Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας αρνείται να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας αρνείται να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μετά την πρόσφατη αποστολή στον Λίβανο - Ζητήθηκε εγγράφως η μεταφορά τραυματιών και η μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων

laf22-main
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η Λαϊκή Ενότητα και η Διεθνής Επιτροπή Ειρήνευσης στη Συρία με κεντρικό θέμα τα συμπεράσματα από την πρόσφατη αποστολή της ΛΑΕ στον Λίβανο.

Στην αποστολή συμμετείχε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και μέλη της ΛΑΕ, όπου μεταξύ άλλων είχαν συναντήσεις με πρόσωπα που μετέχουν ενεργά στις διαδικασίες παύσης του καταστροφικού πολέμου στη Συρία.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ στην ομιλία του η αποστολή έπειτα από το συγκεκριμένο ταξίδι έλαβε δυο σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε σαφές πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη διαμόρφωσης «ενός μεγάλου μετώπου ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, ενάντια στον Σιωνισμό και στους συμμάχους τους, ένα μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφής επεκτατισμό που θα ξεκινάει από τα Βαλκάνια, θα περνάει από την Ανατολική Μεσόγειο και θα αγκαλιάζει όλη την Μέση Ανατολή με στόχο την συντριψη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και οι επιθετικές κινήσεις του στην περιοχή αλλά και του Σιωνισμού του Ισραήλ».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ η παραπάνω πρωτοβουλία βρήκε θερμή ανταπόκριση από το ΚΚ Λιβάνου αλλά και τη Χεζμπολάχ ανεξάρτητα από τις ιδεολογικες διάφορες, όπως τόνισε, που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ τους.

laf22-1


Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ακόμη πως τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν πρωτοβουλία και για μία μεγάλη ανθρωπιστική κίνηση.

Κλείσιμο
«Γίναμε δέκτες από τις Παλαιστινιακές οργανώσεις και ιδιαίτερα από την Χαμάς, με την οποία είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση και η οποία παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο αντίστασης στη Γάζα, της ανάγκης να αναλάβουμε μία πρωτοβουλία προς την ελληνική κυβέρνηση ανθρωπιστικού χαρακτήρα η οποία θα σώσει ζωές βαριά τραυματισμένων από ισραηλινές σφαίρες στη Γάζα».

Η αποστολή των έξι συνυπέγραψε ένα κειμενο το οποίο απέστειλαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά αλλά και στο υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, μέσω του οποίου τους κάλεσαν να στείλουν αεροπλάνο στο αεροδρόμιο «Ελ Αρίς» της Αιγύπτου προκειμένου να παραλάβει βαριά τραυματίες προκειμένου να διακομιστούν στα ελληνικά νοσοκομεία. Παράλληλα θα μετέφερε τρόφιμα και τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

«Δυστυχώς μιλήσαμε σε ώτα μη ακουόντων. Μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση παρά το γεγονός ότι η επιστολή εστάλη στο γραφείο τους και έγινε και προσπαθεί επικοινωνίας μαζί τους. Είναι ντροπή που οι υπάλληλοι των Αθηνών δεν μπορούν να κάνουν έστω και μία ανθρωπιστική κίνηση. Πρόκειται για εγκληματική στάση. Διότι εγκληματίες δεν είναι μόνο αυτοί που δολοφονούν αλλά και αυτοί που έχουν την δυνατότητα να σώσουν ζωές και δεν τον κάνουν», κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης