Θεοδωράκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Η χώρα πάει χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια μετά τον Αύγουστο

Θεοδωράκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Η χώρα πάει χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια μετά τον Αύγουστο

Η όποια συμφωνία για το Σκοπιανό θα πρέπει να έρθει με εγγύηση της ΕΕ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού

stavros-new-inter
Για συμφωνία στο Σκοπιανό που «θα πρέπει να έρθει με εγγύηση της ΕΕ που δεν μπορεί να αλλάξει» έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6
ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως είπε αν η πρόταση που έρθει είναι «σύνθετη ονομασία erga omnes και με συνταγματική αναθεώρηση» τότε «πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν επενδύω στην αναστάτωση και την αναβολή.

Κάλεσε, μάλιστα, όσους αντιδρούν να απαντήσουν «πρώτον αν κάποια άλλη στιγμή θα έχουμε μια πολιτική ηγεσία στα Σκόπια που να θέλει να λύσει το πρόβλημα και δεύτερον ποιος θα καλύψει το κενό μέχρι να βρεθεί η επόμενη ευκαιρία; Η Τουρκία».

Στη λογική αυτή αναρωτήθηκε «αν η ΕΕ κάνει το άνοιγμα στα δυτικά Βαλκάνια, σε Αλβανία και πΓΔΜ, θα πούμε εμείς δεν θέλουμε;».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού η εισήγηση για το θέμα στο Κίνημα Αλλαγή είναι ότι «πρέπει να συμβάλουμε σε μια λύση και να μην είμαστε αντιδραστικοί. Δεν νομίζω ότι στα εθνικά θέματα θα πρυτανεύσει μια μικροκομματική λογική αλλά το εθνικό συμφέρον».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών είπε ότι «οι εκλογές είναι το μισό βήμα. Η πολιτική αλλαγή προϋποθέτει ότι υπάρχει μια κατεύθυνση της κοινωνίας προς νέους στόχους. Δεν έχουμε κάνει αυτό το διάλογο ενώ πλησιάζει ο μαρτυρικός Αύγουστος».

«Η χώρα πάει χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια μετά τον Αύγουστο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση. Μιλάμε για αντιμετώπιση συγκεκριμένων θέματων που εκκρεμούν στην κοινωνία».

Επανερχόμενος στο θέμα των εκλογών είπε ότι «δεν έχει έδαφος και πρακτικά στο ημερολόγιο οι εκλογές» επαναλάμβοντας ότι «η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για το Σεπτέμβριο,τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «ακόμα και όταν είχαμε κακούς πρωθυπουργούς, είχαμε το μαξιλάρι της Ευρώπης. Από το Σεπτέμβριο ποιος θα σε δανείσει όταν υπάρξουν πέντε λάθος αποφάσεις και το ταμείο θα αδειάσει; Θα σε δανείσουν οι αδυσώπητες αγορές». «Δεν έχουμε κανένα σχέδιο για τη χώρα. Αν η χώρα επιστρέψει στα δανεικά δεν έχουμε μέλλον» συμπλήρωσε.

Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί στα φαινόμενα διαφορετικών θέσεων στο Κίνημα Αλλαγής ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «δεν υποφέρουμε από ανομοιογένεια. Δεν είναι το ζήτημα η του τάφου σιγή στο πολιτικό σύστημα. Οι διαφορετικές απόψεις είναι πλούτος. Δεν πιστεύω στις παλαιές λειτουργίες των κομμάτων. Κάνουμε μια σύνθεση δυνάμεων και καθημερινά προσπαθούμε να έχουμε μια πρόταση έντιμη καθαρή και όχι εξυπνάδες προς τον λαό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης