Παυλόπουλος: Το Κοινωνικό Κράτος δοκιμάζεται λόγω της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης

pakis

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στο Ηράκλειο 

«Δυστυχώς, λόγω της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει ο Τόπος και ο Λαός μας, το Κοινωνικό Κράτος δοκιμάζεται, πρωτίστως διότι το Κράτος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ορισμένες υποχρεώσεις που του αναλογούν, ακόμη και κατά το Σύνταγμα».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στο Ηράκλειο χθες  το απόγευμα και συμπλήρωσε: «Αυτό το μεγάλο και επικίνδυνο κενό της κρατικής παρέμβασης έρχεται να καλύψει η δράση ιδιωτικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως το Φιλανθρωπικό Σωματείο Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Υπό τα δεδομένα αυτά, η εδώ παρουσία μου έχει την έννοια της δημόσιας αναγνώρισης της εκ μέρους του Σωματείου σας στήριξης του Κοινωνικού Κράτους σ' έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι κατά τις διατάξεις του άρθρου 21, ιδίως παρ. 1, του Συντάγματος: «Η προστασία της Οικογένειας και της Παιδικής Ηλικίας αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση του Κράτους. Αντιστοίχως, οι διατάξεις αυτές καθιερώνουν συγκεκριμένα Κοινωνικά Δικαιώματα υπέρ της Οικογένειας και των Παιδιών. Αυτή η σαφής κατοχύρωση των υποχρεώσεων του Κράτους υπέρ της Οικογένειας και της Παιδικής Ηλικίας έχει ως στόχο την θωράκιση της κοινωνικής συνοχής, δοθέντος ότι η Οικογένεια είναι ο πυρήνας του κοινωνικού συνόλου».

Υποδεχόμενος ο περιφερειάρχης Κρήτης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού SOS στην Φοινικιά, ανέφερε πως βρίσκεται σε ένα χώρο-κιβωτό αγάπης που θα στεγάσει αγωνίες, θα απαλύνει πληγές και θα δώσει χαρά και όνειρα στα παιδιά, πάνω από όλα θα αφήσει τόπο στο όνειρο. Ένα όνειρο για μικρά παιδιά, αλλά και μια μεγάλη δικαίωση για όλους όσοι οραματίστηκαν, σχεδίασαν και βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτής της μοναδικής κιβωτού. «Η νέα δομή, ελπίζω να σταθεί αφορμή για να συστρατευθεί η κοινωνία μας σε μια νέα δράση, καθαρά εθελοντική και βαθιά ανθρωπιστική, γιατί απαιτεί προσωπική συμμετοχή, προσωπική δέσμευση όσο περισσότερων ανθρώπων γίνεται. Υπάρχουν ανάγκες στην κοινωνία μας, τις οποίες, δυστυχώς, το κράτος μόνο του δεν μπορεί να καλύψει και να υπηρετήσει. Χρειάζεται τη συνδρομή των πολιτών, των ανθρώπων που αγαπούν, των ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν, των ανθρώπων που θυσιάζουν ένα μέρος της ζωής τους, χάριν αυτών των σκοπών των μεγάλων. Και έχουν μετά την ευχαρίστηση να βλέπουν το έργο τους να ολοκληρώνεται και να παραδίδεται στην κοινωνία».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι η προστασία και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τα παιδιά, κρίνει τις αξίες και την ποιότητα μιας κοινωνίας, το πολιτικό και πολιτιστικό της επίπεδο. «Το διάστημα των χρόνων αυτών, με την πολυμέτωπη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τα κοινωνικά προβλήματα έχουν καθοριστικές επιπτώσεις και στις παιδικές ηλικίες. Φτώχεια, ανεργία, καθημερινό άγχος, αγώνας επιβίωσης για χιλιάδες οικογένειες, δημιουργούν δυσμενές περιβάλλον αντιστοίχως και στα παιδιά. Το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS αποτελεί πια σταθερό θεμέλιο των κοινωνικών δομών της χώρας μας με καθοριστική συμβολή στην διαμόρφωση του μέλλοντος για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς προσφέρει: αγάπη, σεβασμό, προστασία, επαρκή εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη. Τα εγκαίνια του πρώτου Παιδικού Χωριού SOS στην Κρήτη, είναι η αφετηρία μιας ακόμη ουσιαστικής διαδρομής, αυτή την φορά στο νησί μας».

Ο κ. Παυλόπουλος πριν αναχωρήσει, ξεναγήθηκε στους χώρους του Παιδικού Χωριού συνομίλησε και χαιρέτησε τα μικρά παιδιά τα οποία όπως τους είπε του θυμίζουν ηλικιακά τα εγγονάκια του.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Απλός πολίτης

Ιούνιος 2018. Στις εξελιγμένες χώρες μιλάνε για έννοιες όπως ευημερία, προστασία, χαρά. Στην Ελλάδα μιλάμε για εδαφική ακεραιότητα, προδοσία, βία, πόλεμο, εμφύλιο, διαμελισμό, φάγωμα εκ των έσω και τα συναφή... Πρώτο Θέμα, αν δεν φέρετε νομική ευθύνη για τα λεγόμενα των σχολιαστών αφήστε το βήμα ελεύθερο.

Εχετε καταφερει...

με τις εγκληματικες πολιτικες σας, να κανετε δυστυχισμενη την ελληνικη κοινωνια. Αφου δεν μπορειτε να απεμπλακειτε απο τους εκβιαστες τοκογλυφους και να ασκητε δικη σας πολιτικη ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Αυτο ειναι το εντιμο και αυτο πρεπει να κανετε. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ.

Αρκετά

πλερώσαμε, ο τσάμπας πέθανε. Πάκη και συνέταιροι ψυριζαίοι βρείτε αλλά κορόιδα να κλέβετε για να συντηρείτε το βρομοκράτος σας. Εμείς την κάναμε στην Εσπερία και γλυτώσαμε και πολύ γουστάρουμε να σας βλέπουμε να γλύφετε και να παρακαλάτε εκεί που φτύνατε...

Νεοφιλελεύθερος Μινωταυρος

Πεσε κάτω στα τεσσερα και έλα γλυκά γλυκά να παρακαλέσεις τις αγορές να σου κάνουν την χάρη να σε δανείσουν φαιδρό ανθρωπάκι...

stateofmonkeys

Το Κοινωνικό Κράτος δοκιμάζεται επειδή δεν συμφέρει πλέον να δουλεύεις, είναι αυτοματισμός α' δημοτικού. Αυτή είναι η κύρια συνεισφορά των ταξικών ιλουμινάτι οικονομικών τζιχαντιστών του συριζα στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ως ανεύθυνος λαικιστής χτίζεις μια οικονομία όπου το κίνητρο και η παραγωγικότητα αφανίζονται σκόπιμα προς όφελος μιας ανήθικης ολιγαρχίας κακόμοιρων επιδοματούχων-ψηφοφόρων και μιας οικτρής μειοψηφίας εύπορων αριστερών του κόμματος. Με τέτοιους επικίνδυνους ψυχαναγκαστικούς τυχοδιώκτες και απατεώνες, στερείται προφανώς νοήματος οποιαδήποτε σοβαρή πολιτική συζήτηση. Η συζήτηση θα πρέπει να στρέφεται απ' ευθείας σε άλλα επίπεδα, όπως νομικά, ηθικά, ψυχοπαθολογικά κ.τ.λ.

Μαρία

Πάκη, θυμήσου σε ποιο κόμμα ήσουν όταν μας προέκυψε η κρίση !!!!!!!!!!!!!

Xenos

Λόγω της διεθνούς και όχι της διεθνής. Μάθετε επιτέλους σωστά ελληνικά.

Συριζακιας

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΕΙ 2500 ΠΘΝΟΝΤΑΣ ΦΡΑΠΕ;ΞΕΥΤΙΛΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4486317

Για... προσκόμματα στην υλοποίησή της συμφωνίας, όσον αφορά τα βιβλία ιστορίας και τα αγάλματα στα Σκόπια κάνει λόγο αυστριακός καθηγητής που μιλά στη γερμανική υπηρεσία - «Εάν κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της διαδικασίας» σημειώνει

1
koumoundourou__1_

«Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη - Οι βουλευτές και τα στελέχη του, ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται » αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου 

14
690_ace9d0

«Είμαι αντίθετος με την κυβέρνηση, δεν την βοηθώ -Εάν κατατεθεί από τη ΝΔ πρόταση δυσπιστίας θα την στηρίξω» είπε χαρακτηριστικά - Ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι θα πάει αυτόνομα στις εκλογές και στις ευρωεκλογές»

22
mitsotakis_simfwnia_arthro2

Ως ένα βήμα πιο κοντά στην κατάθεση πρότασης μομφής ερμηνεύεται η δήλωση Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη - «Αδιανόητο να γίνει η συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το οριστικό και αναθεωρημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

79