Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά

85edf0952fa587aa

... αλλά στους ασυνεπείς φορείς του Δημοσίου στέλνει μόνο «επιστολές όχλησης» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή 

Για ποιον λόγο ενώ ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές στη ΔΕΗ υφίστανται συνέπειες, οι ασυνεπείς δημόσιοι φορείς μένουν στο απυρόβλητο; Θεωρείται δίκαιο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Οι ασυνεπείς δημόσιοι φορείς με τις οφειλές τους δεν επιβαρύνουν την ήδη εξαιρετικά αρνητική οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ; Αυτά τα ερωτήματα θέτει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης στην ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως στις 27 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε τη 13η έκδοση του Κανονισμού Διακανονισμών Οφειλών από Λογαριασμούς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Πρόκειται για ένα σύστημα διακανονισμού που βασίζεται σε διαφορετικά κριτήρια (βαθμός συνέπειας του πελάτη στο παρελθόν, ύψος οφειλής κλπ) ανά κατηγορία πελάτη. Λόγοι της υιοθέτησης αυτής της απόφασης είναι οι αυξημένες ανείσπρακτες οφειλές, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά αρνητική οικονομική θέση της εταιρείας.

Ιδιαίτερη απορία, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί η διαφορετική αντιμετώπιση της οποίας τυχαίνουν στο πλαίσιο του νέου κανονισμού τα νοικοκυριά και οι φορείς του Δημοσίου όσον αφορά στα «Μέτρα-Συνέπειες για Μη Τήρηση του Κανονισμού». Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των Οικιακών Πελατών, αλλά και των Ευάλωτων Οικιακών Πελατών, τα μέτρα περιλαμβάνουν τα «ένδικα μέσα», τις «εξώδικες επιστολές», αλλά και την «εντολή απενεργοποίησης», δηλαδή τη διακοπή στο ρεύμα τους. Αντιθέτως, στην περίπτωση των Πελατών Δημοσίου Τομέα Μέσης και Χαμηλής Τάσης, το μόνο μέτρο που προβλέπεται είναι οι «επιστολές όχλησης»!

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έκδοση του Κανονισμού προβλεπόταν πως οι αντίστοιχοι πελάτες του Δημοσίου θα εξετάζονταν κατά περίπτωση. Πλέον, όμως, οι φορείς αυτοί του Δημοσίου ουσιαστικά δεν υφίστανται συνέπειες και ο κ. Χατζηδάκης ζητά να μάθει από τον αρμόδιο υπουργό πού οφείλεται αυτή η στάση της ΔΕΗ, τη στιγμή που τα νοικοκυριά, ακόμη και τα ευάλωτα, αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Batman

Καλά κάνει η ΔΕΗ.οποιος δεν πληρώνει να ανάβει κερί. Απλά πράγματα. Κουμουνια είμαστε;

STAVRILI

που το πρόβλημα εσείς φροντίσατε να μην υπάρχουν νοικοκυριά

Αυτόν δεν τον είχαν λιντσάρει;

Ούτε σημάδι δεν έμεινε! Καλά χαζός ήταν από πριν... Δείτε μούρη πάντως και σκεφτείτε τον τι ρόλο θα είχε στην τάξη στο σχολείο. Και είναι πολιτικός τώρα αυτός και αντιπρόεδρος της φαινομενικά επόμενης κυβέρνησης! Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε, κρίμα να μείνουν χωρίς νομιμοποίηση από το λαό (=λιγότερο από 50% συμμετοχή στην κοροϊδία) τέτοια νούμερα της κοινωνίας.

ελληναρα

Μορφωνιε μου εσυ ψηφιζεις

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_kyriakos_main

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν επιλέξει εθνικές εκλογές τον Μάιο και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε τα ίδια ακριβώς που θα κάναμε, αν είχαμε εθνικές εκλογές... Στόχος μας δεν είναι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση, είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

4724186

«Είμαστε σε εκλογικό έτος - Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε αποφάσεις σε μείζονα εθνικά θέματα που να δεσμεύουν τη χώρα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» επισημάνθηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ  - Ενστάσεις για το περιεχόμενο του Ελληνοτουρκικού διαλόγου και για την στάση της Αθήνας έναντι της Αλβανίας

prime_minister

Ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Εξωτερικό – Ο Κατρούγκαλος είπε ότι θα κρατήσουν ένα κομμάτι για τον Νίκο Κοτζιά

8
venis

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως δεν ξαφνιάστηκε καθόλου από τις μετακινήσεις Μωραΐτη-Τόλκα από το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί πως «πολιτικοί τυχοδιώκτες και θεσιθήρες υπήρχαν πάντα, σε όλους τους χώρους και όλες τις ηλικίες» και πως «τέτοιες ευτελείς κινήσεις ενοχλούν την παράταξη και τη συσπειρώνουν».

21