Ανδρουλάκης: Ψέμματα Τσίπρα ότι αύξησαν τον ΦΠΑ οι προηγούμενοι

androulakis

«Την ανατροπή του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος στη νησιωτική Ελλάδα υπέγραψε ο κ. Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από την 17ωρη «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές» επισημαίνει ο ευρωβουλευτής

«Στην χθεσινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας συνελήφθη για ακόμη μια φορά ψευδόμενος καθώς, αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ
 στο 24% στα νησιά από την 1η Ιουλίου, έριξε αδίκως τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις», αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ευρωβουλευτής:

«Η πολιτική για να έχει προστιθέμενη αξία πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια και σε κοινά αποδεκτά δεδομένα. Δημοκρατία σημαίνει, μεταξύ άλλων, και σεβασμός στην πραγματικότητα.

Δυστυχώς στην χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού είχαμε ένα ακόμα παράδειγμα όπου αυτή η αρχή δεν τηρήθηκε.
Ο κ. Τσίπρας συνελήφθη για ακόμη μια φορά ψευδόμενος καθώς, αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στα νησιά από την 1η Ιουλίου, έριξε αδίκως τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο πρωθυπουργός χθες στη Λέσβο ανέφερε για τον ΦΠΑ: «Αυτή τη φορολογική πολιτική δεν την εμπνευστήκαμε εμείς, αλλά τη βρήκαμε. Δεσμεύσεις που έβαλαν επιτακτικά οι θεσμοί, δεσμεύσεις που έβαλαν άλλοι στο μυαλό των Θεσμών και μάλιστα των πιο σκληρών με το περίφημο «mail Χαρδούβελη».

Και κάποιοι που σήμερα μας κουνούν το δάκτυλο στο κρίσιμο δημοψήφισμα του Ιούλη του 2015 έλεγαν ναι και πάλι ναι σ’ αυτές τις δεσμεύσεις. Για να είμαστε ειλικρινείς. Εμείς τις υλοποιούμε σφίγγοντας τα δόντια και ξέροντας ότι είναι άδικες πολλές φορές, αλλά με έναν στόχο. Να εξισορροπήσουμε τα δημοσιονομικά και να βγούμε καθαρά από αυτό το πρόγραμμα.»

Πρόκειται περί ψεύδους καθώς την ανατροπή του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος στη νησιωτική Ελλάδα υπέγραψε ο κ. Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από την 17ωρη «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές.

Παράλληλα, έπειτα από ερώτηση μου, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί κατηγορηματικά είχε απαντήσει ότι ήταν πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά καθώς και ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει προτάσεις για την μείωση του.

Ο κ. Μοσκοβισί είχε τονίσει:

“Το άρθρο 120 της οδηγίας 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου, της 28ης Νοεμβρίου 2006, σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας (οδηγία ΦΠΑ), εξακολουθεί να επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόζει συντελεστές μέχρι 30 % χαμηλότερους από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα και νησιά. Δεν υπάρχουν σχέδια τροποποίησης του εδαφικού πεδίου εφαρμογής της οδηγίας ΦΠΑ.

Μολονότι η Επιτροπή παρακολουθεί τη φορολογική πολιτική στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας για την Ελλάδα, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), η ευθύνη για τη φορολογική πολιτική και τις επιλογές ως προς τον φόρο προστιθεμένης αξίας (ΦΠΑ) εναπόκειται στις ελληνικές αρχές.”

Το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας για ακόμη μια φορά παραπλανά τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους σκληρά δοκιμαζόμενους κατοίκους των νησιών που έχουν υποστεί πολλαπλές απώλειες στα εισοδήματα τους όχι μόνο λόγω της οικονομικής αλλά και λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Batman

Ψεύτης ο Πινόκιο; Ο μεγάλος νταουλιερης;

Έλα!!!

Κύριε Ανδρουλάκη είστε μισός ψεύτης, το άλλο μισό το κατέχει ο κ. Τσίπρας. Τον ΦΠΑ τον αύξησε στο 24% από 9% που ήταν, η κυβέρνηση του Σαμαρά -Βενιζέλου μετά από αφόρητη πίεση της κυρίας Λαγκάρντ και του ΝΔΤ. Ολόκληρη φασαρία είχε γίνει διάολε, εδώ ζούμε και όχι στο φεγγάρι. Μετά δεν ξέρω πώς το μείωσαν στο 13% και ο κ.Τσίπρας ήρθε και το επανέφερε στο 24% κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Ο κ. Μοσκοβισί όντως είπε αυτά που λέτε, αλλά δεν μας είπε τι του ζητούσαν σαν αντάλλαγμα για την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να δεχτεί ο κ. Τσίπρας σαν καλύτερη λύση την αύξησή του. Γνωρίζουμε πώς λειτουργούν οι εταίροι δανειστές μας. Και σταματήστε να επικαλείσθε την δημοκρατία για ψύλλου πήδημα, δεν είστε πιο δημοκρατικοί από τον κ.Τσίπρα. Με εκλογές και μάλιστα δύο επανωτές εκλέγει η κυβέρνησή του. Μη λέτε αντιδημοκρατικές παπαριές σαν την κ.Γεννηματά προσφάτως, ότι δεν έχει την νομιμότητα η κυβέρνηση να φέρει συμφωνία για την μεταμνημονιακή εποχή. Μη γίνεστε ανεκδιήγητοι σαν τον άλλον τον Αδωνικό Κυριάκο. Έχουμε ακόμη λίγο μυαλό.

ΓΔ

Γρήγορα ξεχνάς, και ο καταληψίας το εκμεταλλεύεται αυτό. Ο Σαμαράς-Βενιζέλος τον βρήκαν στο 24% από τον Παπαδήμο, και τον κατέβασαν στο 13%. Επίσης ο Σαμαράς-Βενιζέλος δεν έκοψαν συντάξεις. Είχαν κοπεί από πριν. Ο Σαμαράς-Βενιζέλος αυτό που έκαναν ήταν να σταθεροποιήσουν την οικονομία, και αν τους άφηναν οι λαϊκιστές, τώρα θα είχαμε μια ΕΡΤ με το 1/3 των χαραμοφάϊδων. Και δεν θα πλήρωνες και εσύ και εγώ όλους τους σουλατσαδόρους που έχει μαζέψει ο Παππάς εκεί!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΟΛΚΗΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ,ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΘΑΨΕΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elvetia3

Σύμφωνα με το Left.gr η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επί τρεις ημέρες σε Βασιλεία και Βέρνη μπαράζ συναντήσεων στις οποίες κυριάρχησε το σκάνδαλο Novartis, δεδομένου ότι η εταιρεία εδρεύει στην Ελβετία

4
19-11-2018_mantoudi

Δεν ανεχόμαστε να χάνονται τον 21ο αιώνα άνθρωποι και λαϊκές περιουσίες από πλημμύρες και πυρκαγιές υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία για τις συνέπειες από τις πλημμύρες

4564881

Με ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητά εξηγήσεις για την προσπάθεια αδειοδότησης της ιδιωτικής κλινικής, ενάντια στα συμπεράσματα της Έκθεσης Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών 

20348214

Ο Ρήγας Φεραίος, με το πνεύμα του και τον αγώνα του και με κορύφωση το μαρτύριό του, υπήρξε ο «σπόρος», από τον οποίο βλάστησε, άνθισε και καρποφόρησε το εθνικό δένδρο της ελευθερίας μας είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος

1