ΣΥΡΙΖΑ: Προεδρικοί και πασοκογενείς οργανώνονται για τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Προεδρικοί και πασοκογενείς οργανώνονται για τις εκλογές

Μέτωπο ενοποίησης των τάσεων και τα μηνύματα προς τους «53» - Συνάντηση των τριών «προεδρικών τάσεων» του ΣΥΡΙΖΑ: της Πλατφόρμας 2010, της Ενωτικής Κίνησης και των Πασοκογενών

siriza_pasok
Ζεσταίνουν τις «εκλογικές μηχανές» τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αναμετρήσεων του 2019, με τους λεγόμενους «προεδρικούς» και «πασοκογενείς» να ξεκινούν μια πρωτοβουλία ένωσης των τάσεων της πλειοψηφίας, με τους «53» να μένουν, προς το παρόν, παρατηρητές.

Απώτερος σκοπός η δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού κέντρου στο κόμμα, που θα προετοιμάσει τους μηχανισμούς και τις συνεργασίες για τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα ενότητας στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Εξ ου και η χθεσινή ανοιχτή συνάντηση στο Κάραβελ, με τη συμμετοχή αρκετών υπουργών αλλά και αρκετών μελών, που ξεπέρασαν τα 500 άτομα. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος χαρακτήρισε τη συνάντηση των τριών «προεδρικών τάσεων» του ΣΥΡΙΖΑ (της Πλατφόρμας 2010, της Ενωτικής Κίνησης και των Πασοκογενών), ως την πιο σοβαρή προσπάθεια που έχει γίνει για τη συγκρότηση ενός ενιαίου κέντρου για την πλειοψηφία με κοινές δράσεις.

Οι συμμετέχοντες, παρουσία στελεχών και από τους «53+», όπως του Θεόδωρου Δρίτσα, ανέφεραν οτι η πλειοψηφία στοχεύει να μετριάσει τους κραδασμούς μέσα στο κόμμα και τις δημόσιες διαφοροποιήσεις, που δεν οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα. Όπως αναφέρουν πηγές, κινητήριος δύναμη, της πρωτοβουλίας, η άποψη, που κυριαρχεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, οτι το κόμμα παρουσιάζει αδυναμία στη συσπείρωση μελών ενόψει εκλογών και πως υπάρχει ανάγκη για «επανεκκίνηση, μια νέα οργανωτική πρωτοβουλία μέσα στο κόμμα, όχι τάση », όπως αναφέρει στέλεχος και προσθέτει «για να ανταποκρίνεται το κόμμα στα νέα δεδομένα, να υπάρχουν νέες ιδέες για την επόμενη ημέρα». Στόχος, λοιπον, είναι η καταγραφή των βασικών, νέων ιδεών και η στρατηγική για το πως το κόμμα θα κατέβει σε εκλογές όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στις ευρωεκλογές, με κεντρικό άξονα πως να κερδίσει ξανά την κοινωνία, την επόμενη η ημέρα του Μνημονίου.

Το στίγμα δείχνει και η πρόσφατη δήλωση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, με αφορμή την ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για το «άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τις προκλήσεις του αύριο». «Τι σημαίνει κόμμα της ευρύτατης Αριστεράς και της πλατιάς προοδευτικής παράταξης το 2018; Τι σημαίνει κόμμα ιδεολογικά ανοιχτό, πολυσυλλεκτικό με στρατηγική για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολλών και όχι των ελίτ; Πώς οργανώνεται και συμμετέχει κανείς σε ένα κόμμα σήμερα με δεδομένη την επίδραση των νέων τεχνολογιών αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής; Αυτά και άλλα πολλά αρχίζουμε να συζητάμε σήμερα το απόγευμα από το Caravel», τονίζει σε δήλωση του. Τόνισε πως «το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προετοιμαστεί και να απαντήσει εγκαίρως και με ευκρίνεια στα ζητήματα της νέας περιόδου. Οι απόψεις όλων όσων βρισκόμαστε εδώ σήμερα είναι πολύ κοντά εδώ και αρκετά χρόνια. Σήμερα δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω, αλλά και τίποτα λιγότερο από το να ενώσουμε τους προβληματισμούς μας, να ανταλλάξουμε απόψεις και να γονιμοποιήσουμε τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος, που πρέπει να γίνεται με απόψεις και επιχειρήματα και όχι με κελύφη οργανωτικών σχηματισμών που έρχονται από το παρελθόν».

Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γιάννης Μπαλάφας και μαζί με τους Κώστα Ζαχαριάδη, Παναγιώτη Ρήγα, Αντώνη Κοτσακά, Νίκο Σκορίνη, Πέτρο Καρεγεώργο, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Χρήστο Στάικο, Αλέξη Χριστόπουλο και Κώστα Δουζίνα. Βασικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια εχει τόσο ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημουλης αλλά και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κωστας Ζαχαριαδης, που ανήκει στην «πλατφόρμα δέκα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης