Παρουσίαση «ολιστικού αναπτυξιακού προγράμματος» αύριο στην Κουμουνδούρου

Παρουσίαση «ολιστικού αναπτυξιακού προγράμματος» αύριο στην Κουμουνδούρου

Στην πολιτική γραμματεία θα τοποθετηθεί ο υπουργός Οικονομικών ενόψει της έλευσης των θεσμών στην Αθήνα- Το κείμενο της πολιτικής γραμματείας (συνεδριάζει το πρωι  Σαββάτου) εστιάζει στην αυτοδιοίκηση και την απλή αναλογική

syriza-grafeia
Δεν πρόλαβε ο υπουργός Οικονομικών να παρουσιάσει στο πολιτικό συμβούλιο και στον πρωθυπουργό το λεγόμενο «ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα» της κυβέρνησης . Όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, κατά τη δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τα μέλη του κομματικού οργάνου επικεντρώθηκαν στο κείμενο της πολιτικής γραμματείας, όπου εστιάζει στην αυτοδιοίκηση και την απλή αναλογική. Σημειώνεται ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.


Επομένως, η συζήτηση των βασικών θεμάτων μετατίθενται στην αυριανή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας στις 11 το πρωι στην Κουμουνδουρου, όπου ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να ενημερώσει για την πορεία της 4ης αξιολόγησης, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Μαΐου. Ενδιαφέρον θα έχει αν θα περιλαμβάνει το αναπτυξιακό σχέδιο και τον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης, σύμφωνα με δημοσιεύματα προβλέπει προσέλκυση επενδύσεων 1,5 δις. Ευρώ.



Το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη με το χρόνο ώστε να εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης και όπως φαίνεται ο ρυθμός με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση στο σύνολό της δεν βοηθάει τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υφυπουργό πάρα τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη να διατηρήσει το προφίλ του «καλού παιδιού» στους Θεσμούς. Η παράπλευρη απώλεια, στο σενάριο εκτροχιασμού, ειναι να απειλείται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο στις 24 Μαΐου και σε δεύτερο χρόνο η διευθέτηση του χρέους


Στη αυριανή συνεδρίαση πιθανότητα να πέσουν στο τραπέζι και τα εθνικά θέματα με τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στη Σόφια στη Σύνοδο ΕΕ – Δ. Βαλκανίων όπου αναμένεται να συναντήσει τον Ζόραν Ζάεφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης