Non paper Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης θέλει νέο μνημόνιο

Non paper Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης θέλει νέο μνημόνιο

Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο αρχηγός της ΝΔ πήρε αποστάσεις από τον Σαμαρά για την προληπτική γραμμή στήριξης αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα

unnamed-5
Προσπάθεια να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία  καταλογίζει το Μαξίμου στον  Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Με non paper, το Μαξίμου υποστηρίζει ότι το «καταστροφολογικό αφήγημα» του προέδρου της ΝΔ έχει καταρρεύσει και  προσθέτει ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. «Άρα τί θέλει; Νέο Μνημόνιο;»,. 



“Ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης. Αλλά δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων. Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;”, αναφέρεται ειδικότερα, στο non paper. 

Το Μαξίμου προσθέτει  ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, επιβεβαιώνοντας ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ.,Μητσοτάκης  δεν απάντησε εάν επιμένει στην αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019 αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, καθώς και εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη Δημόσια Υγεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης