Αιχμές Βέττα για τους «συντρόφους» του στον ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει τόλμη για να προβληματίζεσαι ακόμα και στην Αριστερά

Αιχμές Βέττα για τους «συντρόφους» του στον ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει τόλμη για να προβληματίζεσαι ακόμα και στην Αριστερά

Καθεστωτική νοοτροπία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβάλλει προσήλωση στην κομματική γραμμή και απαγορεύει κάθε προβληματισμό, κατήγγειλε ο βουλευτής του κόμματος, με αφορμή την «θύελλα» που ξεσήκωσαν οι διαφοροποιήσεις τουλάχιστον δέκα βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος για την διάταξη που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς

dimitris_vettas
Καθεστωτική νοοτροπία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβάλλει προσήλωση στην κομματική γραμμή και απαγορεύει κάθε προβληματισμό, κατήγγειλε ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Βέττας, με αφορμή την «θύελλα» που ξεσήκωσαν οι διαφοροποιήσεις τουλάχιστον δέκα βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος για την διάταξη που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς και τις επιθέσεις που δέχθηκαν από «συντρόφους» τους.

«Είμαι από αυτούς που μάλλον δεν είχαν το δικαίωμα να προβληματίζονται στον χώρο τους. Θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό και δεν ζητώ τίποτα γι' αυτό. Ο προβληματισμός μου ανέφερε ότι η κοινωνία θέλει παραπάνω χρόνο για να προετοιμαστεί και δεν φέρω βάρος γι' αυτό. Αλλά καταλαβαίνω ότι θέλει τόλμη για να προβληματίζεσαι ακόμα και στην Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέττας με παρέμβασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο.

Πέραν αυτών, ο ίδιος επισήμανε ότι η υιοθέτηση, από την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου, των νομοτεχνικών βελτιώσεων που της πρότεινε, τον αναγκάζει να άρει τους προβληματισμούς του και να ψηφίσει την ρύθμιση.

«Σας έστειλα χθες μια άποψη για τους υποψήφιους αναδόχους, που επισημαίνει ότι, σε περίπτωση περισσότερων υποψηφίων ανάδοχων γονέων, να επιλέγεται ο "καταλληλότερος". Η υιοθέτηση της πρότασης μας φέρνει στην μέση οδό και με οδηγεί να άρω τις επιφυλάξεις μου. Το χειριστήκατε εξαιρετικά, ακούγοντας. Την δική μου άποψη νομίζω ότι θα την ακολουθήσουν κι άλλοι. Οι κοινωνίες αλλάζουν αργά και δεν τους καταλογίζω βάρη. Η απάντηση στην κοινωνία που θα αρνηθεί να γίνει ανάδοχος είναι η καλυτέρευση των υπηρεσιών που θα προσφέρουμε σε αυτά τα παιδία» είπε ο κ. Βέττας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης