Αχτσιόγλου: Πράξη μέγιστης κοινωνικής αλληλεγγύης το νομοσχέδιο για την αναδοχή

Αχτσιόγλου: Πράξη μέγιστης κοινωνικής αλληλεγγύης το νομοσχέδιο για την αναδοχή

«Αν αφήναμε τους οπαδούς της δήθεν φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων οι ομοφυλόφιλοι συμπολίτες μας θα ήταν στα κρατητήρια», τόνισε η υπουργός

4452743
Για ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά να αποκτήσουν μία οικογένεια έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητήται το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Η υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι έχουν προβλεφθεί οι απαραίτητες διαδικασίες με απόλυτη διαφάνεια και πρόκειται για έναν νόμο που θα δώσει την ευκαρία σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα να αποκτήσουν μία οικογένεια, αλλά και σε δεκάδες άλλους ανθρώπους να γίνουν γονείς.

Αναφερόμενοι στην κόντρα που ξέσπασε για την δυνατότητα αναδοχής παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια, η κ.Αχτσιόγλου σχολίασε ότι «κακώς αυτή η συζήτηση πήρε τόση έκταση και στέρησε τον ουσιαστικό διάλογο».

«Έχει γίνει κατανοητό ότι το ζήτημα αφορά το θεσμό της αναδοχής και όχι της υιοθεσίας. Σε υιοθεσία μπορούν να προχωρήσουν μόνο τα ζευγάρια που έχουν συνάψει γάμο. Η αναδοχή είναι μία απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, του μεγαλείου της ανθρώπινης αγάπης γιατί δεν συνδέεται με την ιδιοκτησία (...). Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η αναδοχή μπορεί να γίνει από τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και άρα και τα ομόφυλα έχουν το δικαίωμα να γίνουν ανάδοχοι γονείς».

«Θα ήταν αντισυνταγματικό να διακρίνουμε τα ζευγάρια σε ομόφυλα και ετερόφυλα και να δίνουμε δικαιώματα σε ένα από αυτα, θα ήταν αντισυνταγματικό να στερούμε από τα ζευγάρια εν συνόλω να γίνουν ανάδοχοι γονείς», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν είναι λογικό «την ώρα που υπάρχουν τόσα παιδιά σε ιδρύματα να τα στερούμε από μία τεράστια δεξαμενή γονέων».

Κλείσιμο
Η υπουργός Εργασίας τόνισε τη πολιτική διάσταση του ζητήματος, την οποία θεωρεί σημαντικότερη από την νομική, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και η άρση των διακρίσεων, απαριθμώντας το νόμο για την ταυτότητα των φύλων, το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και την ιθαγένεια των παιδιών μεταναστών.

«Αν αφήναμε τους οπαδούς της φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων, τότε οι συμπολίτες μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό θα ήταν στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Και η ενδοοικογενειακή βία, πιθανόν, να θεωρούνταν κάποιου είδους κανονικότητα, μια παράδοση που κρατάει από τους προηγούμενους αιώνες. Επομένως επιτρέψτε μας να τασσόμαστε αταλάντευτα με την πρόοδο και την ισότητα σε όλα τα επίπεδα (...) Το σύνολο της πολιτικής που ακολουθούμε τόσο στον τομέα της εργασίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, όσο και στην επέκταση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών έχουν έναν στόχο: τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και αυτό είναι ο πυρήνας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ.Αχτσιόγλου.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

«Δεν περιμένουμε την έξοδο από το πρόγραμμα για να προχωρήσουμε σε αυτές τις εμβληματικές παρεμβάσεις. Και είναι ακριβώς αυτή η διαχωριστική μας γραμμή από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σε κάθε ευκαιρία, δια του προέδρου της, φροντίζει να τονίζει ακριβώς αυτή τη διαχωριστική μας γραμμή» είπε η υπουργός Εργασίας και σχολίασε: «Ακόμη μια φορά ακούσαμε προχθές τον κ. Μητσοτάκη, τον οπαδό των κοινωνικών ανισοτήτων, να τοποθετείται για το μέλλον της εργασίας: "το 8ωρο είναι ξεπερασμένο. Η σταθερή εργασία είναι ξεπερασμένη. Η ευελιξία είναι η μόνη διέξοδος για την εργασία της επόμενης μέρας. Και φυσικά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι μια ιδεοληψία της αριστεράς"».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, γι ακόμη μια φορά στον τομέα της εργασίας, ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών και πρωτίστως του ΔΝΤ, με θέσεις που και η πλέον νεοφιλελεύθερη ανάλυση αρχίζει να εγκαταλείπει» είπε η κ. Αχτσιόγλου κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι επιμένει στη γραμμή της απορρύθμισης. Είπε, επίσης, ότι στον πυρήνα της ανάλυσης της ΝΔ, στην αξιακή της προσέγγιση, τοποθετεί τη διεύρυνση και αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων και αυτή, δηλαδή, την πολιτική που εφάρμοσαν την περίοδο τη κρίσης, την περίοδο της ανάπτυξης και με αυτή την αξιακή προσέγγιση, την κυβέρνηση τη χωρίζει η άβυσσος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης