Στυλιανίδης: Ο Κώστας Καραμανλής συμβολίζει την ελπίδα της προοπτικής του αύριο

loukeri

«Από οποιονδήποτε ρόλο τον έταξε η πατρίδα και η παράταξη έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό και δεν δίστασε να πάρει δύσκολες αποφάσεις οι οποίες είχαν πρόσημο και εθνικό και λαϊκό» είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Λουκέρη


Για "δικαίωση" του Κώστα Καραμανλή και της διακυβέρνησης του μίλησαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, σημειώνοντας ότι είναι "παρών", στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της Σοφίας Λουκέρη, με τίτλο "Στόχος τους η Ελλάδα, Κώστας Καραμανλής, το τελευταίο εμπόδιο", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ".

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

"Το βιβλίο μας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσουμε ξανά τα αίτια του πολέμου που δέχτηκε και πολλές φορές συνεχίζει να δέχεται ο Κώστας Καραμανλής", είπε ο κ. Στυλιανίδης και συνέχισε: "Ο Κώστας Καραμανλής, από οποιονδήποτε ρόλο τον έταξε η πατρίδα και η παράταξη έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό και δεν δίστασε να πάρει δύσκολες αποφάσεις οι οποίες είχαν πρόσημο και εθνικό και λαϊκό. Η αναφορά του Κώστα Καραμανλή δεν ήταν ποτέ οι τρόικες, οι δανειστές, τα συμφέροντα, ήταν πάντα τα συμφέροντα του λαού και του έθνους. Το βιβλίο αναφέρεται σε μια σειρά από γεγονότα που τότε προσδιόρισαν τις εξελίξεις και που έδειξαν ότι η Ελλάδα είχε μεταβληθεί σε ένα πεδίο σύγκρουσης όχι μόνο συμφερόντων τοπικής διαπλοκής αλλά και διεθνών συμφερόντων. Η δεξιοτεχνική ισορροπία που κράτησε ο Κ. Καραμανλής και οι τολμηρές κινήσεις που έκανε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό άνοιξαν το δρόμο για πάρα πολλά πράγματα. Γι αυτό και μέσα από μια ισοπεδωτική κρίση ο Κ. Καραμανλής είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που βγαίνει όρθιος και συνεχίζει να έχει την εκτίμηση και τον σεβασμό των αντιπάλων, την αγάπη και την εμπιστοσύνη των φίλων και συμμαχητών".

Υπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θυμήθηκε πως ξεκίνησε μια προσπάθεια από όταν διεκδίκησε την αρχηγία της Ν.Δ και σημείωσε: "Δεν υπολογίσαμε κόστος, κόπο και θυσίες. Δεν φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε με συμφέροντα, δεν υποταχθήκαμε σε νταβατζήδες, δεν υποχωρήσαμε ούτε χιλιοστό σε θέματα πατριωτικά, ακόμα κι αν ξέραμε ότι θα το πληρώσουμε ακριβά αυτό, τόσο πολιτικά όσο και προσωπικά".

Η σιωπή του Καραμανλή κάνει περισσότερο θόρυβο

Επισήμανε ότι "αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά από την εξουσία" και αφού τόνισε πως "επέλεξε απολύτως συνειδητά τη σιωπή, όσο δύσκολο κι αν ήταν απέναντι στην αδικία που του στέρησε τον πολυτιμότερο συνεργάτη του και φίλο του, τον Γιάννη Αγγέλου, και κόντρα σε όλη τη θύελλα λάσπης που εκτόξευσαν μετά το 2009 εναντίον του και εναντίον των συνεργατών του, όχι μόνο οι αντίπαλοι αλλά και άσπονδοι φίλοι", παρατήρησε: "Σε μια εποχή πολιτικής φλυαρίας, σε μια εποχή τηλεπωλήσεων, άγονων και αθέμιτων προσωπικών και μικροκομματικών αντιπαραθέσεων αποδεικνύεται τελικά ότι η σιωπή του Καραμανλή κάνει περισσότερο θόρυβο. Διερωτώνται πολλοί γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής. Απαντώ. Όταν το 2009 περιέγραψε με ειλικρίνεια την κατάσταση, τον ακούσατε;"

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι σήμερα ο Κώστας Καραμανλής "συμβολίζει την εθνική συνεννόηση και όχι μόνο μια λαμπρή προσπάθεια του χθες, αλλά ενδεχομένως και την ελπίδα της προοπτικής του αύριο" και στη ερώτηση τι κάνει σήμερα απάντησε: "Αγαπάει την παράταξη του και αγωνίζεται για την ενότητα της. Στηρίζει με όλη του τη δύναμη τον αγώνα που δίνει σήμερα η Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πολιτική αλλαγή".

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας

"Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια σε αυτή τη χώρα για τον Κώστα Καραμανλή και τη διακυβέρνηση του", τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν βουλευτής της Ν.Δ. στην α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

"Μέσα από το βιβλίο ξεκάθαρα και χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας η προσωπικότητα, το ήθος κι οι αξίες του Κώστα Καραμανλή, αλλά και το μεγάλο του όραμα για μια Ελλάδα ενωμένη, για μια Ελλάδα της συνεργασίας και της ομοψυχίας, για την Ελλάδα όλων των Ελλήνων, ανεξαιρέτως", είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Χαρακτήρισε το "σκάνδαλο Βατοπεδίου" ως "τη μεγαλύτερη σκευωρία" σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του και αναφέρθηκε στις μεγάλες παρακαταθήκες του, όπως: Η επισφράγιση της εθνικής συμφιλίωσης με την πρόταση και την εκλογή, από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η σταθερή και αταλάντευτη προσήλωση του στην συνεννόηση, τη σύνθεση και τη συναίνεση, που λείπει σήμερα από την Ελλάδα και αν υπήρχε η χώρα θα είχε βγει γρηγορότερα από την κρίση. Η στρατηγική του μεσαίου χώρου. Ο λόγος της υπευθυνότητας, του ρεαλισμού και της αλήθειας.

Ο Ηλίας Κουσκουβέλης

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 και στη στάση του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στάθηκε ο κ. Κουσκουβέλης, λέγοντας ότι ενημέρωσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη υπογραμμίζοντας την "κόκκινη γραμμή", ενώ παρατήρησε πως την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι στο εσωτερικό της Ελλάδας και από τον ίδιο χώρο εξέπεμπαν "διαφορετικά μηνύματα" προς το εξωτερικό, όπως κάνουν και σήμερα, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί αυτούς που κάνουν τη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Αυτό που πέτυχε ήταν να ληφθεί η απόφαση του ΝΑΤΟ που έλεγε ότι τα Σκόπια δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ αν δεν υπάρξει προηγουμένως συμφωνία με την Ελλάδα.

"Σε αυτή την απόφαση του Βουκουρεστίου έρχεται και στηρίζεται σήμερα η πολιτική των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται εν εξελίξει και πάνω σε αυτή τη θέση βρίσκουμε εκείνα τα επιχειρήματα τα οποία χρειάζονται να συνεχίσουμε παραπέρα", είπε ο κ. Κουσκουβέλης.

Πρόσθεσε πως στη σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ που υπήρξε τότε στο τραπέζι δεν ήταν η λέξη "Μακεδονία", αλλά ήταν του στιλ "Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία", που να ισχύει "erga omnes", επικαλούμενος δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή.

"Τώρα το τι εξέπεμπαν κάποιοι από την Ελλάδα, που συνεχίζουν να εκπέμπουν και σήμερα, και δεν λέω αυτούς που είναι υπεύθυνοι των διαπραγματεύσεων, σε άλλους αναφέρομαι και είναι δικό τους θέμα...", σχολίασε ο κ. Κουσκουβέλης.

Χαιρετισμοί βουλευτών

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν βουλευτές της Ν.Δ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. " Ο Κώστας Καραμανλής αντιμετώπισε πολλά, στάθηκε όρθιος και το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ένας πατριώτης με όλα τα γράμματα κεφαλαία", είπε ο Σταύρος Καλαφάτης.

"Εθνικό κεφάλαιο, πέρα και έξω από τη Ν.Δ για τον τόπο ολόκληρο" χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ο Κώστας Γκιουλέκας, για "πολιτική αναλαμπή" μίλησε η Έλενα Ράπτη αναφερόμενη στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

"Απέναντι στους παραχαράκτες της ιστορίας και την εκστρατεία λάσπης από ορισμένους κύκλους οφείλουμε να δίνουμε τις μάχες και να τις κερδίσουμε με θάρρος και με ειλικρίνεια", τόνισε ο Θεόδωρος Καράογλου και για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι μπορεί να έχασε τις εκλογές του 2009 αλλά "κέρδισε τον πόλεμο και τη δικαίωση του σήμερα".

"Η πατριωτική στάση του Κώστα Καραμανλή ενόχλησε πολλούς", σημείωσε ο Σάββας Αναστασιάδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ. Γιώργος Βαγιωνάς, οι πρώην υπουργοί Γιώργος Ορφανός, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκος Καραχάλιος, στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

τρολολ

Ποια ελπιδα? Αν η ελπιδα ειναι να τον στείλουμε να κερδίσει σε διαγωνισμό φαγητού τοτε ναι.

Πόπη

Ο άνθρωπος που δεν μιλά, δεν πολιτεύεται αλλά είναι βουλευτής - κηφήνας, ο άνθρωπος που τρώει - τρώει - τρώει του σκασμού είναι ..... σύμβολο προοπτικής. Χάσαμε τις έννοιες των συμβόλων, η προοπτική είναι σουβλάκια-σουβλάκια-σουβλάκια. Μπράβο μας, αυτό το κόμμα έχει τέτοιους ήρωες και θέλει να κυβερνήσει !

Κεντρώος φιλελεύθερος

Εξπέρ στο κηφηναριό. Asset επιπέδου Μπαρουφάκη. Φυλακή η εξορία για το έλλειμα 15% .Κοίταγε ατάραχα σαν τον Νέρωνα την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008 να καίγεται.Κομπλεξικά δεν θέλει να πετύχει ο Κυριάκος.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΩΣ?ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΡΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΑΜΟΣΤΑΥΡΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

Μ.Γ.

Τεμπελχανας και πονηρος...Δεν μιλαει για να μην τον βαλουνε στο στομα τους οι αντιπαλοι.Προτιμα το μαμ, κακα και νανι...

βαγγεληςαρ

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΜΟΥΓΚΟ ΚΟΨΙΔΟΦΑΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΓΑΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΙΣΘΕ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η 5 ΦΑΠΑΓΓΑ

Αη Δίας

Δεν μπορώ ακόμα να χωνέψω, μετά από τόσα χρόνια, πως πιάστηκα κορόιοδο με εκείνα τα "σεμνά και ταπεινά" και την "επανίδρυση του κράτους" και τον ψήφισα! Ο απίθανος αυτός τύπος πασοκοποίησε τη ΝΔ, διέλυσε τη δεξιά παράταξη, βούλιαξε το κράτος εκτινάσοντας το χρέος και παραδίδοντας το στον ολετήρα Παπανδρέου. Και τώρα μας παριστάνει τον οσιομάρτυρα της πολιτικής αβαντάροντας τον γελαστό απατεώνα!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟ Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΑΛΑΜΑ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟΣΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡ ΛΙΑΠΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ???? ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ!! ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ??? ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ?? ΑΠΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ... ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΟΡΓΩΝΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004???? ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

fm

Αν είναι δυνατόν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ποιος κιαρατάς άνοιξε τα σύνορα το 1992

Ο Καραμάν-αλής ο σουβλακοφάγος παίζει να είναι ο πιο άχρηστος πρωθυπουργός ακόμα και από τον αποστάτη που το 1992 άνοιξε τα σύνορα και μπούκαραν οι Αλβανοί!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oikopedo-1

Θα επισκεφθεί την τοποθεσία όπου, μέχρι πριν έναν μήνα, βρίσκονταν 20.000 τόνοι καμένα υλικά – Η καύσιμη ύλη άρχισε να απομακρύνεται με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και η μεταφορά έγινε δωρεάν κατόπιν συνεννόησης με εταιρείες

2
mitsot34

Στο τρίπτυχο  επενδύσεις-ασφάλεια-σταθερότητα επενδύει στον πρώτο κύκλο των ευρωπαϊκών του επαφών ο πρωθυπουργός - Πρώτος στόχος να επανασυστήσει την Ελλάδα  ως χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις - «Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε 

6
erdogan220

«Αν κάποιοι δεν έχουν παραδειγματιστεί από τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, θα ήθελα να γίνει γνωστό ότι δεν θα διστάσουμε να τους δώσουμε τις αναγκαίες απαντήσεις», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ

29
mitsomacron-0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είμαστε μια χώρα με αυτοπεποίθηση που μετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις - «Υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο».

6
olomeleia_11

Το νομοσχέδιο επανακαθορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – Οι δημόσιοι φορείς ορίζουν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων – Δείτε τι άλλο προβλέπει

mitsotakis_mati_1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο οικόπεδο που βρίσκονταν 20.000 τόνοι καμένα υλικά  – Η καύσιμη ύλη άρχισε να απομακρύνεται με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και η μεταφορά έγινε δωρεάν, κατόπιν συνεννόησης με τρεις εταιρείες

3