Δένδιας στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο Ρουβίκωνας και κάθε τρομοκρατική οργάνωση κάνει αυτό που της επιτρέπεται

Δένδιας στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο Ρουβίκωνας και κάθε τρομοκρατική οργάνωση κάνει αυτό που της επιτρέπεται

Ο κ.Δένδιας επισημαίνει  ξεφύγει το πράγμα στο επίπεδο της έννομης τάξης - Κατηγορεί την κυβέρνηση για όξυνση κλίματος - Τι ανέφερε για το αναπτυξιακό πρόγραμμα

4379746_2
Στις απειλές του «Ρουβίκωνα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη,  στην στρατολόγηση μελών μέσω των social media, αλλά και στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος στη Βουλή αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη. 

Ειδικότερα, για τις απειλές στον κ.Μητσοτάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ανέφερε: «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Εδώ το κράτος έχει παραλύσει. Ο καθένας, κάθε τρομοκρατική και παρατρομοκρατική οργάνωση, κάνει αυτό που το κράτος, η δημοκρατία, της επιτρέπει να κάνει. Εάν η δημοκρατία παραιτηθεί – το έχουμε δει και στο παρελθόν στην Ελλάδα – θα επικρατήσουν τα άκρα, είτε τα δεξιά είτε τα αριστερά. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα άκρα, να αποκλείσουμε τη χρήση βίας στο δημόσιο χώρο, να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και το πολίτευμα, χωρίς να υβρίζουμε.

Σχετικά με τη στρατολόγηση μελών από τον «Ρουβίκωνα» μέσω… ανακοίνωσης, τόνισε ότι είναι μια «ωραία» μέθοδος πρόκλησης απέναντι στο Κράτος Δικαίου.

«Ο καθένας βρίσκει και τα κάνει και έχει ξεφύγει το πράγμα στο επίπεδο της έννομης τάξης, καθώς δεν υπάρχει καμία βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης να προστατευτεί η τιμή και η περιουσία των πολιτών και η ύπαρξη των θεσμών. Το κράτος αδιαφορεί. Όταν συμβαίνει αυτό, όταν παραιτείται, όχι από το δικαίωμά του αλλά από την υποχρέωσή του να προστατεύσει το θεσμικό πλαίσιο, τότε αυτοί που το αμφισβητούν καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, όσο το Κράτος τους αφήνει. Λογικό είναι. Κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο από αυτούς, με το Κράτος πρέπει να τα έχουμε, με την κυβέρνηση, που έχει τη συνταγματική υποχρέωση προστασίας των θεσμών», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Δε νομίζω ότι η κυβέρνηση το κάνει σκόπιμα, νομίζω ότι δεν το αξιολογεί καν, δεν μπαίνει στη λογική αυτή. Ακόμη βέβαια και το να το κάνει σκόπιμα, παρότι ακόμη και αυτό είναι απαράδεκτο, θα σήμαινε μια σοβαρότητα. Εγώ νομίζω ότι απλώς αυτή η κυβέρνηση πια στερείται σοβαρότητας, τελείως. Έχει παραιτηθεί από τη σοβαρότητα που απαιτείται για να κυβερνά κανείς και απλώς επιτρέπει στους πάντες να κάνουν τα πάντα με την ελπίδα της πολιτικής της επιβίωσης», πρόσθεσε.

Για το αναπτυξιακό πρόγραμμα

Κλείσιμο
«Σήμερα στη Βουλή περιμένουμε επιτέλους τα αποκαλυπτήρια αυτού του αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα αφού το συζήτησε με τους ξένους, αφού το συζήτησε με το Υπουργικό Συμβούλιο και σήμερα θα καταλήξει εκεί που έπρεπε να είχε ξεκινήσει, στη Βουλή. Αυτά τα πράγματα δείχνουν μια περίεργη έλλειψη θεσμικής αντίληψης για τη Δημοκρατία. Μας έχει συνηθίσει βέβαια σε αυτά η κυβέρνηση», είπε ο κ.Δένδιας.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση επιδιώκει όξυνση του κλίματος. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα το τελευταίο, με την κατηγορία απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για τα απαράδεκτα επεισόδια κατά του Δημάρχου Μπουτάρη. Η Νέα Δημοκρατία μια απάντηση έχει: Να μην πέσει στην παγίδα. Δεν συμφέρει ούτε τη Νέα Δημοκρατία ούτε την κοινωνία. Εμείς έχουμε απόλυτο δίκιο, θέλουμε να ακουστεί το επιχείρημα και όχι οι κραυγές. Δεν θέλουμε να γυρίσει η συζήτηση ούτε στον Άρη Βελουχιώτη, ούτε στο... 1821. Θέλουμε να συζητήσουμε για το αύριο της χώρας. Εάν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να κραυγάζουν, ας το κάνουν μόνοι τους».

«Θα μας πουν «ακροδεξιούς», ότι έχουμε όλοι offshore, όπως μας έλεγαν «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες». Οι ύβρεις τους δεν μας αγγίζουν, όπως δεν αγγίζουν και την ελληνική κοινωνία. Με δυσκολία μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούμε να πούμε μετά το ό,τι έχουμε ακούσει, όμως δεν πρέπει να υποκύψουμε στον πειρασμό. Είναι κατανοητό όταν σε βρίζουν επί χρόνια να επιστρέψεις την ύβρη, όμως αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να απαντήσουμε ήρεμα και θεσμικά, με επιχειρήματα. Εμείς για να κυβερνήσουμε θέλουμε την αυτοδυναμία, θέλουμε τη συντριπτική μας υπεροχή στις εκλογές, δε θέλουμε μια οριακή νίκη, που δε φτάνει σε εμάς, ούτε στη χώρα», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης