Νέος γύρος διαβουλεύσεων Κοτζιά - Ντιμιτρόφ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Νέος γύρος διαβουλεύσεων Κοτζιά - Ντιμιτρόφ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

720_180226_fdede8ab7a-b23f579ab9d6c828
Στη Βελγική πρωτεύουσα θα συνεχιστούν αύριο Δευτέρα, οι συνομιλίες του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η συνάντηση των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα 28 Μαΐου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Ιράν, στο νέο πλαίσιο σχέσεων της Ε.Ε. με τις χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (ΑΚΕ) μετά το 2020, καθώς και στην κατάσταση που επικρατεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Θα διεξαχθεί, επίσης, συζήτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ενώ, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας, θα συζητηθεί το θέμα των εξελίξεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Τέλος, στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Nikola Dimitrov.

Συνάντηση με τον Στάινμάγερ

Κλείσιμο
Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταίνμαγερ.

Την Τρίτη, 29 Μαΐου, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας. Οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στην εφαρμογή του Ελληνο-Γερμανικού Διμερούς Σχεδίου Δράσης (Action Plan) που υπεγράφη το 2016, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εντός Ιουνίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του Σερκέι Λαβρόφ, θα επισκεφθεί τη Μόσχα, ενώ λίγες ημέρες μετά θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης