Κίνημα Αλλαγής για Σκοπιανό: «Όχι» από τη Φώφη στο non paper του Μαξίμου

Κίνημα Αλλαγής για Σκοπιανό: «Όχι» από τη Φώφη στο non paper του Μαξίμου

Βασικό σημείο ανησυχιών είναι το θέμα της εθνικότητας, καθώς συνιστά μία μη αποδεκτή υποχώρηση από τη χώρα μας.

main_gennimata
Συνεδριάζει από τις 20:00 το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Με βάση την ανάλυση των στοιχείων που υπάρχουν, η Φώφη Γεννηματά είναι αρνητική στη συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση και θα ενημερώσει για τις ενστάσεις της τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έχει εντοπίσει «γκρίζες ζώνες», που μπορεί να γίνουν... μαύρες τρύπες για τα εθνικά μας συμφέροντα. Βασικό σημείο ανησυχιών είναι το θέμα της εθνικότητας, καθώς συνιστά μία μη αποδεκτή υποχώρηση από τη χώρα μας. 

Δεδομένου ότι Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και ΚΙΔΗΣΟ έχουν τοποθετηθεί γενικότερα υπέρ της λύσης, είναι προφανές ότι η συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για τις 8μμ θα είναι κρίσιμη για το μέλλον του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Τα πάντα θα κριθούν από τις διατυπώσεις και τους χειρισμούς εντός της συνεδρίασης, αλλά και από το τελικό κείμενο της συμφωνίας, το οποίο πλέον έχουν στα χέρια τους τα κόμματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετατέθηκε για αύριο και η συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού. Είναι προφανές ότι πιθανές διαφωνίες σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα έχουν επιπτώσεις στην κοινή πορεία των κομμάτων που συνεργάστηκαν στη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά, όμως, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς συμβιβασμούς, οπότε και τα άλλα μέρη θα χρειαστεί να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης