Γκιουλέκας: Επαίσχυντη και κατάπτυστη η συμφωνία με την πΓΔΜ

Γκιουλέκας: Επαίσχυντη και κατάπτυστη η συμφωνία με την πΓΔΜ

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και ο πρωθυπουργός «θα μας βρει απέναντι, στη Βουλή, στις πλατείες, στα συλλαλητήρια, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού»

gioulekas
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ που υπογράφηκε χθες στις Πρέσπες «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την ευρύτερη περιοχή» διατύπωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, στην ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Εξωτερική Πολιτική - Εθνικά Θέματα: Οι τελευταίες εξελίξεις».

«Από χθες οι Σκοπιανοί με τη βούλα της Ελλάδας ονομάζονται Μακεδόνες» και «από χθες για τη διεθνή κοινότητα μιλούν τη μακεδονική γλώσσα» επισήμανε ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία «επαίσχυντη» και «κατάπτυστη».

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και ο πρωθυπουργός «θα μας βρει απέναντι, στη Βουλή, στις πλατείες, στα συλλαλητήρια, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Υπογράμμισε τέλος, ότι ο πρωθυπουργός υπέγραψε τη συμφωνία χωρίς λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Tην εκδήλωση διοργάνωσε ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Γκιουλέκας.

Μίλησε επίσης, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος, ενώ ρόλο συντονιστή είχε ο διεθνολόγος, λέκτορας του ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης