Η Κομισιόν χαιρετίζει τα βήματα Ελλάδας-Σκοπίων για λύση στο ζήτημα του ονόματος

commission

Η ΕΕ στηρίζει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ - «Πιστεύουμε ότι υπάρχει το momentum»

Ικανοποίηση εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «βήματα» που γίνονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, επανέλαβε την πάγια θέση της Κομισιόν για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας από την πλευρά των Σκοπίων, ενώ τόνισε ότι η ΕΕ στηρίζει την εξεύρεση λύσης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει το momentum, αλλά φυσικά αυτό είναι κάτι το οποίο έχει να κάνει με τους διαπραγματευτές, υπό την αιγίδα των Η.Ε.», απάντησε σε σχετική ερώτηση, αναφορικά με το ενδεχόμενο να οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις σε αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nimits-apeile1

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώ είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

49
uhfggygtfw

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ δικαιώνει την κριτική της αντιπολίτευσης ότι χωρίς να προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ έβαλε προϋπόθεση την κύρωση από τη Βουλή των ΕΛλήνων και την ένταξη στο ΝΑΤΟ για να ισχύσουν οι συνταγματικές αλλαγές

26