Μαζική άρνηση υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Μαζική άρνηση υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Σύμφωνα με δελτίο που κατέθεσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, από τις 614 ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από την αρχή του έτους έως και τις 10/5/2018 έχουν απαντηθεί μόλις οι 196

BOYLH
Συστηματική είναι πλέον η τακτική των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αποφεύγουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που αποτελεί ένα από τα βασικά τους κοινοβουλευτικά καθήκοντα καθώς από την αρχή του έτους έχει απαντηθεί μόλις το 30% των ερωτήσεων που έχουν καταθέσει βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σύμφωνα με δελτίο που κατέθεσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, από τις 614 ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από την αρχή του έτους έως και τις 10/5/2018 έχουν απαντηθεί μόλις οι 196.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο κατατέθηκαν 91 επίκαιρες ερωτήσεις και απαντήθηκαν οι 30, τον Φεβρουάριο απαντήθηκαν οι 49 από σύνολο 154, τον Μάρτιο κατατέθηκαν 186 και απαντήθηκαν 63, τον επόμενο μήνα υπήρξαν 118 ερωτήσεις και οι υπουργοί ανταποκρίθηκαν σε 40 ενώ εως τις 10 Μαΐου κατατέθηκαν 65 επίκαιρες ερωτήσεις και μέχρι στιγμής έχουν απαντηθεί οι 14.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε ότι «κατανοώ τους υπουργούς που δεν έρχονται όχι γιατί δεν σέβονται αλλά γιατί δεν έχουν τι να πουν για την αδράνειά τους και την αναποτελεσματικότητά τους».

Το θέμα πάντως έχει τεθεί αρκετές φορές στην Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει επισημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου την δυσλειτουργία ορισμένων υπουργείων ως προς την υποχρέωσή τους απέναντι στους βουλευτές και το κοινοβούλιο.

Κλείσιμο
IMG_0233
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης