Επεισόδιο Μπουτάρη: Σίριαλ πολιτικής εκμετάλλευσης έστησε η κυβέρνηση

Επεισόδιο Μπουτάρη: Σίριαλ πολιτικής εκμετάλλευσης έστησε η κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την επίθεση με τη ΝΔ – «Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του» απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση

epithessi-boutaris
Ξεχνώντας την επιθετική ρητορική ΣΥΡΙΖΑ και την ανοχή της κυβέρνησης σε φαινόμενα βίας όπως ο Ρουβίκωνας, παρότι η αντιπολίτευση απέφυγε τις συνδέσεις, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να βάψει μπλε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

«Το δρόμο στη βία ανοίγει ένα ακραίο τμήμα της ΝΔ» δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός. «Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της» προσέθεσε, κάνοντας αναφορά και στην περίπτωση του δημάρχου Άργους.

Άμεση ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι».

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου» απάντησε με τη σειρά της η κυβέρνηση, θεωρώντας προφανώς... μαρσάρισμα και όχι κήρυγμα μίσους το «θα τους τελειώσουμε», το γερμανοτσολιάδες κοκ.

Στην αντιπαράθεση μπήκε και το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Κλείσιμο
«Ο κ. Τσίπρας μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη και τίθεται το ερώτημα αν ο πρωθυπουργός «ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη ΝΔ στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα»; «Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φθάνει πια με την υποκρισία».


Μπουτάρης: Μου επιτέθηκαν οργανωμένοι φασίστες

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι το απόστημα του συντηρητικού κατεστημένου στην πόλη θα σπάσει και κάλεσε όσους διαφωνούν μαζί του να τον μαυρίσουν στις εκλογές και όχι στο... ξύλο. «Σε ό,τι με αφορά προσωπικά. Είμαι 75 χρονών. Θα γίνω 100. Το ξέρω σίγουρα. Μου το 'χει πει ο Θεός. Και όχι μόνο θα γίνω 100, αλλά θα είμαι και δήμαρχος» έδωσε το στίγμα του.

Στη συνεδρίαση προβλήθηκε βίντεο με την επίθεση ενώ τo «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αύριο η δίκη των συλληφθέντων

Την Τετάρτη θα παρουσιαστούν εκ νέου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, μετά από αίτημα αναβολής που κατέθεσε η υπεράσπισή τους και έγινε δεκτό. Μέχρι τότε, το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της κράτησής τους.

Οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, ενώ ακόμη ένας 17χρονος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος για να οδηγηθεί σε δικαστήριο ανηλίκων, για το οποίο ορίστηκε δικάσιμος.

Η δικηγόρος ενός εκ των 20χρονων συλληφθέντων είπε ότι ο πελάτης της έχει μετανιώσει για τις πράξεις του. «Ήταν ένα τυχαίο γεγονός», είπε. Νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι ο νεαρός «δεν είναι οργανωμένος σε κανέναν χώρο πολιτικό ή άλλου είδους και ότι είχε κατέβει στην εκδήλωση ως Πόντιος».

η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει έξι ακόμα άτομα που ήταν αναμεμειγμένα στα επεισόδια πέραν των τεσσάρων συλληφθέντων.


Έσπασαν το αυτοκίνητο  του Μπουτάρη
Thestival.gr Επίθεση από Ποντίους στον Γ. Μπουτάρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης