Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της συντήρησης

gennimata

Ομιλία σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής Β' Πειραιά του Κινήματος Αλλαγής - Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διμέτωπο αγώνα κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά, που παρουσίασε «10+1 προτάσεις για ένα πραγματικό Κοινωνικό Κράτος». Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της συντήρησης. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε:

1] Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα που εξασφαλίζει επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους Έλληνες που βιώνουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.
2] Αύξηση του Κατώτερου Μισθού, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων
3] Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις με ενίσχυση και υποχρεωτική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων.
4] Κατώτερη εγγυημένη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ.
5] Κανένα παιδί έξω από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
6] Επιδότηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό Τομέα. Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, υπολογίζεται ως έξοδο – που εκπίπτει της φορολογίας – με συντελεστή αυξημένο κατά 30%. Και ειδικά για νέους, άνεργους άνω των 55 ετών, γυναίκες άνεργες ο συντελεστής αυξάνεται κατά 50%
7] Στροφή των Προγραμμάτων που επιδοτεί το ΕΣΠΑ, από τα stage στο Δημόσιο, σε Προγράμματα Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού Τομέα.
Ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές γνώσεις και δεξιότητες και να βρίσκουν οι άνεργοι δουλειά.
8] Παρέχουμε καθολικές υπηρεσίες φροντίδας. Με επέκταση των ανοικτών Κέντρων ημερήσιας Φροντίδας ηλικιωμένων και των προγραμμάτων ενεργού γήρατος. Με ενίσχυση και γενίκευση της “Βοήθειας στο σπίτι” και της “νοσηλείας κατ’ οίκον”, για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Με οριζόντιες πολιτικές στήριξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πολιτική και δράση του Δημοσίου, σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο, με εκσυγχρονισμό και εξειδικευμένες υπηρεσίες στα ΚΕΠΑ.
9] Προασπίζουμε τα δικαιώματα για όλους. Ενισχύουμε τις δομές και τις υπηρεσίες που απευθύνονται σε ευάλωτες κατηγορίες όπως οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, οι εξαρτημένοι από ουσίες, τα θύματα βίας λόγω φύλου, οι οροθετικοί, οι αποφυλακισμένοι κ.α.
10] Προστατεύουμε την Α’ κατοικία των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.
Και 10+1] Ριζική Αλλαγή του αντι-ασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου. Του Νόμου της ντροπής, που υπονομεύει την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, εξοντώνει επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες.

«Επιδιώκουμε μια ριζική αλλαγή με ένα Δίκαιο, Βιώσιμο Σύστημα που θα σέβεται την ανταποδοτικότητα, θα θέτει μηνιαίο πλαφόν στις εισφορές, θα διασφαλίσει αξιοπρεπείς συντάξεις και διαγενεακή αλληλεγγύη» προσέθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης» είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε:

«Είναι πια σε όλους σαφές ότι:
• Ο κ. Τσίπρας την ώρα που “τάζει” αύξηση του κατώτερου μισθού, υπογράφει την μείωση του αφορολόγητου στα 5.700, που οδηγεί σε απώλεια 650 ευρώ το χρόνο για όλους τους χαμηλόμισθους.
• Ο κ. Τσίπρας την ώρα που “τάζει” (με διαρροές) έκτακτα επιδόματα για τις συντάξεις, υπογράφει την μείωση των συντάξεων ως και 18% από το 2019. Δύο δις τον χρόνο περίπου θα χάσουν ακόμα οι Έλληνες συνταξιούχοι. Και ακόμη καταργεί το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων.
• Ο κ. Τσίπρας την ώρα που “τάζει”, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, προσπαθεί να κρύψει ότι με τον Νόμο 4093/11, αυτό έπρέπε να είχε γίνει εδώ και 2 χρόνια. Ότι ο ίδιος υπέγραψε το “πάγωμά” τους.
• Ο κ. Τσίπρας την ώρα που “τάζει”, αντίμετρα φιλανθρωπίας, αφαιρεί από τα ελληνικά νοικοκυριά 7,5 δις ευρώ με την εξοντωτική φορολογία για τα υπερπλεονάσματα.
• Ο κ. Τσίπρας την ώρα που εξαγγέλλει «στεγαστικό επίδομα», προχωρεί σε πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας και αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα στις λαϊκές περιοχές. Υποκρισία χωρίς όριο.

Και από την άλλη μεριά:
• Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για μια ανάπτυξη που αφορά τους λίγους και ισχυρούς. Θεωρεί τις Κοινωνικές Ανισότητες “φυσικό φαινόμενο” και αφήνει την “αγορά” να ρυθμίσει δήθεν τα κοινωνικά θέματα.
• Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ενώπιων του ΣΕΒ ότι “δεν θα επιτρέψει” την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων με το δικαίωμα για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και την προσφυγή στη διαιτησία. Γυρίζει ολοταχώς στις πιο συντηρητικές αντιλήψεις της παλιάς δεξιάς.
• Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί ανοιχτά τον Κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης – τουλάχιστον ως προς το μέρος της ανταποδοτικής σύνταξης – δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τις προθέσεις του.
• Ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει τη μείωση των δημοσίων δαπανών υποβαθμίζοντας περισσότερο την Δημόσια Υγεία, την Παιδεία, τις Κοινωνικές Υποδομές».

«Εμείς δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Οι προτάσεις μας είναι εφικτές και πραγματοποιήσιμες. Δεν πιστεύουμε ότι με προσωρινά επιδόματα, και λογικές ελεημοσύνης κτίζεται Κοινωνικό Κράτος. Συνδέουμε την αύξηση των πόρων από την ανάπτυξη με την Κοινωνική Πολιτική. Σταθερό και δίκαιο μέρισμα από την επιτυχία των στόχων. Απελευθερώνουμε πόρους με την μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλάζουμε τις προτεραιότητες στην διάθεση των εθνικών και κοινωνικών πόρων» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΦΩΦΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΠΑΤΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΒΑΛΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΗΣ ΤΙ ΕΙΠΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΤΙ ΕΙΠΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .

Τι να πεις κι εσύ κακομοίρα μου !

Σου φυγε όλο το ΠΑΣΟΚ και κατρακύλησε στο ΣΥΡΙΖΑ του 2,5% ! Τι να πεις τώρα ; Και πως να τους ξαναμαζέψεις τους κρατικοδίαιτους τεμπέληδες που τους κακομάθατε τόσα χρόνια τώρα , να απλώνουν την αρίδα τους πάνω στις πλάτες μας , κοιτώντας με μίσος τους ελευθεροεπαγγελματίες !

Μάθετε ορθογραφία, ρε όρνια!

Ε, όρνια...

@ορνια

Η ορθογραφια σε πειραζει σκοπιανο ορνιον.

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ

ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ---ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Q

Ποιοι μιλανε, αυτοι που εστειλαν το μισο ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβερνησαν με την ΝΔ. Αυτοι που μετα τις εκλογες θα ξαναδεχτουν στις ταξεις τους τους παλαιοΠασοκους τους (Τοσκα, Κοτζια, Κουρουμπλη κλπ.) "για να μην χασουν τις καρεκλιτσες και τι θα απογινουν οι αχρηστοι" και που θα ξανακανουν συγκυβερνηση με την ΝΔ, μιας και κανεις αλλος δεν θελει να συγκυβερνησει με τετοια καθηζιματα.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΦΩΦΗ.Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ,Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙ ΤΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,

Πόπη

Γιατί όμως το Πασόκ συνεργάστηκε και συγκυβέρνησε με τους γερμανοτσολιάδες της ΝΔ ; Και γιατί ο Βενιζέλος έβγαλε νύχτα τον νόμο περί μη ευθύνης όσων Πασόκων έκλεψαν ;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΟΠΑΚΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sygkentrosi-larisa-koutsoumpas-05

Μιλώντας στη Λάρισα ζήτησε την ενίσχυση του κόμματος στις εκλογές και τόνισε ότι οι αγρότες πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν - Σημείωσε ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε μαχητικά στο πλευρό της αγροτιάς»

mwralis_main_kentriki

Για «έλλειψη συλλογικότητας» μίλησε ο Πέτρος ΚόκκαληςΟ συνδυασμός του «Πειραιά Νικητή» είναι μεν υπερκομματικός, αλλά όχι απολιτικός και «άφωνος», απάντησε ο δήμαρχος Πειραιά

2
20882999

H υπόθεση brexit έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο του είπε ο ηγέτης των Eργατικών - Να δοθεί παράταση μέχρι τις 22 Μαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit, πρότεινε ο ΑλέξηςΤσίπρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

1