Διαλέξεις σε κινεζικά πανεπιστήμια δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Διαλέξεις σε κινεζικά πανεπιστήμια δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Μιλάει στους φοιτητές για την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές αξίες

papandreou
Διαλέξεις σε κινεζικά πανεπιστήμια δίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου μιλάει για την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές αξίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
papandreou
papand2

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Χιλιάδες Κινέζοι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα και την ιστορία της, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού οράματος, την ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανισότητας και φτώχειας, το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας, τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των λίγων, την κλιματική αλλαγή και την προώθηση της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών σε μια σειρά από διαλέξεις του Γιώργου A. Παπανδρέου, Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε Πανεπιστήμια της Κίνας, από τις 23 μέχρι τις 30 Μαΐου.

Η ανάγκη κοινών δράσεων στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Δρόμου του Μεταξιού, είναι ένα ακόμη σημαντικό σημείο των παρεμβάσεων του Γιώργου Α. Παπανδρέου και αντικείμενο συζήτησης με μέλη της κινεζικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε και έχει προγραμματισμένες ομιλίες στο Κεντρικό Ινστιτούτο Σοσιαλισμού, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γιαντσίνγκ και την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πεκίνου, το Πολυτεχνείο της Σαγκάης, το Κολλέγιο Γκούνγκσα της Χαρμπίν, την Σχολή Πολιτικών Μηχανικών της Βουχάν και το Πανεπιστήμιο Γιουνάν της πόλης Κουνμίνγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης