Σκοπιανό: Αντεπίθεση Γεννηματά στις Βρυξέλλες - Ευχές Παπανδρέου στον... Ζάεφ!

papandreou_fwfi_arthro_new2

«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στον Στανίσεφ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - «Για μεγάλη ευκαιρία, που δεν θα πρέπει να πάει χαμένη» κάνει λόγο η Σοσιαλιστική Διεθνής

Μέρες που είναι, ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία να περιγράψει κανείς τις πολιτικές εξελίξεις με ποδοσφαιρικούς όρους. Την ώρα που η Φώφη Γεννηματά βγαίνει στην επίθεση και υψώνει το ανάστημά της, προχωρώντας σε αυστηρές συστάσεις προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για τη βιαστική στάση τους στο θέμα των Σκοπίων, στην άμυνα του Κινήματος Αλλαγής βάζουν την μπάλα μόνοι τους στα δίχτυα.

Το τελευταίο... αυτογκόλ έρχεται από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος προεδρεύει της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, η οργάνωση αποφάσισε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Και όχι ένα αυτογκόλ, κανονική εξάρα ρίχνει στις εθνικές θέσεις η Σοσιαλιστική Διεθνής.

Έχουμε και λέμε:

1. «Η Σοσιαλιστική Διεθνής χαιρετίζει την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

2. «Καλωσορίζουμε την απόφαση Αθήνας και Σκοπίων σε ό,τι αφορά το εκκρεμές ζήτημα της συνταγματικής ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

3. «Ευχόμαστε στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε απαραίτητου σταδίου που θα οδηγήσει στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας».

4. «Ενθαρρύνουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν αλληλέγγυες σε αυτή την προσπάθεια για ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων».

5. «Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες και των δύο χωρών, να εναντιωθούν ενεργά στο διχαστικό λόγο και την πόλωση».

6. «Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για όλους. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Ούτε μία κουβέντα υπέρ των επιφυλάξεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης στην Αθήνα! Σκεφθείτε και να μην ήταν Έλληνας ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (σ.σ. Δεν περιγράφω άλλο, που θα έλεγε και ο Γιώργος Χελάκης).

Γεννηματά σε Στανίσεφ: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις...

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά είχε ενημερώσει για τις απόψεις της σε σχέση με την συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ τον Σεργκέι Στανίσεφ, ζητώντας από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, όταν εμπλέκονται στα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και ειδικότερα της ΠΓΔΜ, αλλά υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού.

«Η ένστασή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση» εξήγησε στον πρόεδρο του ΕΣΚ, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

«Αντίθετα, οξύνει τους εθνικισμούς και στα δύο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή» τόνισε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε: «Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας».

«Βεβαίως» συμπλήρωσε, απευθυνόμενη στον κ. Στανίσεφ, «την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας -παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Η κυρία Γεννηματά συζήτησε επίσης ζητήματα που συνδέονται με τις επικείμενες ευρωεκλογές και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος για την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ (50)

Κατερίνα

Καλά! Ο Παπανδρέου με τον Καρανίκα πρέπει να συνεργαστούν!!!Αετοί και οι δύο!!! Μπορούν να ιδρύσουν και κόμμα, το Κ.Η.Π.(το Κ: Κόμμα, το Π: Πολιτικάντηδων(γιατί πολιτικούς δεν επιτρέπεται να τους λέμε αυτούς τους δύο), το Η δεν σας λέω τι είναι!!! Θα το βρείτε μόνοι σας! Ελάτε, δεν είναι δύσκολο!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΗΝΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ.ΤΟ DNA ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ... ΑΝΤΡΕΣ...

Άγγελος

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, γιατί δεν ρωτούν το Γερμανικό σοσιαλιστικό κόμμα, ποιός ήταν ο λόγος που από το 1949 μέχρι το 1990 δεν αναγνώριζαν την Ανατολική Γερμανία ως «Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία». Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας επέμεινε με απαράμιλλη συνέπεια και συνέχεια στο «όνομα». Αν εσάς Γερμαναράδες το πρόβλημά σας ήταν το όνομα "Γερμανική" και για μάς το πρόβλημα είναι το όνομα "Μακεδονία". Τώρα γιατί όλοι σας δίνετε συγχαρητήρια στον για μας προδότη εσείς ξέρετε τι συμφέροντα υπάρχουν. "Φοβού τους Δαναούς και συγχαρητήρια απονέμοντας".

freeman

Σε χρονικό βάθος 100ετιών , η όποια συμβιβαστική συμφωνία θα ήταν και είναι αρνητική για τον Ελληνισμό . Ομως σε χρονικό βάθος των πρώτων κάποιων 10ετιών ήταν αναπόφευκτη άρα εν δυνάμει θετική . Μετά από 10ετή συνεχή ύφεση-πτώχευση (-30% ΑΕΠ) . . . Είμαστε πια , οικονομικά-πολιτικά-διπλωματικά-άρα και αμυντικά ξεβράκωτοι και σε κάθε Τουρκικό τσαμπουκά παρακαλάμε για μια έστω λεκτική δήλωση στήριξης από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ . . .αλλά οι παγκόσμιοι νταβατζήδες θέλουν το μερτικό τους (βλέπε υδρογονάνθρακες που παρακαλάμε όσο-όσο να ξεπουληθούμε (βλέπε να αντλήσουν οι πετρελαϊκές - 6οι στόλοι τους) για να μην μας τα αρπάξουν οι Τουρκαλάδες) . Στην υπάρχουσα συγκυρία ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ας το δούμε ως ένα στρατηγικό τακτικό ελιγμό αναδίπλωσης του ήδη τρωθέντος γοήτρου μας . Ας βάλουμε μυαλό και με τσάπα ή λογισμικά , μας και ας αποκαταστήσουμε την συνολική ΙΣΧΥ μας και τότε . . .οι συμφωνίες και δη οι διμερείς . . . είναι για να ανατρέπονται . . .

Δυστυχως

Φωφη τελειωσες μετα απο αυτο. Εχουν καπαρωσει αλλοι τα ουγκανα του φασισμου και τους μακεδονομαχους της φακης. Επισης ειναι μειοψηφια αρα ο Αλεξ σου παιρνει ολους τους προοδευτικους ψηφοφορους αντε γεια...

Kαλά εκανε η Φώφη

αν και άεργη καταλαβε πιο είναι το συμφέρον της Ελλάδας

Τζαβέλλας

Λογικό, ο ΓΑΠ είναι κατά το ήμισυ σλάβος.

Ανέστης

Τελικά ποιά είναι η θέση αυτού του κόμματος. Υπάρχει ? Γιατί ο καθένας σας λέει και ψηφίζει ότι γουστάρει. Εντάξει είναι τα αποκόμματα αυτών που απέπλευσαν από το παλαιό ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ούτε και αυτοί οι λίγοι που απέμειναν δεν μπορούν να έχουν μια συμπαγή πολιτική άποψη σ' ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα. Εικόνα μπάχαλου, μικροπολιτικής αοριστίας, ελάτε, διαλιέχτε, όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε. Πολιτικό κονφούζιο και θέλετε να σας ψηφίσουμε, ποιούς και γιατί βρε πατριώτες?

Αν ήμασταν σοβαρή χώρα

Το πασοκ και ο γαπ, αντε να είχαν καμμιά εταιρεία αποφραξεων λυμάτων,,, ΤΟ ΠΟΛΥ.

ass

Ο γέρος της δημοκρατίας Γιώργος Παπανδρέου είχε πει για τον γιόκα του τον Αντρέα,αν σας κυβερνήσει ποτέ ο γιός μου θα σας καταστρέψει,όπως και έγινε,και από κοντά το μυγοσκατό ο εγγονός του ο γιωργάκης με τα καστελλόριζα,τα ΔΝΤ,τα ψέματα του τύπου λεφτά υπάρχουν κτλ,ας ελπίσουμε μην το κόψεις συντάκτα που σου θίγουμε την πασοκοκρατία.

planet

Αυτά να τα πείς στον βούδα της Ραφήνας θα γίνεις αρεστός και θα παίξετε κανα ps4 μαζί.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papbros0

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και τάχθηκε υπέρ των χειρισμών της Φώφης Γεννηματά - Έρχεται έτσι σε πλήρη αντίθεση με τον αδερφό του, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει ότι η Συμφωνία είναι θετική

8