Μπόλαρης (ΣΥΡΙΖΑ): Να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή για συμφωνία στο Σκοπιανό

Μπόλαρης (ΣΥΡΙΖΑ): Να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή για συμφωνία στο Σκοπιανό

Μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και τάχθηκε υπέρ της ονομασίας Σλαβομακεδονία αν και πρόσθεσε  ότι το Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία) είναι σλάβικο και αν είναι σύνθετο λύνει τα ζητήματα.

bolaris-new-syr
Την άποψη ότι ο κόσμος μέσα από τα συλλαλητήρια βοηθάει την κυβέρνηση «γιατί δείχνει ποια είναι η δική του ευαισθηασία και τα όρια που βάζει» εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6
 ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης.

«Όταν έχεις μια διεθνή διαπραγμάτευση, την αντίδραση του κόσμου την καταγράφουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Έχει σημασία να γνωρίζουν ότι ο λαός έχει αυτή την άποψη γιατί ό,τι αποφασίζεται δεν αφορά μόνο τη σημερινή περίοδο» πρόσθεσε.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή. «Είμαι βέβαιος ότι χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή για να μπορούμε να έχουμε αυξημένη θέση και παρουσία και στο εσωτερικό και το εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό ο κ. Μπόλαρης είπε «πιστεύω ότι το δημοψήφισμα είναι δημοκρατική κατάκτηση και μια χώρα που τα κάνει για μικρά και μεγαλύτερα θέματα ανεβαίνει στην κλίμακα της δημοκρατίας. Μακάρι στη χώρα να περάσει η άποψη και να κάνουμε δημοψηφίσματα και στους δήμους και τις περιφέρειες και τα κεντρικά. Δεν το θέτω πάντως για σήμερα».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για την αντίθετη θέση του Πάνου Καμμένου και στην ερώτηση αν θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «στη δημοκρατία και τα σενάρια όλα γίνονται».

Μιλώντας, τέλος, για το ζήτημα της ονομασίας τάχθηκε υπέρ του Σλαβομακεδονία λέγοντας «είναι Σλάβοι μένουν σε ένα κομμάτι της Μακεδονίας και θα μπορούσαμε να το πούμε Σλαβομακεδονία» αν και συμπλήρωσε ότι και το Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία) είναι σλάβικο και αν είναι σύνθετο λύνει τα ζητήματα.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης