Προειδοποίηση Σαμαρά για νέες διαγραφές σε διαφωνούντες

Προσπαθεί να... μαλακώσει Μπαρόζο ο Σαμαράς

Το μέτωπο κατά του μνημονίου πρόβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς περιγράφοντας την στρατηγική του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και παράλληλα έστειλε εσωκομματικό μήνυμα ότι απαιτεί την συστράτευση όλων στις επιλογές του κόμματος για τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Το μέτωπο κατά του μνημονίου πρόβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς περιγράφοντας την στρατηγική του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και παράλληλα έστειλε εσωκομματικό μήνυμα ότι απαιτεί την συστράτευση όλων στις επιλογές του κόμματος για τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Κομματικά στελέχη ερμήνευαν ότι ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις και ότι αν υπάρξουν «παραβάτες» θα έχουν την τύχη του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο οποίος διεγράφη γιατί διαφώνησε δημοσίως με την επιλογή του κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την Κρήτη. Στο μικροσκόπιο της Ρηγίλλης είναι βουλευτές οι οποίοι θα απευθυνθούν στις τοπικές κοινωνίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες με αφορμή εορταστικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για πρόσωπα που είναι σε ανοικτή γραμμή με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ή που είναι δυσαρεστημένα από τον κ. Σαμαρά.

Στην Ρηγίλλης συζητήθηκε η περίπτωση της κυρίας Έλσας Παπαδημητρίου η οποία σε δηλώσεις της αφήνει ανοικτό αν θα ψηφίσει τον υποψήφιο της ΝΔ για την Πελοπόννησο κ. Δημήτρη Δράκο ή τον κ. Πέτρο Τατούλη. Ενδέχεται η κ. Παπαδημητρίου να διαγραφεί και εντός των προσεχών ημερών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του προς τα στελέχη του κόμματος προέταξε την πολιτικοποίηση των εκλογών έναντι του αυτοδιοικητικού τους χαρακτήρα και έδωσε τον στόχο του: «η ΝΔ θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική. Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Μίλησε για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Βασίλη Κικίλια για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας ως πρόσωπο που ικανοποιεί « το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση προσώπων, για ανάδειξη νέων και άφθαρτων».  Έμφαση έδωσε και στην ενότητα του κόμματος: «Έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως μετά το Συνέδριο. Υποσχέθηκα «σφουγγάρι» στο παρελθόν και το τηρώ. Υποσχέθηκα το κόμμα των αξιών και των αξίων και το τηρώ». Παράλληλα είπε ότι «δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Ούτε χρειάζεται άλλωστε.

Το πραγματικό «δημοψήφισμα» για το Μνημόνιο γίνεται κάθε 15 ή 30 του μηνός όταν οι εργαζόμενοι εισπράττουν μειωμένες αποδοχές».  Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στα «εξαπτέρυγά του» όπως αναφέρεται στην κ. Μπακογιάννη και στον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη: «Η ΝΔ λέει αλήθειες. Συχνά δύσκολες αλήθειες. Και τις υπηρετεί με συνέπεια. Παρά τον πόλεμο που της γίνεται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από πάσης φύσεως «εξαπτέρυγα», που στηρίζουν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ, αλλά καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο, ότι η πολεμική τους δεν μας αγγίζει». Υποστήριξε η ανοδική πορεία της ΝΔ έχει αρχίσει αντίθετα με την πορεία του ΠΑΣΟΚ «για το οποίο τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα: Η μεγάλη πτώση του έχει αρχίσει και στους επόμενους μήνες θα επιταχυνθεί».

Συνέχισε προναγγέλλοντας εκστρατείες ανά την Ελλάδα των δύο αντιπροέδρων του κόμματος του κ. Σταύρου Δήμα και του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για να στηρίξουν το άνοιγμα του κόμματος στον λαό και στην Κοινωνία.
Επανέλαβε την κριτική του στην πολιτική του μνημονίου σε αντιδιαστολή με την «στρατηγική εξόδου από την κρίση» που έχει προτείνει ο ίδιος. Προέβλεψε ότι «νέα έκτακτα μέτρα είναι σχεδόν αναπόφευκτα» και επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει προτείνει εγκαίρως ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των υφεσιακών φαινομένων.

Τέλος ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα θέματα Παιδείας λέγοντας ότι τα αποτελέσματα των εισαγωγικών δικαίωσαν την πολιτική της ΝΔ που είχε καθιερώσει την βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης