Γ. Παπανδρέου: Τώρα είναι η ώρα για μεγάλες αλλαγές

Γ. Παπανδρέου: Τώρα είναι η ώρα για μεγάλες αλλαγές

Ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ τονίζοντας οτι η προηγούμενη κυβέρνηση κατάντησε τη χώρα απαξιωμένη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας…

Γ. Παπανδρέου: Τώρα είναι η ώρα για μεγάλες αλλαγές
Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου κατά την ομιλία του την Παρασκευή, με την οποία κήρυξε την έναρξη του 9ου Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Η συνεδρίαση συμπίπτει με την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτεμβρίου του 1974.

"Aποδεικνύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε", ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, περιγράφοντας αυτά που η προηγουμένη κυβέρνηση κληροδότησε στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κατάντησε τη χώρα απαξιωμένη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

Αφήνουμε, είπε, πίσω τα σφάλματα της περιόδου της μεταπολίτευσης και διακήρυξε πως τα επόμενα χρόνια το μεγάλο στοίχημα είναι, επίσης, η αλλαγή της παιδείας στη χώρα και μαζί και στο κράτος πρόνοιας.

Παραδεχόμενος για άλλη μία φορά πως ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις, τόνισε πως ήταν "ιστορικό μας χρέος ήταν να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, να σώσουμε τη χώρα .Για να αντιστρέψουμε την κατάσταση που βρήκαμε αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για να αποφύγουμε τη χειρότερη αδικία, κυρίως για τους αδύναμους".
Κλείσιμο

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για "χρέος στον Έλληνα εργαζόμενο". "Θέλω να εξάρω την επιμονή και την αντοχή εκείνων που πόνεσαν περισσότερο" τόνισε αναφέροντας τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους που υπέστησαν βαριές θυσίες ενώ δεσμεύτηκε ότι η στήριξή τους θα είναι πρώτη προτεραιότητα όταν η χώρα ανακάμψει. 

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο "Καλλικράτης" δεν είναι μια εκλογική διαδικασία, αλλά μια διαδικασία αναμόρφωσης της Ελλάδας. Γι’ αυτό και οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι μια σύγκρουση δυνάμεων για το αύριο της χώρας, τόνισε.

"Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές δήθεν σε «ψήφο κατά του μνημονίου», όπως λένε. Οι δυνάμεις τη συντήρησης πολύ εύκολα, όπως και να βαφτίζονται δεξιοί ή αριστεροί, μας λένε ότι για όλα φταίει η Τρόικα. Δηλαδή για την διαφθορά στα νοσοκομεία μας φταίει η Τρόικα; Για την φοροδιαφυγή; Για τις πελατειακές σπατάλες; Για την ντροπή με τις φαρμακευτικές δαπάνες; Για την πρωτιά μας στις ανθυγιεινές συνήθειες; Είναι κυρίως εκείνοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα και μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Εκείνοι που έλεγαν «ναι» στο εξωτερικό και "όχι" στο εσωτερικό. Εκείνοι που σήμερα αναγνωρίζουν ότι πήραμε τη σωστή απόφαση για να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Δηλαδή εκείνοι που σήμερα ομολογούν ότι ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ, αλλά ψήφισαν κατά λόγω πολιτικού κόστους! Εκείνοι που θέλουν τα 110 δισ. ευρώ του Μηχανισμού αλλά όχι τους όρους, το λογαριασμό της στήριξης. Γιατί γνωρίζουν ότι αυτός ο λογαριασμός είναι ο λογαριασμός που πληρώνουμε όλοι μας σήμερα για τα δικά τους εγκλήματα. Είναι η ταφόπλακα της πολιτικής τους και δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν", υπογράμμισε.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης