Σκουρλέτης: Η κυβέρνησή μας έκοψε το φαγοπότι, τις μίζες και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι

skourletis

Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως αυτή η κυβέρνηση «αντιμετώπισε πολλά από τα προβλήματα των δήμων και της αυτοδιοίκησης με αντικειμενικό τρόπο», τονίζοντας πως «οι δημόσιοι πόροι ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και πως πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο»

Για τις πολιτικές εξελίξεις, τις επιλογές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών στον τομέα της αυτοδιοίκησης, αλλά και για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης το βράδυ της Πέμπτης σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη Λάρισα.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως αυτή η κυβέρνηση «αντιμετώπισε πολλά από τα προβλήματα των δήμων και της αυτοδιοίκησης με αντικειμενικό τρόπο», τονίζοντας πως «οι δημόσιοι πόροι ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και πως πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο».

«Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα μπορεί να μη έχουν βελτιωθεί στη δημόσια διοίκηση παρά τα βήματα που γίνανε, αλλά αυτό που κόπηκε από την κυβέρνησή μας είναι το φαγοπότι, οι μίζες και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»» είπε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: «Από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να εξιστορήσω μεγάλες ιστορίες τόσο από αυτό το Υπουργείο όσο και από το Υπουργείο Eνέργειας, τότε δηλαδή που έρχονταν οι επιχειρηματίες και μας λέγανε πως δεν είμαστε σαν τους άλλους».

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στις πολιτικές που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι από την μεριά του Υπουργείου έγιναν στοχευμένες χρηματοδοτήσεις σε πολύ βασικούς τομείς που αφορούν τις υποδομές μικρής κλίμακας, για να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες με όχημα την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίσης τόνισε πως οι αλλαγές που συντελούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση «θα μειώσουν το χάσμα ανάμεσα στο κέντρο και τη περιφέρεια«, για να συμπληρώσει πως «αυτή την αντίληψη η κυβέρνηση επιχειρεί να την ενσωματώσει στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μέσα από ένα μοντέλο κατηγοριοποίησης των δήμων».

«Οι πόροι δεν μπορεί να κατευθύνονται μόνο από το πληθυσμιακό κριτήριο, αλλά πρέπει να μπουν άλλα ποιοτικά στοιχεία, όπως αν ένας δήμος είναι ηπειρωτικός, αγροτικός, νησιωτικός, αν έχει υψηλή ανεργία, αν έχει μεγάλο αγροτικό δίκτυο, δάση κτλ. Όλες αυτές είναι παράμετροι που για πρώτη φορά μπαίνουν στην λογική του νομοσχεδίου που οδηγούν σε μια νέα μοντελοποίηση και σε ένα νέο τρόπο κατανομής και ενίσχυσης των ΟΤΑ» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως το επόμενο διάστημα είναι επιβεβλημένο να συζητηθεί και το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης «στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου, των αρμοδιοτήτων των πόρων της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο μια αποκεντρωμένης πολιτείας».

Αναφερόμενος στην ζήτημα της απλής αναλογικής ο υπουργός Εσωτερικών είπε «ότι η δημοκρατία πρέπει να διαπερνάει την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάθε θεσμού», ενώ χαρακτήρισε διαστρεβλωτικό και παραμορφωτικό το υπάρχον εκλογικό σύστημα.

Όπως σημείωσε «η μονοπαραταξιακή λογική είναι ξεπερασμένη στην Τ.Α» και υπερασπίστηκε την επιλογή για την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ο ίδιος μίλησε για δημιουργία κουλτούρας συνεργασίας στην αυτοδιοίκηση, για την ανάγκη σύνθεσης απόψεων, ενώ χαρακτήρισε «μη εποικοδομητική» την στάση της ηγεσίας της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, λέγοντας πως «εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη πορεία της οικονομίας της χώρας υποστηρίζοντας πως με βάση τα στοιχεία το πρώτο τρίμηνο του έτους υπάρχει αύξηση 13% στις εξαγωγές. Ο ίδιος τόνισε ότι «η εξωστρέφεια είναι ένα νέο χαρακτηριστικό στοιχείο της οικονομίας» και υποστήριξε την ανάγκη η πολιτεία «να ανοίξει δρόμους σε αυτές τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η αντίληψη της κυβέρνησης σχετικά με το οικονομικό μοντέλο της χώρας, είναι να υπάρξει «μια οικονομία βιώσιμη και κοινωνικά και οικολογικά», ενώ κατηγόρησε τις απόψεις περί ειδικών οικονομικών ζωνών, αλλά και τα φαινόμενα - όπως είπε - «ασυδοσίας της επιχειρηματικής δράσης».

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΕΠ ΙΕΙΠΕ Ο ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ?.Η ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ....ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΣΤΗΝ Τ.Α ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕΣ ΑΥΤΟ?ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΨΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ.ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΓΙΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

Λογικό είναι.Τώρα τις κάνετε πάνω από το τραπέζι.

TAΔΕ ΕΦΗ Ο ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ !!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ . ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΩΦ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΟΛΟΤΩΦ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ !

ΝΙΚΟΣ

Επίσης έκοψε συντάξεις, αφορολόγητο, τους μικρομεσαίους στα τέσσερα, και εξαφάνισε τα εισοδήματα.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΟΒΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΔΕΝ ΧΩΡΤΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ? ΟΧΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.

Συνταξιουχος

Ηρθε η ωρα να ξεκουμπιζεστε Σκουρλετη. Δεν παει αλλο. Μπολσεβικε.

Κλαιω

οχι αλλο καρβουνο [πατερουληδες]!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οι θαυμαστες των πιο ανελευθερων και καθυστερημενων καθεστωτων, των κομουνιστικων, οπως ειναι οι συριζανεληδες και ο Τσιπρας, δεν μπορει παρα να ειναι και οι ιδιοι κ α θ υ σ τ ε ρ η μ ε ν ο ι ! Εμεις ομως ολοι οι αλλοι, που θελουμε να ζησουμε τα αγαθα και τις ανεσεις της εποχης μας,τι φταιμε, εαν αυτοι ειτε επειδη ηταν χοντροκεφαλοι, ειτε επειδη δε διαβαζαν,οταν επρεπε, παραμενουν κολλημενοι σε κομουνιστικα προτυπα του περασμενου αιωνα;

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οι θαυμαστες των πιο ανελευθερων και καθυστερημενων καθεστωτων, των κομουνιστικων, οπως ειναι οι συριζανεληδες και ο Τσιπρας, δεν μπορει παρα να ειναι και οι ιδιοι κ α θ υ σ τ ε ρ η μ ε ν ο ι ! Εμεις ομως ολοι οι αλλοι, που θελουμε να ζησουμε τα αγαθα και τις ανεσεις της εποχης μας,τι φταιμε, εαν αυτοι ειτε επειδη ηταν χοντροκεφαλοι, ειτε επειδη δε διαβαζαν,οταν επρεπε, παραμενουν κολλημενοι σε κομουνιστικα προτυπα του περασμενου αιωνα;

ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΡΙΜΙΖΗΣ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ Ο ΔΙΑΣΤΗΜΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ?ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΕΔΩΣΕ 500ΜΥΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΑΠΑΚΙΑ? ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΠΟ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ 45 ,ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ioannis

Ποιοι θα  στελεχώσουν τις  υπόλοιπες θέσεις  - Μητσοτάκης: Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές της αξιοκρατίας και της αμεροληψίας για την ανεξαρτησία της Επιτροπής - Κυβερνητικές πηγές: Τα βιογραφικά διαψεύδουν όσους έσπευσαν να αποδώσουν προθέσεις χειραγώγησης

61
mitsotakis243

Περαιτέρω μείωση του συντελεστή στο 20% από τα εισοδήματα του 2020 - Τη ρύθμιση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα  - Προσκλητήριο για επενδύσεις σήμερα στο Παρίσι - Το απόγευμα το τετ α τετ με τον Μακρόν

74
4854510

Όπλο στη φαρέτρα του πρωθυπουργού και η απόφαση του ΚΑΣ που ανοίγει το δρόμο για να ξεμπλοκάρει η μεγάλη επένδυση - Ανάπτυξη και ελληνοτουρκικά στην ατζέντα της συνάντησης με τον Εμανουέλ Μακρόν

13