Παυλόπουλος: Η Ελλάδα συνιστά υπόδειγμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα συνιστά υπόδειγμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δείπνο στον Ινδό ομόλογό του

pak18
«Η Ελλάδα συνιστά υπόδειγμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου -και επέκεινα- της Διεθνούς Νομιμότητας, γενικώς αλλά και, ιδίως, προς τα γειτονικά με αυτήν κράτη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ινδίας κ.Ram Nath Kovind, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είμαστε πιστοί στην άποψη ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια ευνοούν την πρόοδο, την προώθηση του εμπορίου, την εν γένει οικονομική ανάπτυξη. Απευθυνόμενος προς τον Ινδό ομόλογό του, σημείωσε ότι αναγνωρίζουμε την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών που επιβεβαιώνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ινδίας στο γεωπολιτικό και γεωοικονομικό της περιβάλλον και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα, από την πλευρά της, έχει αναλάβει πολλαπλές πρωτοβουλίες για να συμβάλει στην περιφερειακή ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη της ευρύτερης γειτονίας της. Ενώ, όπως ήδη σας εξέθεσα κατά τις κοινές μας δηλώσεις, η Ελλάδα συνιστά υπόδειγμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και, επέκεινα, της Διεθνούς Νομιμότητας, γενικώς αλλά και, ιδίως, προς τα γειτονικά με αυτήν κράτη».

Υπογράμμισε, επίσης, την αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη Ελλάδας και Ινδίας στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως του Δικαίου της Θάλασσας, στην τήρηση της αρχής για ειρηνική επίλυση των διαφορών και στο απαραβίαστο των συνόρων, ως τον ακρογωνιαίο λίθο της άσκησης πολιτικής ευνομούμενων κρατών. «Η νοοτροπία του εποικοδομητικού διαλόγου και το πνεύμα της συνεννόησης οφείλει να διακατέχει τα κράτη, προς διαμόρφωση των ενδεδειγμένων συνθηκών με στόχο την διευκόλυνση επίλυσης εκκρεμών ζητημάτων» παρατήρησε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις δυνατότητες εμπλουτισμού της γόνιμης διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας, σημειώνοντας ότι παρά την γεωγραφική απόσταση που μας χωρίζει, η Ινδία αποτελεί χώρα πολύ γνωστή για εμάς, τους Έλληνες, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δυο Λαών είναι πολύ παλιές και ανατρέχουν στα βάθη της ιστορίας.

Ακολούθως, εξήρε τις επιδόσεις της Ινδικής Οικονομίας, η οποία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως, με αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 6,7% το 2017 και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χαιρετίζει την δυναμική που αναπτύσσεται στην καλλιέργεια χρήσιμων και λειτουργικών δεσμών συνεργασίας μεταξύ των Χωρών μας σε σύγχρονους τομείς, στους οποίους η Ινδία επιδεικνύει ζηλευτή πρόοδο: Επικοινωνίες, νέες τεχνολογίες, καινοτομία, ενέργεια, διασυνδεσιμότητα, υποδομές, διάστημα, είναι σημαντικά πεδία προς κατάλληλη και επωφελή αξιοποίηση, με γνώμονα την ουσιώδη επεξεργασία των δυνατοτήτων για παραγωγικά αποτελέσματα.

Κλείσιμο
Ως ένδειξη της σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στην ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών, μεταξύ άλλων, σχέσεων με την Ινδία, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε την πρόσκληση να συμμετάσχει, ως τιμώμενη Χώρα, στην ΔΕΘ 2019 και εξέφρασε την χαρά του, διότι η πρόσκληση αυτή έγινε δεκτή από την ινδική πλευρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης