Κουβέλης: Θα ήταν λάθος να πω πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Κουβέλης: Θα ήταν λάθος να πω πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Εχθρικά όσα λέει η Τουρκία στην προσπάθεια της να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάννης

kouvelis-foto-ypetha
Λάθος χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης το να προσδιορίσει το χρονικό σημείο της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε τη συνεχιζόμενη κράτηση απαράδεκτη και παράνομη.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου στοχεύει στο να εισπράξει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιδιώκει, ενώ χαρακτήρισε αβάσιμα και εχθρικά όλα όσα λέει η Τουρκία στην προσπάθεια της να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάννης. Η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα της χώρας, ανέφερε σχετικά.

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν με ακεραιότητα το καθήκον και διαθέτουν την αποτρεπτική ικανότητα για να υπερασπιστούν στο ακέραιο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. «Οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς» είπε χαρακτηριστικά στο Epsilon.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολιάζοντας τις προτάσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για τη διεξαγωγή εκλογών και για την αναθεώρηση του συντάγματος, διαπίστωσε «αναντιστοιχία» στις σχετικές δηλώσεις της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης