Καμίνης στο ΘΕΜΑ 104,6: Τα Εξάρχεια κινδυνεύουν να γίνουν μια «no man's land»

Καμίνης στο ΘΕΜΑ 104,6: Τα Εξάρχεια κινδυνεύουν να γίνουν μια «no man's land»

Ζήτησε παρέμβαση Τσίπρα - «Δεν ασχολούμαι ξανά με τον Τόσκα»

kaminis-foto-new
Για τον κίνδυνο τα Εξάρχεια να γίνουν μια «no man's land» και μια «μαύρη τρύπα στο κέντρο της Αθήνας» μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως εξήγησε τα Εξάρχεια είναι «στο κέντρο ενός τριγώνου οι κορυφές του οποίου είναι η Νομική, το Οικονομικό Πανεπίστημο και το Πολυτεχνείο. Το άσυλο και η ανομία θρέφουν το ένα το άλλο, υπάρχει ώσμωση του του ποινικού και του πολιτικού εγκλήματος».

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που παραμένι και ή θα φάει τα σωθικά της πρωτεύουσας ή θα επικρατήσει μια τέτοια καταστολή που δεν θα την έχει φανταστεί κανείς» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο ίδιος ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού. «Δεν ασχολούμαι ξανά με τον Τόσκα. Θα πρέπει να βρει το σωστό μέτρο για το πώς θα επικρατήσει η κανονικότητα σε μια γειτονιά στην οποία βασιλεύει η ανομία» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Τα Εξάρχεια χρειάζονται μια συστηματική, πολυεπίπεδη δουλειά για να ξαναβρούν τον εαυτό τους. Επικρατεί ιδεοληψία. Έχω ζητήσει εδώ και δύο μήνες συνάντηση από τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό για τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης ουσιών και δεν μου έχει απαντήσει ούτε καν αρνητικά!» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Κατά την εκτίμησή του, πάντως, «η παρέμβαση του εισαγγελέα δεν θα λύσει το πρόβλημα» στην περιοχή.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης