O Μιχελογιαννάκης έτοιμος να καταψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

O Μιχελογιαννάκης έτοιμος να καταψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επικίνδυνη τη φόρμουλα λύσης - Εκφράζει επιφυλάξεις για τη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα που προβλέπει η συμφωνία – Άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αν δεν υπάρξουν αλλαγές

mixelogiannakis
Επικίνδυνη χαρακτήρισε τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που εκφράζει επιφυλάξεις για το ζήτημα της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.

«Τα θέματα της γλώσσας και της ταυτότητας είναι πολύ σημαντικά και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα δει», ανέφερε στο κρητικό ραδιόφωνο 9.84 ο κ. Μιχελογιαννάκης, που γίνεται επί της ουσίας ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι η συμφωνία περιέχει διατάξεις που δεν καταργούν τον αλυτρωτισμό.

Λέγοντας ότι ο ίδιος θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να υπάρξει διαφορετική διατύπωση, ο κ. Μιχελογιαννάκης άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές δεν θα στηρίξει τη συμφωνία.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η συμφωνία θα πρέπει να κυρωθεί από την ελληνική με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ώστε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πάντως, χαρακτήρισε προκλητική την πρόταση μομφής της ΝΔ, καθώς όπως είπε, είναι το κόμμα που δημιούργησε αυτήν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης