ΣΥΡΙΖΑ: Η ιστορία δεν ξεκινά από τη γέννηση του Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η ιστορία δεν ξεκινά από τη γέννηση του Μητσοτάκη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ μετά και τις σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη για το 1963 και τη δολοφονία Λαμπράκη

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη. Πρόκειται για τη συνέχεια της πολιτικής αντιπαράθεσης που προέκυψε από τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η σημερινή δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ανόητη και αστεία, αλλά εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας αδικαιολόγητη για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, ούτε για μια ακόμα γκάφα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του.

Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται, ούτε ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Οι δηλώσεις Σπυράκη

Στις επίμαχες δηλώσεις της η εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενη στην κριτική που άσκησε το Μέγαρο Μαξίμου στην συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, ανέφερε:

Κλείσιμο
«Είδα τη χθεσινή ανακοίνωση και πραγματικά λυπήθηκα. Λυπήθηκα γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει διαχωριστικές γραμμές που η ίδια η κοινωνία έχει ξεπεράσει.

Στο ’63 αναφέρομαι. Ξέρετε ο κύριος Μητσοτάκης γεννήθηκε το ’68. Και είναι ενδιαφέρον να μιλάμε με βάση τα ιστορικά γεγονότα που έχουν αποτιμηθεί κι έχουν αποδοθεί ευθύνες, αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία να δούμε ποια είναι νέα πορεία της πατρίδας το 2020».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης