Κίνημα Αλλαγής για ΠΓΔΜ: Μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα αντέξει στον χρόνο

Κίνημα Αλλαγής για ΠΓΔΜ: Μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα αντέξει στον χρόνο

«Nα περιλμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes), την αλλαγή του συντάγματος, μια συμφωνία με όλες τις δεσμευτικές ρυθμίσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του

01kinima-allagis
«Η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστά ιδιαίτερα σημαντική κάθε προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής για τις συνομιλίες Τσίπρα - Ζάεφ στη Σόφια. Διευκρινίζει επίσης ότι ο στόχος της ελληνικής πλευρας πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα αντέξει στον χρόνο και θα περιλμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes), την αλλαγή του συντάγματος, μια συμφωνία με όλες τις δεσμευτικές ρυθμίσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει:

«Η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστά ιδιαίτερα σημαντική κάθε προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Μία προοπτική που ξεκίνησε με Ελληνική πρωτοβουλία το 2003 με την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας.

Η προώθηση της Ευρωπαϊκής προοπτικής της ΠΓΔΜ προϋποθέτει την τήρηση της αρχής της καλής γειτονίας και την εξεύρεση λύσης.

Στόχος , όπως άλλωστε μας έχει ενημερώσει και η Κυβέρνηση, για την επίλυση του θέματος, είναι μία ολοκληρωμένη συμφωνία που περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes),την αλλαγή του συντάγματος, μια συμφωνία με όλες τις δεσμευτικές ρυθμίσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας.
Μια συμφωνία που θα αντέξει στο χρόνο και δεν θα επηρεάζεται από πολιτικές ανακατατάξεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης