Κεντροαριστερά: Τους ενώνει η μομφή στην κυβέρνηση, τους χωρίζει το Σκοπιανό

Κεντροαριστερά: Τους ενώνει η μομφή στην κυβέρνηση, τους χωρίζει το Σκοπιανό

Την πρώτη σοβαρή κρίση του περνά το Κίνημα Αλλαγής, με τα ερωτήματα που τίθενται να «απειλούν» μέχρι και την ενότητά του

kinima_allagis_009
Μετά τη διαφωνία στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης για το Σκοπιανό, το κλίμα στα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής είναι εκ διαμέτρου αντίθετο.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανακούφιση και ικανοποίηση. Η Φώφη Γεννηματά το είχε πει (στη δήλωσή της στο protothema.gr) και το έκανε. Χάραξε κόκκινη γραμμή στην πολυφωνία. Και τα μηνύματα από τις οργανώσεις βάσης είναι πολύ ικανοποιητικά. Το ίδιο και στα social media των βουλευτών, σύμφωνα με τα ίδια τα στελέχη του Κινήματος.

Αντίθετα, στο Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ, στο επιτελείο του Γιώργου Καμίνη και στον κύκλο των υποστηριχτών του Νίκου Ανδρουλάκη επικρατεί προβληματισμός. Το πρωί συνεδρίασε για το θέμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πολιτικός σχεδιασμός του Ποταμιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δανέλλης, μετά τη δήλωσή του πως θα πρέπει να επανεξεταστεί η συμμετοχή στο Κίνημα Αλλαγής, εμφανίστηκε να διαφωνεί και με την πρόταση μομφής. Διαφορετικές προεσσεγίσεις υπήρξαν kαι για το Σσκοπιανό, με βουλευτές να μιλούν για γκρίζες ζώνες στη συμφωνία.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ, όπου ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει δώσει οδηγίες για χαηλούς τόνους. Προτεραιότητα είναι η Βουλή, είπε σε συνεργάτες του ο πρόεδρος του κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος απουσίαζε από τις δύο κρίσιμες συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου, θα μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία.

Κλείσιμο
Το νέο τοπίο εξετάζουν σε συσκέψεις των επιτελείων τους και ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Γιώργο Καμίνη. Η ουσία είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής περνά την πρώτη σοβαρή δοκιμασία από τη στιγμή της ίδρυσής του, δοκιμασία που θα κρίνει και την ενότητα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Λοβέρδος για Σκoπιανό: Πασχίζουμε να μην διασπαστούμε στο Κίνημα Αλλαγής

Σχολιάζοντας, τις διαφορετικές απόψεις μέσα στο Κίνημα Αλλαγής για το θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε, εχθές, ημέρα Τετάρτη στο «Θέμα 104,6»:

«Πασχίζουμε να μην διασπαστούμε. Συνεπώς δεν θέλω να εξηγήσω την στάση των συναδέρφων μου και των συντρόφων μου. Αυτή η προσπάθειά μας να μείνουμε ενωμένοι και να μην προσβάλουμε όλους εκείνους που ήρθαν και ψήφισαν. Έχουμε δώσει τον λόγο μας, να είμαστε ενωμένοι. δεν είναι ώρα τώρα να μπω σε αυτόν ο διάλογο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης