υπογράμμισε παράλληλα τη σημασία της αμερικανικής συμμετοχής στη φετινή ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα, ως «μία κριτικά σημαντική ευκαιρία για υποβοήθηση των εμπορικών και επενδυτικών δεσμών μεταξύ των χωρών μας. Για να βοηθηθούν οι αμερικανικές εταιρείες να επισημάνουν επενδυτικές ευκαιρίες, να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει, αλλά και να διαδώσουν το μήνυμα πως η ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει τις αμερικανικές επενδύσεις και ενδιαφέρεται για την διεύρυνση της εμπορικής και επενδυτικής σχέσης με τις ΗΠΑ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ, ο Αμερικανός πρέσβης υπενθύμισε αυτό που δήλωνε από την αρχή της διαδικασίας, ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Μάθιου Νίμιτς.

«Είχα την ευχαρίστηση το πρωί να συναντηθώ με τον πρέσβη κ. Νίμιτς, για να τον συγχαρώ για την επιτυχία στις Πρέσπες και να λάβω την αίσθηση του για το πως προχωρούμε. Με ευχαρίστηση άκουσα την αισιόδοξη αίσθησή του πως η κυβέρνηση στα Σκόπια ενδιαφέρεται να προχωρήσει ταχέως στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη


Δήλωσε επίσης ενθαρρυμένος από την τοποθέτηση του κ. Χαρίτση στο Roadshow, όπου υπογράμμισε «τα οικονομικά οφέλη της Ελλάδας από την εξομάλυνση των δεσμών Αθήνας – Σκοπίων και την ευκαιρία που ανοίγεται για επανακαθιέρωση ειδικά του ρόλου της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας ως πύλες προς τα Δυτικά Βαλκάνια, το οποίο αντικατοπτρίζει και τη βούληση της Ελλάδας και των ΗΠΑ για ενσωμάτωση όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα άδεια που δόθηκε στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Πάιατ είπε πως οι ΗΠΑ σέβονται την ανεξαρτησία του ελληνικού δικαστικού συστήματος και αντιλαμβάνονται πως η απόφαση ελήφθη από ανεξάρτητη αρχή.

«Όμως ως πρέσβης των ΗΠΑ είναι δουλειά μου να εκφράσω καθαρά τις απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και τα αισθήματα του μεγάλου πόνου των οικογενειών των αμερικανών που έπεσαν θύματα της 17Ν. Κι ελπίζω ειδικά σήμερα όλοι θα θυμούνται ότι αυτοί οι Αμερικανοί οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τη 17Ν άφησαν πίσω συζύγους, παιδιά που ζουν καθημερινά με τον πόνο αυτών των πράξεων».

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα απόρριψη από τουρκικό δικαστήριο του αιτήματος για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Αμερικανός πρέσβης είπε πως καθώς απουσιάζει από το γραφείο του δεν έχει ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη από την αρχή», περιορίστηκε να δηλώσει ο Τζέφρι Πάιατ.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

tassos

Εάν κε Πρέσβυ ,άν δέν ήταν πράκτορας σας ,θά ήταν σέ κάποιο άνακριτικό κέντρο στίς ΗΠΑ ,καί θά είχε θυμηθεί τί κρέμα έτρωγε μικρός.Εσείς γνωρίζετε ποιοί ειναι ,πόσοι ειναι ,καί ποιοί έξακολουθούν νά ειναι έλευθεροι καί νά άπολαμβάνουν τά άγαθά τής δημοκρατίας πού τόσο μισούν.

ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΓΙΑΝΚΗΔΕΣ

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο ιμπεριαλισμός, να έρθουν πιο κοντά και να φάνε την Ρωσία. Την ιστορία την γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια

tralalaalalala

οι τυποι δωσαν τη μακεδονια για να τους επιτρεψουν να δωσουν αδεια στον κουφοντινα μου φαινεται

o la la

Κυριάκο άκουσες τις επιθυμίες των ΗΠΑ, θα πάς κόντρα ακυρώνοντας την συμφωνία ; Δεν νομίζω ,θα σε ισοπεδώσουν. Αν ήταν να κάνετε κάτι , θα το είχατε ήδη κάνει με προσφυγή στον Άρειο Πάγο για Εσχάτη Προδοσία ώστε να είχε μπλοκάρει η συμφωνάι πρίν την υπογραφή . Θα σταματήσεις σχέδιο των Αμερικανών; πάλι δεν νομίζω...Είσαι ανώτερος σε αξία από την Μακεδονία για να σε ψηφίσουμε ; Αυτό το απαντάει καθένας μόνος του στον εαυτό του.

Ο ΛΑ Ο ΛΑ

ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ----ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ-----ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΤΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΡΕΣΤΙΟΥ----ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 73 ---ΠΟΛΥΤΑΧΝΕΙΟ 73 ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ --ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ---ΟΤΑΝ ΧΑΣΤΟΥΚΗΣΕ ΤΗΝ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ---ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΗΠΑ -ΑΓΓΛΩΝ--ΓΑΛΛΩΝ......................ΠΟΡΤΟΓΑΛΩΝ--ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ --ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ===ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ Ο ΔΙΚΤΑΤΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ --ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΒΙΒΑΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ---Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ---- Ο ΛΑ ΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ===ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ --ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ--ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ===Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ==ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥΣ ===ΒΛΕΠΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ===ΑΜΑΡΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ

la la o

Californication!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_ierwnimos_arthro

Διχασμένη η Ιερά Σύνοδος σε χαοτική συνεδρίαση, με σφοδρές αντιπαραθέσεις, βαριές κουβέντες και αποχωρήσεις - «Τη μισθοδοσία του κλήρου ούτε η χούντα δεν τόλμησε να πειράξει» λένε ιεράρχες που πνέουν μένεα κατά του Αλέξη Τσίπρα

4623402

Ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι η αύξηση των επενδύσεων ώστε η ανάκαμψη της οικονομίας να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες δουλειές επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για άκρατη παροχολογία 

11
tsipras_papaspyrou

Η κυρία Μαρία Παπασπύρου παρέδωσε στον πρωθυπουργό την ετήσια έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης και την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχου και Επιθεωρήσεων

8
xrisostomos

Την εισήγησή του στην Ιεραρχία, που δεν του επετράπη να εκφωνήσει, έδωσε στη δημοσιότητα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος - «Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών εξέθεσαν τον Αρχιεπίσκοπο», τονίζει

7
fofh-genimata-1021x576

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές και να ξεκινήσει ένα νηφάλιο διάλογο με την Εκκλησία»