Για «Συριζοποίηση» της εκπαίδευσης έκανε λόγο η Γεννηματά - Γαβρόγλου: Πάμε μαζί στα πανεπιστήμια αλλά όχι στα Εξάρχεια

Για «Συριζοποίηση» της εκπαίδευσης έκανε λόγο η Γεννηματά - Γαβρόγλου: Πάμε μαζί στα πανεπιστήμια αλλά όχι στα Εξάρχεια

gennimata_syrizopoiisi_panepistimia
Για «Συριζοποίηση» της εκπαίδευσης με εγκαθίδρυση πελατειακού συστήματος ανάδειξης «ημετέρων» και κολλητών» κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η Φώφη Γεννηματά στην Βουλή.

Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις νέες δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως «δεν έχει τέλος ο κατήφορος για την εκπαίδευσης με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κυνήγι αριστείας, οπισθοδρόμηση, κατάργηση αξιολόγησης και πελατειακές δομές. Η δήθεν αριστερή πολιτική σας είναι τελικά μόνο η διευθέτηση συμφερόντων που καταλήγει σε σκληρή ταξική πολιτική που θίγει τους νέους από τις φτωχές οικογένειες. Γιατί με την πολιτική σας η φυγή στο εξωτερικό ξεκινά αμέσως μετά το λύκειο».

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι με την πολιτική της καθιστά ως εγγυητή της Παιδείας την ΝΔ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι λάθος η κατάργηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και των σχολικών συμβούλων.

«Αυτές θα είναι και οι πρώτες ρυθμίσεις που θα καταργηθούν» τόνισε σε άλλο σημείο.

Παράλληλα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε πως «η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και εγκαταλείπει τα πανεπιστήμια στην ανομία» ενώ απευθυνόμενη προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είπε: «Μετατρέψατε τα πανεπιστήμια σε ορμητήρια εγκληματικών ενεργειών. Αυτό επιφέρει στην πράξη την κατάργηση του ασύλου» και παράλληλα τον κάλεσε να σταματήσει τις αντιφατικές δηλώσεις για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Γαβρόγλου: Πάμε στα πανεπιστήμια να δούμε αν είναι ορμητήρια. Μη μου πείτε όμως να πάμε στα Εξάρχεια

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε πως οι αναφορές της προέδρου της ΔΗΣΥ για τα πανεπιστήμια «υποτιμούν την κοινωνία» προσθέτοντας: «Να πάμε μαζί στα πανεπιστήμια να δούμε αν είναι ορμητήρια. Μη μου πείτε να πάμε στα Εξάρχεια. Απαράδεκτη η κατάσταση εκεί αλλά δεν είναι μόνο εκεί τα πανεπιστήμια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης